SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

MEB’den yaz okulu kararı! 81 ilde 1 Temmuz’da okullar açılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

MEB’den ücretsiz yaz okulları kararı. 81 ilde öğrenciler için yeni fırsatlar başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci, öğretmen ve velileri yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. 81 ildeki öğrencileri doğrudan etkileyen ve velilere de dolaylı olarak yansıyan bu karar, yaz okulları ile ilgili. MEB’in son dakika açıklamasına göre, 2024 yılı yaz okulu programları sosyal medyada büyük ilgi gördü.

ÜCRETSİZ YAZ OKULLARI BAŞLIYOR

MEB, 1 Temmuz itibarıyla ücretsiz yaz okulları açılacağını duyurdu. Bu kapsamda, ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için “spor”, “görsel sanatlar”, “müzik” ve “bilişim” alanlarında ücretsiz yaz okulları düzenlenecek. Ayrıca, ortaokul 8. sınıf ve lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da verilecek.

KURSLARIN PLANLANMASI VE DETAYLARI

Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, haftada 5 gün, saat 13.30’dan sonra gerçekleştirilecek. Bir dersten günlük 2 saatten fazla ders planlanmayacak ve kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak. Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen eğitim merkezlerinde açılacak ve kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerlerden ücret alınmayacak.

DERS SEÇENEKLERİ VE KATILIM ŞARTLARI

Yaz okulu programında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler en fazla 2 alanda ders seçebilecek. Bu şekilde, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki kurslar, sınıf düzeyinde oluşturulan gruplar halinde düzenlenecek.

VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE DUYURULAR

MEB’in ücretsiz yaz okulları kararı, öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi gördü. Yaz okulları ile öğrenciler hem eğlenerek öğrenme fırsatı bulacak hem de akademik olarak desteklenecek. MEB’in bu kararı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmelerini desteklemek amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Veliler ve öğrenciler, yaz okulları ile ilgili detaylı bilgiye MEB’in resmi internet sitesi ve okullardan ulaşabilecek. Başvuru ve katılım koşulları da yine bu kaynaklardan öğrenilebilecek. Bu yeni uygulama, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor.

İşte MEB’in yaz okulları ile ilgili açıklaması:

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Eğitim
27 Haziran 2024
MEB’den FLAŞ Karar! 1 Temmuz’da Okullar Açılıyor

MEB’den milyonlarca öğrenciyi ve öğretmeni ilgilendiren flaş karar. 1 Temmuz’da tüm kademeler için okullar açılıyor. Milli eğitim bakanlığı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika kararını duyurdu. 1 Temmuz’da 2- 12’nci sınıflar için okullar açılıyor. MEB’den yapılan açıklama ile birlikte öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı. MEB’in resmi internet sitesi üzerinden milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar açıklandı. 1 […]

Eğitim
19 Haziran 2024
MEB’den Flaş Karar! Ek Ders ve Uzman Öğretmenlik SİLBAŞTAN Değişiyor

Uzman öğretmenlik ve ek ders kararı son dakika duyuruldu. MEB öğretmenlere adeta bayram müjdesi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunu bayramdan hemen sonra TBMM’ye sunulacak. Bugün de yeni meslek kanunu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Öğretmenlere ek ders ve uzman öğretmenlik ile ilgili bayram müjdesi verildi. Ek ders ücretlerinin %15 […]

Eğitim
14 Haziran 2024
20 milyon öğrenci için son ders zili bugün çalacak

Okullar bugün kapanıyor Öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son Ders zili bugün çalacak ve 20 milyon öğrenci Tatile çıkacak. 2023 2024 eğitim öğretim yılı bugün bitiyor. 20 milyonu aşkın öğrenci karnelerini alacak ve tatil başlayacak. Aynı zamanda 1.2 milyon öğretmen de bugün itibariyle tatile çıkıyor. 2023 2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül […]

Eğitim
13 Haziran 2024
2024 KPSS Önlisans başvuruları başladı

ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasına göre 2024 KPSS Önlisans başvuruları başladı. 2 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuruların tamamlanması gerekiyor. ÖSYM son dakika açıklaması yaparak 2024 KPSS önlisans başvurularının açıldığını duyurdu. KPSS’ye girmeye hazırlanan adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla ya da “https://ais.osym.gov.tr” adresinden online olarak yapabilecek. ÖSYM’den son dakika açıklaması Ölçme, seçme ve yerleştirme […]