SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Blog

Beyaz çamaşırlardan sarı lekeler nasıl çıkar?

Yayınlanma:
ABONE OL

Beyaz çamaşırlardaki lekeler sorun olmaktan çıkıyor. İşte çamaşırlarınızı ilk günkü gibi yapacak leke çıkarma tüyoları…

Beyaz her zaman modadadır, ancak aynı zamanda daha kolay kirlenir ve üzerlerinde korkunç lekelerin görünmesi oldukça yaygındır. Terleme veya cildin sürtünmesi, görünüşe hoş olmayan kalıcı lekelere ve hatta oldukça çirkin sarımsı bir renk bırakabilir. Eğer bu lekelerden herhangi biri kıyafetlerinizden birine bulaştıysa endişelenmeyin, bu OneHowTo.com makalesi size beyaz kıyafetlerden sarı lekeleri nasıl çıkaracağınızı gösterecek. Bu küçük hilelerle kıyafetlerinizi işleyeceksiniz ve onları her zaman mükemmel beyaz yapacaksınız.

İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

Beyaz kıyafetlerden sarı lekeleri çıkarmak için en iyi hilelerden biri limon ve karbonat kullanmaktır, çünkü her iki ürün de kıyafetleri beyazlatmak ve onları yeni gibi göstermek için harikadır. Bunun için yarım bir limon kesmeniz ve lekeli bölgeye suyunu sürmeniz yeterlidir. Ardından bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve kuruyana kadar güneşte bekletin. Bu hilenin etkili olabilmesi için en az bir saat boyunca orada bırakmalıyız. Bu ürünler aynı zamanda çarşaf üzerindeki yağ lekeleri için de işe yarar.

Ardından, kıyafetleri genellikle olduğu gibi yıkama makinesine koymamız gerekecek. Program bittiğinde sarı lekenin kaybolduğunu fark edeceksiniz.

Beyaz kıyafetlerdeki hoş olmayan sarı lekelerden kurtulmanın başka bir yolu da ısı uygulamaktır. Sarı bölgelerin üzerine bebek pudrasıyla kaplı sıcak bir ütü koyun. Ütü ile giysi arasında biraz boşluk bırakın, yeterince ısının birkaç saniye boyunca etki etmesine izin vermek için. Ayrıca biraz buhar da uygulayabilirsiniz.

Isıyı uyguladıktan sonra, bebek pudrası üzerindeki lekeyi ütüleyin. Ütünün lekeyi sadece birkaç saniye boyunca kayması gerektiğini unutmayın. Bundan sonra, pudradan kurtulmak için sallayın.

Terden kaynaklanan koltuk altındaki sarı bölgelerden kurtulmak için bu ipucunu izleyin. Yıkama makinenize su dolu olduğunda bir aspirin ekleyin. Köpüğü lekeleri yok edecektir. Ardından normal programınıza devam edebilirsiniz.

Sarı lekelerden kurtulmanın başka etkili bir yolu, giysiyi soğuk su ve oksijenli su ile yapılmış bir çözeltiye batırmaktır. Kıyafetinizi normal şekilde yıkamadan önce bunu yapın. Sarı lekenin kaybolmadığını fark ederseniz, oksijenli suyu suyla seyreltmeden doğrudan uygulamayı deneyin.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Blog
07 Mayıs 2020
Dron gözünden İstanbul hikayeleri

Dünyanın en köklü ve büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un her yeri tarihi mirasla, her köşesi hikayelerle dolu. Gezi yazarı Şenay Akkurt, duayen gazeteci Coşkun Aral’la birlikte İstanbul’un boş sokaklarını paylaşırken; teknoloji yazarı Timur Akkurt da DJI Mavic 2 Pro’yla sessiz şehirden görüntüler aldı. Şenay Akkurt ile Hayat Bana Güzel programı Allianz Motto Müzik YouTube kanalı […]

Blog
29 Nisan 2020
Zaman Yolculuğu

Beşiktaş iskelesinde sıradan bir gün. Az sonra bilmem kaç yüz yolcusu ile Çengelköy vapuru homur homur kalkmaya hazırlanıyor. Üç kısa düdüğünü çaldı. Geriye doğru tornistan yapacak anlamına gelen bu mesaj, yolcularına “kalkıyoruz” uyarısıydı. İskele ağır ağır beyaz köpüklere bulanıyor. Halatçı, kaptanı selamlayıp çelikten kuğuyu Çengelköy’e uğurluyor. Yolcular salonlardaki cam kenarlarına ve vapurun sağlı sollu davlumbazlarına […]

Blog
09 Nisan 2020
Şiir; HÜZZAM…

Şiir;   HÜZZAM… Hüzzam şarkılar doldurdu  Ay ışığından yetim geceyi… Uçuştu sözcükler… Uçuştu, havaya karıştı!  Mısralar dolandı duygular eşliğinde… … Aylardan Kasım bitmekte, Aralık, valizini almış gelirken; Sona ererken bir şeyler, bir şeyler uç göstermekte… Bağımsız bir gülüş acısını sızdırmadan,  Ele güne duyurmadan senfonik seslerin yaslı ritmini, Ara ara çiseleyen yağmur damlalarından,  Tuzlu  bir tat […]

Blog
15 Mart 2020
En Az Onlar Kadar Güzeliz

Birkaç haftadır Twitter’da, görsel zenginliğin zirvesinde, dünyadan ve Avrupadan fotoğraflar ve yorumlar paylaşan hesaplar dikkatimi çekti. İsviçre’den, orta ve kuzey Avrupa’dan, Amerika kıtasından muhteşem doğası ile marka olmuş mekanların fotoğrafları beğenimize sunuluyor, bu lokasyonlara yapılacak seyahatler için, alternatif turlar ve fiyatları hakkında bilgi veriliyordu. Doğaya ve yeşile olan tutkumdan dolayı ben de bu gönderileri takip ediyor […]