SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

İntibak Zammı Müjdesini Gece 23.00’te Verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Emeklinin intibak zammı çağrısı yanıt buluyor. Temmuz ayında enflasyon zammı ile birlikte intibak zammı geliyor.

Türkiye’deki emekliler temmuz ayında yapılacak artışlara odaklanmış durumda. Özellikle SSK ve Bağ-kur emeklisi için enflasyon zammı ve refah payı zammı hesaplamaları yapıldı. Temmuzda emekli maaşlarına beklenen zam oranları yüzde 35’e kadar yükseldi. Altı aylık enflasyon oranları kesinleştikten sonra yani 3 Temmuz tarihinde net oranlarda belli olmuş olacak. Ancak emeklinin bir beklentisi daha var. O da uzun süreden beri dile getirilen intibak yasası ile gelecek intibak zammı. Peki emekli intibak yasası çıkacak mı? Emekliye intibak zammı ne zaman gelecek? Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca emeklinin beklediği intibak zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2000 yılından önce emekli olanlar ve 2000 yılından sonra emekli olanlar arasında gelir adaletsizliğin bulunduğu sık sık dile getiriliyor. Bu sebeple de emekli vatandaşlar bir süredir intibak yasası talebinde bulunuyor. Daha önce 1999 yılında benzer bir düzenleme yapılmış intibak zammı verilmişti. Bu sebeple Türkiye emekliler derneği devreye girerek emekli arasındaki gelir adaletsizliğin giderilmesi için harekete geçti. Peki emekliye intibak zammı ne zaman gelecek? İntibak yasası Temmuz’da çıkacak mı?

EMEKLİ İNTİBAK YASASI İÇİN ADIM ATILIYOR

Milyonlarca emeklinin beklediği intibak zammı ile ilgili yeni gelişmeler var. Türkiye emekliler derneği bir süredir bu konuda girişimlerine devam ediyor hükumetle görüşmeler yapıyordu. Son dakika külis bilgilerine göre emekli intibak zammı için adım atılacak. 2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasında bulunan gelir adaletsizliğin giderilmesi için yeni yasa çıkarılacak. İntibak yasası ile ilgili Türkiye emekler derneği başkanı Kazım Ergün, önemli açıklamalarda bulundu. Ergün açıklamasında, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi için intibak yasasının zorunlu olduğunu söyledi.

VEDAT IŞIKHAN’DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Emeklinin intibak yasası beklentisi ile ilgili çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da önemli bir açıklamada bulundu. Emeklilere yapılması planlanan yeni zamlara ilişkin konuşan bakan Vedat Işıkhan, emeklinin hak ettiği maaşı alabilmesi için gerekli adımları atacaklarını söyledi. Bu açıklamayla birlikte intibak zammı bekleyen emekliler de yeniden umutlandı.

SGK UZMANLARINDAN HÜKUMETE ÇAĞRI

Diğer yandan sosyal güvenlik uzmanlarından da hükumete intibak Yasası çağrısı var. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin şu anda adaletsiz bir sistemle maaş aldığını belirterek bir an önce düzenlemenin yapılması gerektiğini savundu. İntibak düzenlemesinin özellikle 2000 yıl sonrası emeklilerin gelirlerinin iyileştirilmesi için önemli olduğunu belirten Erdursun, tüm emeklilerin maaşlarının ilave zamla artırılması gerektiğine de dikkat çekti.

İNTİBAK YASASI HANGİ EMEKLİLERİ KAPSAYACAK?

2000 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte emekli maaşı hesaplama sistemi değişmişti. O nedenle de 2000 yılından önce emekli olanlar 2000 yılından sonra emekli olanlardan daha yüksek maaş alıyordu. Aradaki gelir adaletsizliğin giderilmesi için bir intibak yasasına ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla intibak yasası 2000 yılı sonrası emeklileri kapsayacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]