Kartal Fikir kulübü basın açıklaması

Yayın: 13:53 - 21.11.2009
Güncelleme: 13:53 - 21.11.2009

Kartal Fikir kulübünün kapı ve camlarına geçtiğimiz pazar günü kimliği belirsiz kişilerce yazıldığı iddia edilen yazılara kulüp yöneticileri tepki göstererek bir basın açıklaması yaptılar.

 

Kartal Fikir Kulübü Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Hüseyin Karakuş yaptığı açıklamada; “Değerli Basın emekçileri, Demokratik Kitle Örgütü Temsilcileri,

Fikir Kulüpleri, yeni aydınlanma hareketinin öncü kuruluşlarından biridir. Fikir Kulüpleri, toplumu ilgilendiren tüm olaylara karşı toplumda çağdaş, ileri, gerçekçi bakış açısı yaratmak ve ortak hareket etme refleksi geliştirmek için kültür sanat ve eğitim etkinlikleri düzenleyen demokratik kitle örgütleridir.

 

 Aydınlanmanın öncülerine karşı karanlığın temsilcileri harekete geçti. Geçtiğimiz Pazar günü Derneğimizin camlarına, duvarlarına ve kapılarına “üç hilal” işareti çizildi ve “ÜGD” yazıldı. Bu taciz saldırısını birkaç kendini bilmez serserinin fevri hareketi olarak değerlendirmek mümkün mü?

Kartal’da hele Kartal’ın merkezinde son 20 yıldır demokratik güçlere karşı doğrudan hiçbir saldırı olmamıştı. On beş yılın ardından ilk kez sosyal demokratlar Kartal Belediye’sinde iktidar oldular. Mart ayından beri doğal olarak demokratik kitle örgütlerinin etkinlikleri nicelik ve niteliksel artış gösterdi. Halktan yoğun katılımlar başladı. Böyle bir dönemde tacizin olmasını anlamlı buluyoruz.

Dernek olarak savcılığa şikayet başvurumuzu yaptık. Endişelerimizi bildirdik. Bugünkü basın toplantımızı yaparak olanları halkımıza duyurmak ve paylaşmak istiyoruz. Bu, söz konusu olayla ilgili son çalışmamızdır.

Bir daha bu tür toplumsal huzur bozucu olayların olmamasını umuyoruz. Siz basın temsilcilerine ve demokratik kitle örgütü temsilcilerine toplantımıza katıldıkları teşekkür ediyoruz “ dedi.

Exit mobile version