SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tükoder Başkanı Koçal, “Yapılan zamlar ile ekonomik krize giren tüketiciyi kim kurtaracak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Başkanı Aziz Koçal tarafından yapılan açıklama da;

Enflasyon ile mücadele gerekçesi ile maaşlı/ücretli ve emeklilerimize yapılmak istenmeyen zamlar, sermaye temsilcileri talep edince yağmur gibi yağmaya başladı. Tüketicinin en temel ihtiyaçlarından olan elektriğe yapılan zam vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluğun açlığın derinleştirilmesi ve karanlığa gömülmesi demektir.

#image_title

Başta yaşam hakkı olmak üzere, beslenme, barınma, ısınma, aydınlanma, içecek su bulma, eğitim, sağlık, güvenlik, adil yargılanma, sağlıklı çevrede yaşama, ulaşım ve haberleşme gibi bütün ihtiyaçlar tüketicinin en temel haklarıdır.

Bu nedenle tüketicin; en temel ihtiyacı olan elektrikle sağlanacak olan ısınma, aydınlanma gibi ihtiyaçlarının karşılanması için sağlanacak enerjisinin fiyatlarının belirlenmesinde temel etken kâr elde etme amacı olamaz. Kamunun menfaati ön planda tutulmalıdır. Bu aynı zamanda sosyal bir hukuk devleti olmanın gereklerindendir.

Devletin ve kamu kurumlarının, kamu hizmetlerini sunarken kâr elde etme amacı ile değil, en uygun ve ekonomik şekilde sunma amacı ile hareket etmesi gerekmektedir.

 

Yerel seçimlerinin ardından Tüketicinin insanca yaşaması için; temel ihtiyaçların bir çoğuna başlayan zam furyasına elektrik fiyatına yapılan zam ile devam edilmektedir.  Uygulanan Tüketim Ekonomisi ve kamu  yönetimindeki israflar  nedeniyle artan Bütçe  açığının faturası,  yapılan zamlar  ve artırılan vergiler aracılığıyla yine tüketiciye kesilmektedir. Yanlış politikalarınızın faturasını vatandaşa kesemezsiniz. Enflasyonun yükselmesinin nedeni, emekçiye ödenen maaş ve ücretler değildir.

 

Özelleştirmeler, tüketime dayalı ekonomi politikalar, yanlış enerji politikaları ve plansızlığın ülkemizi getirdiği nokta ortadadır.  Bu durum önümüzdeki dönemlerde elektriğin yanı sıra doğalgaz ile diğer temel ihtiyaçlarımız olan bir çok ürünün fiyatlarına artış olarak yansımaya devam edecek, yaşanan krizin daha da derinleşmesine neden olacaktır.

Han vurup harman savurarak, lüks yaşamlarını sürdürmek adına şirketlerini ve yatırımlarını doğru yönetmeyen/yönlendirmeyerek şirketlerini batıran bazı iş adamlarının şirketlerini kurtaran anlayış bunun faturasını tüketiciye kesemez. O zaman sormak gerekir, ekonomik krize giren Tüketiciyi kim kurtaracak? Yoksa vur abalıya siyaseti devam mı edecek.

 

Tüketicinin maruz kaldığı yaşam koşulları “insana yakışır” olmaktan uzaklaşmıştır.

Acil Olarak Vatandaşlarımızı insanca yaşam standartlarına kavuşması için zamlar durdurularak, yapılan zamlar geri alınmalı, asgari ücret ve emekli maaşları yeniden güncellenmelidir. Elektrikte özelleştirilmeden geri dönülmeli, kamusal hizmet olarak vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanmalıdır. Özelleştirme devlete ve vatandaşa artı yük getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.

İlgili Haberler

Genel
30 Haziran 2024
İzmir’de Doğalgaz Faciası! Çok Sayıda Ölü Ve Yaralı Var

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen doğal gaz patlaması büyük bir felakete neden oldu. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 20’den fazla kişi ise yaralandı. Olay, Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan bir restoranda gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 kişinin hayatını […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Genel
30 Haziran 2024
Çalışma Saatleri Değişti! Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Karar Resmi Gazete’de Çıktı

Son dakika haberi… Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma saatleri değişti. İşte yeni gelişmeler… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 29 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik ile petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçilerin çalışma saatleri ve koşullarında önemli düzenlemelere gitti. Yeni düzenleme, bu sektördeki üretim ve verimliliğin artırılmasını amaçlamaktadır. […]