LGS Sonuç Sorgulama Ekranı! meb.gov.tr Çöktü Mü? Neden Açılmıyor?

Yayın: 07:43 - 28.06.2024
Güncelleme: 07:43 - 28.06.2024

#image_title

Meb.gov.tr çöktü mü? LGS sonuç sorgulama ekranı neden açılmıyor? İşte LGS sonuçları ve sorgulama ekranı…

Meb.gov.tr çöktü mü? Milyonlarca öğrencinin Büyük bir merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Ancak LGS 2024 sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar siteye giremedi. Bu sebeple meb.gov.tr Çöktü mü sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Şu anda yaşanan yoğunluk nedeniyle siteye ulaşım sağlanamıyor. Peki LGS puanına nasıl bakılır nereden öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi internet sitesinde bugün sabah saatlerinde sürpriz bir şekilde erken açıklandı. Normalde öğleden sonra 15.00’te açıklanması beklenen sonuçlar, saat 09.45’te erişime sunuldu. Ancak, 1 milyondan fazla öğrencinin sonuçları sorgulamaya çalışmasıyla birlikte site, yoğunluk nedeniyle erişime kapandı.

MEB SİTESİ NEDEN ÇÖKTÜ?

MEB’in resmi web sitesi, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte beklenmedik bir kullanıcı trafiğine maruz kaldı. “Şu Anda Servis Sunulamıyor! Daha Sonra Tekrar Deneyiniz” uyarısıyla karşılaşan öğrenci ve veliler, sonuçları öğrenemedi. Bu durum, sınav sonuçlarının erken saatte açıklanmasının planlanmamış bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

LGS sonuçlarına erişim sağlamak için öğrenciler ve veliler, şu yöntemleri kullanabilir:

MEB Resmi İnternet Sitesi: MEB’in web sitesi (meb.gov.tr) üzerinden sonuç sorgulama sayfasına giriş yaparak sonuçlara ulaşabilirsiniz. Site erişime açıldığında, öğrenciler TC kimlik numaraları ve sınav giriş belgelerindeki bilgiler ile giriş yapabilir.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: e-Okul sistemine giriş yaparak da LGS sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz. E-Okul sistemi, öğrenci bilgileri ve akademik performans verilerini içerir.

MEB Duyuruları ve Basın Açıklamaları: MEB, duyurular ve basın açıklamaları yoluyla da sonuçlar hakkında bilgi verecektir. Bu nedenle MEB’in sosyal medya hesaplarını ve resmi duyurularını takip etmek önemlidir.

kader gun
Exit mobile version