MSB açıkladı! Yeni bedelli askerlik ücretleri belli oldu

Yayın: 14:57 - 24.06.2024
Güncelleme: 14:57 - 24.06.2024

Bedelli askerlik ücretleri, Temmuz ayında memur maaş katsayısına gelen zamla artacak nokta yeni zamlı bedelli askerlik ücretlerine ilişkin MSB’den açıklama geldi.

Bedelli askerlik ücretleri 2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 olurken 2 yarısında 122.351,04 TL’ye yükselmişti. Ocak 2024’te memur maaş katsayısının %49.25 oranında artması ile birlikte yemi ve daha Askerlik ücreti ise 182.608 TL oldu.

Bu zamlar yeterli olmadı Temmuz ayında bedelli askerlik ücretleri bir kez daha artacak. Milli Savunma Bakanlığı zamlı bedelli askerlik ücretlerine ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TEMMUZDA NE KADAR OLACAK?

Milli savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada temmuz ayında bedelli askerlik ücretlerine zam geleceği duyuruldu. Temmuz 2024 itibariyle yeni bedelli askerlik ücreti memur maaş zammı oranlarına göre yeniden hesaplanacak. 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre yapılacak olan memur maaş zammı bedelli askerlik ücreti konusunda da belirleyici olacak.

MSB’DEN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Halk TV’den derlenen habere göre, bedelli askerlik ücretleri 3 Temmuz’da Haziran ayı enflasyon beklentilerinin de açıklanması ile birlikte artacak. Enflasyon tahminlerine göre bedelli askerlik ücreti 219.000 TL’ye yükselecek Milli Savunma Bakanlığı da bedelli askerlik ücretlerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndanyapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran’a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.”

Bedelli askerlik ücretini zamsız fiyattan yatırmak isteyenlerin mutlaka 28 Haziran’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

kader gun
Exit mobile version