SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

7 Bin 135 TL Zam Onaylandı! 3 Temmuz’da Güncellenecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarının yanı sıra kıdem tazminatı da artıyor. Peki kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?

Temmuz ayında yapılacak maaş zamları milyonlarca memur ve emekli tarafından yakından takip ediliyor. Bu zamlar sadece memur ve emekliyi ilgilendirmiyor. Aynı zamanda birçok ödeme de memur maaş kat sayısı oranında değişecek. Örneğin bedelli askerlik ve kıdem tazminatı hesaplaması tavan miktarı memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Peki kıdem tazminatı tavan miktarı Temmuzda ne kadar olacak?

Son 2 yıldır devam eden yüksek enflasyon sorunu milyonlarca vatandaşın zor günler geçirmesine neden oluyor. Özellikle emekliler ve maaşlı çalışanlar ciddi bir Alım gücü kaybı yaşıyor. Hükümet asgari ücret zammı için gelen bütün taleplere rağmen geri adım atmıyor. Bugün yapılan son açıklamada asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI 3 TEMMUZ’DA

Diğer yandan memur ve emekli maaşlarına ise 3 Temmuz’da zam yapılacak. 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte zam oranları da kesinlikle kazanacak. Memur ve emekli zammı sadece memur ve emekli ilgilendirmiyor. Sosyal yardım alanlar, bedelli askerlik bekleyenler, kıdem tazminatı alacak olanlar memur ve emekli zammının açıklanacağı günü heyecanla takip ediyor.

KIDEM TAZMİNATINA ZAM GELECEK

6 aylık enflasyonla birlikte memur ve emekli maaş zamları değişecek. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın son tahminlerine göre memur ve memur emeklisine verilecek toplam zam oranı %20,35 olacak. Bu oran aynı zamanda kıdem tazminatı tavan miktarını da arttıracak.

6 aylık enflasyon farkı ile birlikte kıdem tazminatı tavan miktarına gelecek artış 7135 TL olacak. Böylece şu anda 35.057 TL olarak ödenen kıdem tazminatı tavan tutarı 42.191 TL’ye yükselmiş olacak. SGK uzmanları ise Haziran ayında emekli olan ya da işten ayrılan kişilerin bu tutarı alamayacağını belirtti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak olan artış için mutlaka zam tarihinin beklenmesi gerektiği vurgulandı.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler