Sıcaktan Bunalanlar SERİNLEYECEK! Adeta Bardaktan Boşanırcasına Yağmur Geliyor

Yayın: 19:00 - 30.06.2024
Güncelleme: 19:00 - 30.06.2024

#image_title

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’daki bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzincan için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, akşam saatlerine kadar Erzurum, Kars, Ardahan çevreleri ile Ağrı ve Erzincan’ın kuzeyinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli olacak bu sağanaklar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

BEKLENEN OLUMSUZLUKLAR

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu tür olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

UYARI YAPILAN İLLER

Bu illerde akşam saatlerine kadar sürecek olan gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması gerekiyor.

Ağrı ve Erzincan’ın kuzey kesimlerinde de gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar nedeniyle bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

kader gun
Exit mobile version