SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe, imar sorununu çözdü!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem imar müjdesini verdi.1/ 1000 lik imar planlarını beş ay gibi bir sürede hazırlayıp Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak tarihe geçtiklerini belirten Erdem, Sancaktepe halkı için müjdeli haber olan açıklamayı yerel basın aracılığıyla yaptı.

Erdem, “1 Nisan 2009 itibariyle görevi devir aldığımız gün ilçemiz sıfır km bir ilçe idi. Bütçemiz yok, kasamız boş, harcama yetkimiz yok, bölgenin planları yıllar önce iptal olmuş, vatandaş özellikle imar ve mülkiyet noktasında problemli durumdaydı.

Seçimden sonrada birinci öncellikli yapılması gereken, şehircilik adına şehrin gelişmesi adına, insanların refah ve huzurunun sağlanması, ticari hayatın hareketliliği noktasında bölgedeki imar sıkıntısının biran önce giderilmesi gerekliliğine inanmıştık ve karar vermiştik.

Yenidoğan planları iptal olalı tam 31 aylık zaman geçti, beş ay sonra üç yılını tamamlamış olacak, Sarıgazi bölge planlarının iptalinin de üzerinde geçen süre tam yirmi ay. Samandıra imar planları Ocak 2008 de çıkmıştı, ancak orada da yoğunluklar düşük olduğu için vatandaşımız yapılaşmaya gitmedi, seçimi bekledi.

Müspet pozisyonda gelişmeler olacağı tahmin edildiği için orada da bir imar yapılaşmasına gidilmedi. Biz on ay belediye olarak imar noktasında yapı ruhsatı veremedik. Öncelikli olarak planların biran önce çıkarılması vatandaşımızın sıkıntılarının giderilmesi işsizliğin giderilmesi, istihdamın arttırılması gerekiyordu. 

Sancaktepe ilçesi olarak  %98 bölümü Ömerli Havzasında çok az bir bölümü de Elmalı Baraj Havzasındadır. Yani %100 Havza sınırı içindeyiz. Böyle olunca da planlarımız mutlak surette İski Havza yönetmeliğine uygun olarak yapılması ve işleme geçirilmesi gerekiyordu. İski havza yönetmeliğinin de birçok maddesi mahkeme tarafından iptal olmuştur. İptal edilen maddelere yönelik Büyükşehir de seçimlerden sonra çok hummalı bir çalışma başlamıştır. Havza sınırları içinde kalan belediye başkanları olarak bizlerde aktif biçimde eski havza yönetmeliği hazırlanışında görev aldık.

Bölgemizin geçmiş sıkıntılarını bildiğimiz  çözüm noktalarında ki iyileştirmeleri de gördüğümüz için havza yönetmeliği hazırlanırken  Mayıs Haziran döneminde Büyükşehir Başkanımızın pozitif duruşu, olumlu davranışı, İski Genel Müdürümüzün de problemlerin çözümüne yönelik yaklaşımları neticesinde  Temmuz ayı içerinde büyükşehir belediyemizde  İski Havza yönetmeliği çıktı.

Arkasından Büyükşehir Başkanımız onayladıktan sonra  İski yönetmeliği hayata geçti. İski yönetmeliği çıktıktan sonra  bu yönetmelik çerçevesinde planı olmayan, planı iptal edilen veya bizim gibi birleşmiş  ilçelerin planlarının yapım noktasında da  Büyükşehir yol haritası belirledi ve 1 Eylül itibariyle  bölge planları hazırlıkları Büyükşehir  Belediyemiz tarafından başlatıldı.

Bizlerde bir çok konuda Büyükşehir Belediyemize destek olarak planlamaya 1 Eylül’de başlayan çalışmalarımız 16 Ekim’de İBB meclisinin 1/5000  lik planlarımız mecliste oybirliği ile geçmiş oldu. Yani 16 Ekim 2009 da  nazım imar planı olarak 1/5000 lik ilçe bazında  bütün olarak tek plan çerçevesinde Büyükşehirden geçti.

