SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstifa Eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Görevini Devretti

Yayınlanma:
ABONE OL

Görevinden istifa eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün bakanlıkta yapılan devir teslim töreni ile görevini yeni sağlık bakanı Kemal Memişoğlu’na devretti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam istifası ile Türkiye’yi sarsmıştı. Türkiye’de sevilen bakanlardan olan ve özellikle pandemi sürecine damga vuran eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile görevi yeni sağlık bakanı Kemal Memişoğlu’na devretti.

FAHRETTİN KOCA VEDA ETTİ

Görevinden istifa eden Sağlık Bakanı Fahrettin koca bakanlıktan yapılan devir teslim töreninde konuşmada yaptı. Konuşmasında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kabinede birlikte görev yaptığı Bakanlara da yer veren Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün konuşmamı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak değil Dr. Fahrettin Koca olarak yapacağım; ama bu bir veda konuşması değil.

Şehir Hastanelerimizin 18’i kamu özel iş birliği ile yapılırken, son 6 yılda ihalesi yapılanların tamamını genel bütçe kaynakları ile yaptık.

Kamu-Özel işbirliğinde yapılan 18 Şehir Hastanemizin, 25 yıllık maksimum fiktif nominal bedeli 322 Milyar Avroydu. 322 Milyar Avro olan bu bedeli en çok 27,5 Milyar Avro ile sınırlandırdık. Ve böylece Şehir Hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik.

Beyaz Reformun adı, uzun süre anılacak bir gelişme olduğuna inanıyorum. Beyaz Reformun sonuçlarıyla, sağlıkta şiddet sorununu, önemli oranda çözdük. Malpraktis sorunu, dünyada eşi olmayan bir şekilde aşıldı. Sağlık çalışanlarına, daha iyi şartlarda hizmet imkânı sağladık. Özlük haklarında, emekliliklerini de kapsayacak şekilde, önemli iyileştirmeler yaptık. Uzman hekim ihtiyacımızı, büyük bir hızla karşılayacak sistemi kurduk.

Sayın Bakan, ben bir emanet devraldım. Çabalarla kıymeti artan, ve sahibi millet olan, bu emaneti şimdi size devrediyorum. Ülkemizin aşı konusunda, dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan, yeni Hıfzıssıhha projesini, ulaştığı noktada size devrediyorum. Hepatit A, Suçiçeği ve Kuduz aşıları için başlattığımız teknoloji transferi ile, ülkemizde kurulacak, ve tamamen yerli üretim yapacak tesislerimiz için, saydığım aşılardan ikisinin teknoloji transfer süreci başladı. Kuduz aşısıyla ilgili süreçlerin sürdürülmesini ise, siz üstlenmiş oluyorsunuz. Hedef, 2028 yılına geldiğimizde, bağışıklama programımızdaki tüm aşıları, yerli olarak üretebilmektir. Türkiye olarak, bunu başarabileceğimize kuşku yok. Sağlık Vadisi projemiz için, çok gayret gösterdik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile kararnamesi çıktı. Sıra, projenin hayata geçmesine gelmiştir. Görev devir-teslim töreninde, anılması en mühim noktalardan biri budur.

İlaç ve tıbbi cihazların yerlileştirilmesi projesi, sağlık sisteminin, hayati ihtiyaçlarından birine cevap verecek. Yerli solunum cihazı, yerli aşı ve yerli tanı kiti üretimleri gerçekleşti. Sürekli glikoz ölçüm sensörlerinin üretimi, son aşamaya geldi. Bu projeleri, gönül rahatlığı ile size devrediyorum.

Uzun bir teşekkür listem var. Bu listede; vefa borcum, şükran duygum, ben yaşadıkça baki kalacak olan insanlar var. En başta, Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor.

Bu listede, amirleri olmaktan çok, arkadaşları olmayı tercih ettiğim, sağlık çalışanlarımız var. Hizmetlerimizi takdir eden veya eksik bulan; kendimi her birinin yerine koymaya çalıştığım hastalarımız var. Hatalarımızı dostça, yeri geldiğinde sertçe söyleyenler var. Rehberimiz olan bilim insanlarımız var. Her birine teşekkür ediyorum.

Onaylı Randevu Sistemi ile, ilk bir ay içinde, randevu taleplerinin %97’sini, aynı günde karşılar duruma geldik. Çözümü, hızla benimseyen halkımıza, teşekkür ediyorum.

Görev sürem içinde, bakan yardımcılığı yapan arkadaşlarıma, birlikte çalıştığım yöneticilere, emekleri, katkıları sebebiyle teşekkür ediyorum.

İki kabinede, birlikte görev yaptığımız bakanlarımıza, teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımıza, tekrar teşekkür ediyorum. Bana, hayatımın en önemli hizmet yıllarını, hediye etmiş oldular.

Görevimi,elimden gelen tüm gayreti sarf ederek, özenle yaptım ve 2.183’üncü gününde, tamamlamış oldum. Sayın bakanım. Bugün, sizin ilk gününüz. Hayırlı olsun.”

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Sağlık
24 Haziran 2024
Yaz Aylarında Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, klima kullanımını kaçınılmaz hale getiriyor. Ancak, sağlığımız ve enerji tasarrufu için klima kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak havalardan korunmak için klimalar en çok tercih edilen ev aletleri arasında yer alıyor. Doğru kullanıldığında hayat kurtarıcı olabilen klimalar, yanlış kullanıldığında ise hem sağlık problemlerine yol […]

Sağlık
13 Haziran 2024
Kurban Eti Tüketiminde Sağlık ve Hijyen Kuralları

Kurban eti tüketiminde sağlık ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapıldı. Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların etleri sofraları süslerken, uzmanlar sağlıklı ve hijyenik tüketim konusunda vatandaşları uyarıyor. Yanlış saklama ve pişirme yöntemleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. ETİN SAKLANMASI Kurban etinin doğru saklanması, tüketim sürecinin en kritik aşamalarından biri. […]

Eğitim
09 Haziran 2024
BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE GÖNÜL VEREN STK’LAR “ETKİN VE GÜÇLÜ” İŞ BİRLİĞİ İÇİN BULUŞTU

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadeleye gönül vermiş 30’u aşkın sivil toplum kuruluşunu Sepetçiler Kasrı’nda ağırladı.   “Bağımlılıkla Mücadele Eden STK’larda Kapasite Geliştirilmesi” projesi kapsamında, STK’lar geniş katılımlı çalıştayda bir araya geldi. Çalıştayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü de destekledi. Türkiye genelinde bağımlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. İLGİLİ HABER Kartal’da Gençler İçin […]

Sağlık
03 Haziran 2024
Canan Karatay’dan 2025 İçin Korkutan Tahmin! Büyük Felaketi Açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay’dan kıtlık uyarısı: “2025’te büyük bir kıtlık başlayacak” İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme geldi. Karatay, dünya genelinde 2025 yılında büyük bir kıtlığın başlayacağını öngörerek, bu duruma hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. “ZEYTİN AĞAÇLARI AYAKTA KALACAK” Prof. Dr. Canan Karatay, maden ocakları uğruna katledilen orman alanlarına […]