Bakan Şimşek Açıkladı! O Kişilere İkramiye Verilecek

Yayın: 17:00 - 23.05.2024
Güncelleme: 17:00 - 23.05.2024

#image_title

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dakika açıkladı. O ihbarı yapanlara ikramiye ödülü verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli son dakika açıklamaları geldi. Bakan Şimşek vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yeni bir sistem kurulduğunu duyurdu. Bu sistemde, vergi kaçakçılarını ihbar edene Tespit edilen vergi ve vergi kaygı cezasının Yüzde 10’u tutarında ikramiye ödeneceği bildirildi.

VERGİ KAÇAKÇILIĞINI İHBAR EDENE İKRAMİYE ÖDENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre, kurulan yeni sistem doğrultusunda vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye ödemesi yapılacak. Verilecek olan ikramiye miktarı ise kaçırılan verginin %10’u kadar olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama da paylaştı.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşların vergi kaçakçılığını ihbar etmesi durumunda bakanlıktan ikramiye ödülü alacağını bildirdi. Hazine ve maliye bakanı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecektir.”

Merve Aydın
Exit mobile version