SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İmam-ı Rabbani’nin Işığı Binlerce Kişiyi Aydınlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

İmam-ı Rabbani’yi anmak, anlamak ve onun misyonunu tekrar hatırlatmak amacıyla, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi (İSTAM) tarafından organize edilen Uluslararası İmam-ı Rabbani Sempozyumu Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Sempozyuma, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye, İtalya, Pakistan, Yeni Zelanda, Özbekistan ve Makendonya’dan 40 akademisyen, çok sayıda ilahiyatçı, davetli ve gazeteciler katıldı.

17. yüzyılda Hindistan’da yaşamış büyük İslam alimi ve Müceddid-i İmam-ı Rabbani Hazretleri’ni konu olan uluslararası sempozyum Haliç Kongre Merkezi‘nde başladı. Sempozyuma katılan  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “İslam dininin doğru anlaşılması ve yaşanmasının herkesin temel arzusudur. Her dönemde İslam dininin doğru anlaşılmamasını önleyen ve bunun içerisinde Allah’a, peygambere dönmüş ilim ve alim sıfatı taşıyan kişiler bulunabilir. İmam-ı Rabbani gibi büyük alimler, İslam’ın doğru yönünü sünnet bir biçimde esas alarak, İslam’a karşı olanlara büyük bir mücadele vermiştir. İmam-ı Rabbani’de bunu görüyoruz ve aslında İmam-ı Rabbani’nin bu mücadele anlayışının hepimiz için büyük bir ihtiyaç olduğu çok açıktır. Zira bizim medeniyet anlayışımızda peygamberlerin mirası ilimdir. Eğer peygamberlerin mirasını da insanlara doğru bir şekilde istifade ettiremezek, o zaman sahte mirasçılar çıkar. O zaman da bu miras doğru bir şekilde geleceğe aktarılamaz. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; bütün insanlara Allah’ı doğru anlamak ve örnek almak için alimler önderdir. Biz bu alimlerin önderliğinde hem Kur’an-ı Kerim’i hem de onun çizdiği yolda kendimizde güç ve kuvvet bulacağız” dedi.

“İSLAM TOPLUMU ETNİK TEMELLİ VE MEZHEP ESASINA DAYALI ÇATIŞMAYA KOŞARAK GİDİYOR”
Dış dünyaya aktarılan görüntüler ile birlikte bugün İslam dünyasında bir fetret döneminin yaşandığının altını çizen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bir çılgınlık, cinnet var. Seri cinayetler işlemekten neredeyse zevk alan ve cennete bu yoldan gideceğine inanan bir görüntü var. Biz ne dersek diyelim İslam barış dini diyoruz ama yine İslamcıların yaptıklarıyla İslam ile terörü besliyoruz. Her gün kan akıyor. Yakınımızda ölenlerin bile sayısını unutuyoruz. Şam, Halep eskisi gibi değil başka yerlerde de nerede böyle bir İslam toplumu varsa bugün terör, kavga, kan ve kinden sonra birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. Birlikte olmadan dirlik olmaz. Dirlikten geçen yolda birlikten geçer. İslam toplumu her geçen gün etnik temelli ve mezhep esasına dayalı bir çatışmanın ortamına koşar adımlarla geliyor. Bu toplum daha sonra bir arada nasıl olacakta yaşayacak. Her gün birbirine kurşun sıkanlar nasıl sarılıp kardeş olacaklar. Belli ki bu durumdan rahatsız her çevre ve Müslüman ve yapacak bir şeyi olmayanların gayretlerini birleştirme zamanıdır. İslam toplumunda bu çirkin görüntü bundan ibaret değildir. Bakınız her sene suç oranı az olan devletlerin dünyadaki sıralamaları yapılıyor. İlk 3 ve 5’in içerisinde İskandinav ülkeleri çıkar. Fakat ilk 10-20-30 içerisinde yolsuzluğun olmadığı yerlerde tek bir İslam ülkesi yoksa bu vahim bir durumdur ve bu duruma ciddiyetle bakılması gerekir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İmam-ı Rabbani’nin mektuplarının, kendi çağından çok geleceğe atılmış mektuplar olduğunu belirterek, “Bu mektuplar, kendi çağındaki adreslere yazıldığı halde, dört asır geçmesine rağmen, hangi çağ, coğrafya olursa olsun, okuyanlar kendisine yazılmış zannediyor” dedi.

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Sert ise, İslam kültür ve medeniyetinde ilim, irfan sahiplerinin büyük rolü olduğunu belirterek, “İmam-ı Rabbani’yi tanıdıkca onun mesajlarını bugün hatırlamaya ne kadar ihtiyacımız olduğu, en güzel şekilde anlaşılacaktır. İlmi, ameli, ihlası, hizmet ve cihadı önemsemiş, ‘onlarsız olmaz’ demiştir. Kur’an ve sünnete uymayan her yolu batıl olarak nitelemiştir” diye konuştu.

İmam-ı Rabbani’nin eserleri ve hayatının ele alınacağı program, 17 Kasım’da sona erecek. Bu kapsamda, Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek oturumlarda, 15’i yabancı 40 akademisyen İmam-ı Rabbani ile ilgili bildiriler sunacak.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]