Beklenen Haber Geldi! 2024 Temmuz En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı

Yayın: 14:02 - 01.06.2024
Güncelleme: 14:02 - 01.06.2024

#image_title

Temmuz 2024 en düşük emekli maaşında beklenen gelişme yaşandı. Açıklama geldi. İşte SSK ve Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşı Temmuz 2024…

Türkiye’nin gözü kulağı Temmuz ayına çevrildi. Emekli, memur, asgari ücretli, sosyal yardım alan milyonlarca vatandaş zam haberlerini takip ediyor. Temmuz ayında 6 aylık enflasyonun belli olması sonucunda maaş zamları da netleşecek. Ancak özellikle emekli maaşları için farklı formüller gündemde. Örneğin SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı 6 aylık enflasyon oranında olacak ancak, ek olarak refah payı zammı da verilecek. SGK uzmanları Temmuz’da beklenen tahmini SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş zammını ve en düşük emekli maaşı zammını açıkladı. İşte 2024 Temmuz en düşük emekli maaşı zammı…

TEMMUZ AYI MAAŞ ZAMMI ORANLARI HESAPLANDI

Emekli Temmuz 2024 zam oranları için tahminler ortaya çıktı. 3 Haziran’da açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon oranları doğrultusunda tablo daha net şekillenecek ancak, şu anki tabloda emekli maaşlarına beklenen Temmuz zam oranları yüzde 25 oldu. Refah payı zammı da yüzde 5-10 aralığında tahmin ediliyor. Yani emekliye beklenen zam oranı yüzde 30-35 aralığında oldu. Fakat Ocak ayında maaş zamları hükümet tarafından 3 defa değiştirilmişti. Emeklinin vereceği tepkiye göre zam oranları yeniden değişebilir.

2024 TEMMUZ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Türkiye’de 6 milyondan fazla emekli vatandaş 10.000 TL yani en düşük emekli maaşı alıyor. O nedenle de Temmuz’da yapılacak en düşük emekli maaşı zammı daha da önemli hale geldi.

Ocak 2024 itibari ile en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlendi. Ancak bir süredir bu maaşı yeterli bulmayan milyonlarca emekli vatandaş ilave zam beklentisi içindeydi. Seçim öncesinde bu beklentiler yanıt bulmadı. Şimdiyse gözler temmuz ayına çevrildi. En düşük emekli maaşı alanlar temmuz ayında daha yüksek bir zam beklentisi içinde.

Son gelen bilgilere göre ise emekli temmuz zammı için iki formül masada. En düşük emekli maaşına enflasyon oranında ya da seyyanen zam yapılacak. Şu anda enflasyon ve refah payı dahil hesaplanan zam oranı yüzde 30 oldu. Eğer bu şekilde bir artış yapılırsa Temmuz’da en düşük emekli maaşı 13.000 TL’ye yükselecek. Seyyanen zam beklentisi ise 4000 TL ile 5000 TL arasında. Seyyanen artış yapılması durumunda ise en düşük emekli maaşının 14.000 15.000 TL bandına çıkacağı tahmin ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Ocak 2024 emekli zamları belirlenirken üç kez karar değişikliği yapılmıştı. Son olarak ise yüzde 49.25 zamda karar kılınmıştı. Emeklilerin gözü kulağı şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili hem de emekli kök maaş zammı ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bir açıklama gelecek.

Merve Aydın
Exit mobile version