SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Türkiye ve Irak’tan PKK’ya Karşı Ortak Bildiri: “Güvenlik Tehdidine Karşı Birlik

Yayınlanma:
ABONE OL

İki Ülke PKK’yı ortak tehdit olarak tanımlıyor. Yayımlanan bildiride güçlü iş birliği vurgusu yapıldı.

Türkiye ile Irak, PKK’nın her iki ülke için de ciddi bir güvenlik tehdidi olduğunu vurgulayarak, bu tehdide karşı koymak için ortak bir duruş sergiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın planlanan Irak ziyareti öncesinde, iki ülkenin güçlü iş birliği ve koordinasyonu daha da önem kazanıyor.

GÜVENLİK MEKANİZMASI GÖRÜŞMESİNDEN ÖNEMLİ KARARLAR ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in başkanlığındaki heyetlerin Bağdat’ta gerçekleştirdiği “Türkiye-Irak Güvenlik Mekanizması Görüşmesi”, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

ORTAK DÜŞMAN PKK: IRAK ANAYASASI’NA AYKIRI

Görüşmelerde PKK’nın her iki ülke için de bir güvenlik tehdidi oluşturduğu ve örgütün Irak topraklarında mevcudiyetinin Irak Anayasası’nı ihlal ettiği vurgulandı. İki ülke, PKK’nın faaliyetlerine karşı ortak hareket etme konusunda hemfikir.

İŞ BİRLİĞİ ALANLARI GENİŞLİYOR: EKONOMİDEN ENERJİYE ORTAK KOMİTELER

Terörle mücadele, ticaret, tarım, enerji gibi çeşitli alanlarda iş birliğini artırmak amacıyla Ortak Daimi Komiteler kurulacak. Bu komiteler, iki ülkenin düzenli ve sonuç odaklı çalışmasını sağlayacak.

GAZZE VE FİLİSTİN’E DESTEK: ORTAK İRADENİN TEYİDİ

Görüşmelerde ayrıca, Gazze’deki durum ve Filistin davasına verilen destek konusunda iki ülkenin ortak iradesi teyit edildi. Türkiye ve Irak, bölgesel sınamalara karşı birlikte hareket etme kararlılığında.

TÜRKİYE VE IRAK’TAN GÜVENLİK VE İŞ BİRLİĞİNE VURGU

Türkiye ile Irak arasındaki bu stratejik görüşmeler, iki ülkenin bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması konusundaki ortak çabalarını pekiştiriyor. PKK’ya karşı alınacak önlemlerden, ekonomik iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede atılacak adımlar, iki ülkenin gelecekteki ilişkilerini şekillendirecek.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Dünyadan
12 Nisan 2024
İsrail’in TRT ekibine Gazze’de yaptığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Katliamına devam eden İsrail ordusunun TRT ekibine Gazze’de yapmış olduğu saldırının görüntüleri ortaya çıktı. İşte detaylar… İsrail ordusunun TRT Arapça ekibine Gazze’de yapmış olduğu saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de katliam yapmaya devam eden İsrail ordusu vahşetine devam ediyor. İsrail ordusu en son Nusayrat Mülteci Kampı’na aldırdı. Görgü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]