SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

YTÜ’de Gençlerin Kariyer Kimyası Değişiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

YTÜ Kalite Verimlilik Kulübü gençlerin kariyerlerinde dönüm noktası olacak bir etkinliğe imza attı. İş dünyasından profesyonellerle öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirecek etkinlik, gençlere kariyer planı oluşturmada yön veriyor.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kalite ve Verimlilik Kulübü (KVK) tarafından İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin (İKMİB) ana sponsorluğunda düzenlenen 5. Ulusal Kariyerimin Kimyası etkinliğinde, üniversite öğrencileri ve akademisyenler ile iş dünyasının profesyonelleri bir araya geldi. Gençlerin kariyer kimyasını değiştirecek etkinlikte katılımcılar, iş dünyasında ileride karşılaşabilecekleri sorunlar ve beklentilerle ilgili, profesyonellerle görüş alışverişinde bulunma imkânı buldu.

YTÜ çeşitli fakültelerinden öğrenciler tarafından oluşturulan Kalite Verimlilik Kulübü, kimya alanında eğitim gören öğrencilerin ufkunu açacak önemli bir etkinliğe imza attı. 2 Aralık Pazartesi günü başlayan Bu yıl 5. Si düzenlenecek “Ulusal Kariyerimin Kimyası” etkinliğinin açılışı YTÜ Davutpaşa Kongre Merkezi’nde yapıldı. Açılışa İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz’ün yanı sıra, sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve insan kaynakları uzmanları ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

 

“KİMYA SEKTÖRÜ İHRACATT BASAMAK ATLADI”

Açılışta konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, öğrencilerin eğitimleri boyunca yaptıkları faaliyetlerin önemine değindi. Kendi öğrencilik dönemlerinde bu tür faaliyetler için destek bulmakta zorlandıklarını belirten Akyüz, bu sebeple bu tür öğrenci etkinliklerine ellerinden gelen desteği verdiklerini vurguladı.

Kimya’nın çok farklı bir alan olduğunu ve otomotivden, beyaz eşyaya, plastiğe kadar pek çok alt sektörde ara mamülleri ve hammaddeyi desteklediğini belirten Akyüz, kimyanın öneminin bu dönemde ortaya çıktığını ifade etti.

            Kimya ihracatının son dönemde otomotiv ve tekstili de geçmeye başladığını aktaran Akyüz, 2009 yılında 10 milyar dolar olan ihracat rakamının 2011’de 15,8 milyar dolar ithalat ve 90 milyar dolar ihracat rakamına ulaştığını vurguladı.

            Akyüz konuşmasında öğrencilere iş hayatları boyunca karşılaşacakları sorunlar hakkında tavsiyelerde bulundu.

            “HER SENE BİR ADIM DAHA İLERİ GİDİYORUZ”

Kalite ve Verimlilik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Akarca ise, KVK’nın YTÜ’nün 16 yıllık çınarlarından birisi olduğunu belirtti. Bu yıl 5.’si düzenlenen etkinliğin her sene bir adım daha ileri giderek büyüdüğünü belirtti.

            “5. Ulusal Kariyerimin Kimyası” proje lideri Nedime Akyüz de, kendilerine destek veren YTÜ Öğretim Üyeleri, sponsor firmalar ve katılımcılara teşekkür etti.

            5. Ulusal Kariyerimin Kimyası etkinliğinin 6 aylık bir emeğin ürünü olduğunu vurgulayan Nedime Akyüz, iki günlük sunum aşamasında çeşitli sektörlerde güncel konuların ele alınacağını, programın teknik geziler ve eğitim aşamasıyla son bulacağını sözlerine ekledi. 

“PROFESYONELLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR”

2 – 5 Aralık 2013 tarihleri arasında devam edecek 5. Ulusal Kariyerimin Kimyası etkinliğinin ilk iki gününde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde sunumlar gerçekleştirilecek. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden öğrenciler ve akademisyenler, sektörün önde gelen firma ve kurumlarının üst düzey temsilcileriyle buluşacak. Program kapsamında, Ülker’den, Ünilever’e, Henkel’den, Abdi Abrahim İlaç’a, Anadolu Efes’e kadar iş dünyasının önemli firmalarının yanı sıra, Polis Kriminal Daire Başkanlığı’ndan görevliler Adli Kimya konusunda sunum yapacak.

Etkinlikte, Sunumların ardından Deva İlaç’ın Çerkezköy Fabrikası’na, Adli Tıp Kurumu’nda teknik gezi yapacak.

Son gün ise katılımcılara Scfinder firması tarafından eğitim semineri düzenlenecek. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika da verilecek.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]