SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

1999-2007-2009 ve Sonrası Sigortalı Olanlara 9 Şartla ERKEN EMEKLİLİK Kapısı Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sigorta giriş tarihi 1999-2007 ve 2009 sonrası olanlara erken emeklilik yolu açıldı. 9 maddede erken emeklilik şartları netleşti.

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre Türkiye’de emekli olabilmek için belirli bir prim ödemek, belirli bir yaşa gelmek ve aynı zamanda sigorta başlangıç tarihi büyük önem taşıyor. Fakat zaman zaman yapılan yasal düzenlemelerle vatandaşa erken emeklilik fırsatları da sunuluyor. O fırsatlardan biri de şimdi geldi. Emeklilik yaşını öne çekecek yeni formüller belli oldu. 9 şartla erken emeklilik kapısı aralanıyor. Sigorta girişi 1999-2007-2009 ve sonrası olanlara büyük müjde var.

Türkiye’deki çalışan milyonlarca vatandaş erken emeklilik hayali kurmaya devam ediyor. Emekli olmak ve düzenli bir gelire ulaşmak çalışanlar için son derece önemli. Emeklilik şartları SGK Mevzuatı tarafından belirleniyor. Ancak zaman zaman yapılan düzenlemelerle birlikte erken emeklilik fırsatları da ortaya çıkıyor. Milyonlarca vatandaşa erken emeklilik imkanı tanıyacak yeni düzenlemeler belli oldu. Peki Kimler erken emekli olabilir? Yeni erken emeklilik düzenlemesi kimleri kapsıyor? İşte 9 maddede yeni erken emeklilik fırsatları…

ÇOCUĞU OLAN KADIN ÇALIŞANLARI İÇİN ERKEN EMEKLİ AVANTAJI

Çocuk sahibi olan kadın çalışanlar, çocukları üzerinden prim borçlanması yaparak erken emekli olabiliyor. Sigorta başlangıç tarihinden önce dünyaya gelen 3 çocuğa kadar borçlanma yapmak mümkün. Böylece kadınlar Borçlanma ile 2160 gün prim kazanıyor. Bu da anneler için 6 yıl erken emeklilik anlamına geliyor.

ERKEKLER İÇİN ASKERLİK BORÇLANMASI FIRSATI

Erkek çalışanlar için de askerlik borçlanması ile erken emeklilik fırsatı var. Erkekler sigorta giriş tarihinden önce askerlik yapmaları durumunda askerlik yaptıkları süreyi borçlanarak Sigorta başlangıç tarihini öne çekebiliyor. Böylelikle erkeklere de erken emeklilik fırsatı ortaya çıkıyor.

KISMİ EMEKLİLİK SAYESİNDE ERKEN EMEKLİLİK

TBMM’de bekleyen kısmı yemeklik düzenlemesi ile de milyonlarca vatandaşa erken emeklilik fırsatı geliyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi 15 yıl sigortalılık ve 3.600 gün prim ödemesi gerektiriyor. Ayrıca 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olanlar kısmi emeklilik fırsatından yararlanabiliyor.

SAĞLIK NEDENİYLE MALULEN EMEKLİLİK

Çalışma hayatı sırasında iş gücünü en az yüzde 60 oranında kaybeden ve 1800 gün prim Ödemiş olan kişiler sağlık raporu alarak malulen emekli olma hakkına sahip oluyor.

ENGELLİLER İÇİN VERGİ İNDİRİMİ İLE ERKEN EMEKLİLİK

Erken emeklilik için diğer bir fırsat engellilere sunuluyor. En az yüzde 40 ve üstü engeli olanlar vergi indirimi ile erken emeklilik hakkına sahip oluyor. Engelli kişilerin işe giriş tarihlerine göre 15 yıl ve 3600 günden başlayarak erken emekli olma fırsatları bulunuyor.

AĞIR İŞLERDE ÇALIŞANLARA YIPRANMA PAYI İLE ERKEN EMEKLİLİK

Belirli meslek gruplarında yani ağır işlerde çalışanlar içinde yıpranma payı ile erken emeklilik imkanı var. Bu meslek grupları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından listelendi. Tam 45 meslek grubu için erken emeklilik fırsatı sunuluyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Anneleri engelli çocuğu olmaları durumunda daha erken emekli olma fırsatına sahip oluyor. Başkasının bakımına muhtaç derecede ağır Engelli çocuğu olan annelere primlerinin bir kısmı hediye ediliyor yani Böylelikle emeklilik yaşı düşüyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
26 Nisan 2024
29-30 Nisan’da Emekliye Ek Ödeme Var! 14.000 TL Hemen IBAN’a Yatacak

Emeklilere Özel Nakit Avans Fırsatı: Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan 15.000 TL Destek! Maddi zorluklar yaşayan emekliler için sevindirici bir gelişme: Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 15.000 TL’ye kadar nakit avans fırsatı sunuyor. Kolay ve hızlı başvuru imkanı ile verilecek nakit avans için şubeye gitmeden başvuru imkanı da var. 3 kamu bankası emekliye hızlı nakit destek imkanı […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
Temmuz 2024’te emekli maaş zammı detayı açıklandı: Hangi emeklilere zam var, hangilerine yok?

Temmuz 2024’te emekli maaş zammı detayı açıklandı: Hangi emeklilere zam var, hangilerine yok? Temmuz 2024’te emekli maaşlarına zam detayları açıklandı. Hangi emeklilere ne kadar zam olacak? Hangi emeklilere Temmuz ayında maaş zammı olmayacak? İşte Temmuz 2024 emekli maaş zammına dair tüm detaylar… Ülkemizde emeklilik haklarını elde eden vatandaşlar için Ocak ve Temmuz aylarında zamlar gerçekleştiriliyor. […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
Erken emeklilik kapsamı genişletildi: 3620 – 6150 arası primi olanlara yollar tarif edildi!

Erken emeklilik kapsamı genişletiliyor. 4A, 4B, 4C’li vatandaşlar sigorta türüne göre primi eksikse bunları yaparak erken emekli olabiliyor. İşte erken emeklilik detayları… EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası ile geçtiğimiz yıl 5 milyondan fazla vatandaş emeklilik haklarına kavuştu. Ancak primi yetmeyenler, ucu ucuna emekliliği kaçıranlar, şartları karşılamayanlar ise nasıl erken emekli olabileceklerini araştırmaya başladı. 3000 ila […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
BİM’den Ayçiçek Yağına Eşsiz İndirim! 26 Nisan’da Başlayan Fırsatlar

BİM’de yeni indirim günü geldi çattı. Ayçiçek yağı fiyatları adeta dibi boyladı. İşte yeni BİM indirimleri… BİM marketler zinciri, 26 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 28 Nisan’a kadar sürecek olan indirim kampanyasıyla dikkat çekiyor. Kampanya kapsamında ayçiçek yağı ve birçok temel gıda ürününde önemli indirimler sunuluyor. BİM, ayçiçek yağı başta olmak üzere, un, pirinç, zeytin […]