Temmuz’da Başlıyor! Çocuğu Okula Giden Ailelere 6396 TL Destek Ödemesi Verilecek

Yayın: 19:00 - 25.06.2024
Güncelleme: 19:00 - 25.06.2024

#image_title

Okula giden çocuğu olan ailelere müjde geldi. 6396 TL devlet desteği verilecek. Temmuz’da zamlı olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

Çocuğu okula giden aileler içinde temmuzda zamlı ödemeler başlıyor. Sosyal ve ekonomik destek programı memur maaş katsayısında artacak. Ortalama ödenecek miktar 6.396 TL’ye yükseliyor. Temmuz ayında gelecek zam ve detaylar haberimizde…

Devletin verdiği sosyal yardım kalemlerinden biri de okula giden çocuğu olan aileler için ayrıldı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için sosyal ve ekonomik destek programı başlatılmıştı. Devlet her ay başvuru şartlarını taşıyan aileler için SED yardımı yapıyor. Temmuz ayından itibaren memur maaş katsayısının artması ile beraber SED ödemesi de artacak. Peki zamlı SED yardımı ne kadar olacak?

OKULA GİDEN ÇOCUKLAR İÇİN DEVLETTEN SED YARDIMI

Devlet ekonomik anlamda dezavantajlı olan birçok vatandaşa yardım sağlıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için ödenen yardımlardan biri de SED yardımı. Okula giden çocuğu olan, hane içindeki kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olanlar bu yardım ödemesine başvuru yapabiliyor.

SED YARDIMINA NE KADAR ZAM GELECEK?

SED ödemesi, Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artıyor. Temmuz ayında da sosyal yardımlara yapılacak zam oranı tahmini olarak belli oldu. Memur maaş katsayısında temmuz ayında beklenen artış %20 oldu. Bu durumda Tüm sosyal yardım ödemelerine olduğu gibi SED yardımına da %20 oranında zam yapılacak. Temmuz ayından itibaren ortalama SED ödemesi miktarının 6396 TL olacağı tahmin ediliyor.

SED BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet tarafından çocuklu ailelere sağlanan SED yardımı, belirli şartlarda doğrultusunda veriliyor. Sadece çocuğu olan aileler değil aynı zamanda koruyucu ailelerde bu ödemeden yararlanabiliyor. Yine devlet koruması altında bulunan çocuklara da SED yardımı yapılıyor.

SED ödemesi almak için öncelikle okula giden çocuğunuzun olması gerekiyor. Bunun yanı sıra ailenin Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olması şartı aranıyor. Yani hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması aranan en önemli şartlardan biri.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

SED ödemesi başvuruları için yetkili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları oluyor. TC kimlik kartınız ve muhtaçlık belgesi ile birlikte yaşadığınız il ya da ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek müracaatınızı yapabilirsiniz. SED ödemesi değerlendirme süreci de yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından yürütülüyor. Değerlendirmenin olumlu sonuçlanması durumunda takip eden ilk ay içinde ödemeler başlıyor.

Merve Aydın
Exit mobile version