Hemen Kontrol Edin! Eğer Tırnak Diplerinde Bu Leke Varsa Sebebi O Hastalık Olabilir

Yayın: 20:15 - 24.06.2024
Güncelleme: 20:15 - 24.06.2024

#image_title

Dermatoloji uzmanları, tırnak diplerinde oluşan siyah lekelerin cilt kanserinin erken belirtilerinden biri olabileceği konusunda uyardı. Erken teşhis, hayat kurtarabilir.

Vücudunuz, sağlığınız hakkında ipuçları verir ve bu ipuçlarını dikkate almak hayati önem taşır. Dermatoloji uzmanları, tırnak diplerinde görülen siyah lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen 6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nda, cilt sağlığı ve hastalıkları üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

TIRNAK DİPLERİNDEKİ SİYAH LEKELER VE CİLT KANSERİ

Sempozyumda konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak diplerinde oluşan siyah lekelerin cilt kanserinin erken bir belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Özden, “Tırnaklarda lekeler, daha doğrusu siyah çizgilenmeler cilt altı kanserinin bir bulgusu olabilir. Cildin herhangi bir yerinde cilt kanseri görülebileceği gibi tırnak dibinde de bu gelişebilir” dedi.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

Prof. Dr. Özden, tırnak diplerinde görülen siyah lekelerin mutlaka dermatolog tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı. “Tırnak dibinde görülen bir siyah leke gerçekten ciddi anlamda bilgisayarla muayene edilmesi gereken bir cilt kanseri öncüsü olabilir. Cilt kanseri erken müdahale edilirse hayat kurtaracak, yüzde 90 şifa sağlanacak, iyi huylu bir tedavi ile düzelebilecek tümörken, geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek, şiddetli ve agresif bir tümördür. Bu nedenle erken teşhis çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

kader gun
Exit mobile version