Sancaktepe Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak planlar kabul edildi…

16 ekim tarihinden sonra bizler ilçe belediyesi olarak yaklaşık 3,5 aydır geceli gündüzlü planlama ekibimiz başkan yardımcımızın koordinasyonunda çalışarak 1/5000 plan uygun, İski yönetmeliğine milimetrik olarak uygun  tüm kurum görüşlerine uygun olarak tamamlandı. Büyükşehirle de görüşmelerimiz tamamlandıktan sonra tüm Sancaktepe Belediye Meclisinin 28 Ocak saat:16.00 da olağanüstü meclis toplantısına çağırdık. Olağanüstü meclisimizde 1/1000 lik planlarımızı meclisimizden oy çokluğu ile geçmiş oldu. Büyükşehir Belediyesinin oy çokluğu ile geçtiğini söylemiştim ancak ilçe belediyesinde dün muhalefet  partisine mensup on bir arkadaşımız 1/1000 lik planlara ret oyu kullandılar. Ancak biz şuna inanıyoruz plansız ilçe olmaz, plansız hayat olmaz.

Beş ayda plan hazırladık, bu bir rekordur…

Biz bölgede geçmişteki sıkıntıları bilerek, çözüm önerileri ile desteklediğimiz planla beraber tüm sıkıntıları bertaraf edecek şekilde Sancaktepe‘nin geleceğini kuşatacak şekilde bir  plan hazırladık. Ve bu bir el emeği göz, nuru, alın teri ve beş ayda Cumhuriyet tarihinde  İstanbul Belediyeleri içerisinde ilçe planını tamamlayıp 1/5000 lik, 1/1000 lik plan yapıpta hayata sunan  belediye olmadı.

Burada da ben planlama arkadaşlarıma plan ekibime, çalışan belediye personelimizin tümünü tebrik ediyorum, onları da alkışlamak lazım. 5 aylık sürede bölge planı yapıp iki meclisten de geçirmek kolay bir şey değil. Çünkü bir planı 26- 27 tane devlet kurulundan görüş alması lazım, görüşleri alacaksın hepsi olumlu olacak.

İski yönetmeliğine %100 uygun planlar hazırlandı…

İski yönetmeliğine %100 uygun, şehirleşme kriterlerine uygun, Büyükşehir planlarının tüm öngörülerine uygun tüm kamu kurum ve kuruluşlardan almış olduğumuz görüşmelere de  sabit olumlu  görüşler çerçevesinde 20, 30, 50 yıl  yaşayacak ve bölge istihbarını hazırlayacak  plan geçirmiş olduk. Geçmiş imarlara göre fevkalade yoğunluk sağlandı.

Keşke, 11 CHP meclis üyesi arkadaşımız red oyu vermese idi…

Bu halkımızın en büyük beklentisiydi Allaha şükür, emeğimizin  karşılığını aldık iyi bir  çalışmayla planlar meclisimizden de geçti. Gönül arzu ederdi ki  Büyükşehirde 1/5000 lik planlara  kabul oyu veren CHP Büyükşehir meclis üyelerinin oradaki  güzel, pozitif yaklaşımını ilçemizde de görmek istedik ama burada  11 CHP meclis üyesi arkadaşımız  biz bu planları müspet ret oyu verip kabul etmediler. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir.

Onların siyasi iradelerine saygı duyuyoruz.

Demokrasi yaşamalı ve yaşatmalı, İnsanlar farklı farklı düşünebilir, farklı partilerde görev alabilir, farklı partilerden seçilebilir. İnsanların farklı düşünmesine o anlamda saygı duyarız ancak  ülke meselesi, milli mesele ve bölgenin tamamına  ilişkin mesele olduğu zamanda milli birlik her zaman ülkenin ve milletin ortak geleceğine açısından önemlidir.

Burada 230.000 insan  bunların hepsi imarla ilgili sıkıntıların çözülmesini bekler.

Bu konu Sancaktepe’nin tümünü kapsayan, herkesin yararlanabileceği  bir imkandır. Özellikle Yenidoğan geçmişe yönelik çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Bölgemizde ki işsiz olan insanların büyük bir bölümü inşaat sektörü ile ilişkisi olan insanlar. Kahvelere gidin %80 geçmişte inşaatlarda çalışan işçidir, ustadır, kalfadır, taşerondur yada inşaat malzemesi satandır. Öncelikle işsizlik çözümü noktasında önemli bir adım atılması gerekiyordu. Sancaktepe’de inşaat sektörü  sanayi kurumları ile beraber lokomotif  durumdadır.

Bölge halkımız  planlarla beraber mutlu olacaktır…

600 yakın irili ufaklı lojistik alanımız var, sanayi alanımız var, atölye alanlarımız var .. Ama bunun yanında inşaat sektörü sürükleyici bir güç. Onun için istihdama yönelik bir adım çevriliciliğe, şehirleşmeciliğe yönelik bir adım. Bununla beraber yatırımcıların yatırım alanlarını belirlemesinde büyük bir adımdır” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]