SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SON 2 GÜN! Emekli ve Memura Yüzde 35 Zam Hesabı Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli ve memur zammı için son 2 gün. Yeni zam hesabı çıktı. Maaşlara yüzde 40 zam geliyor. ‎

Emekli ve memur Temmuz 2024 zammı için son 2 gün. 3 Temmuz’da memur ve emekliyi ilgilendiren Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte yeni Zamlı maaş hesabı da ortaya çıkmış olacak. Ancak SGK uzmanlarına göre süreç 20 Temmuz’a kadar uzayabilir. Bunun sebebi ise refah payı zammı. Peki emekli ve memura ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli ve memur için 3 Temmuz tarihi kritik. Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon verilerini 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Heyecanlı bekleyiş devam ederken bir yandan da zam hesapları yapılıyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah payı zammı merakla Takip ediliyor. Peki memur ve emekli maaş zammı ne olacak? Emekliye refah Payı zammı var mı? SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yüzde kaç zam alacak?

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN SONA GELİNDİ

Emekli ve memur maaş zammı için artık son günlere gelindi. 3 Temmuz Çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca kişinin maaşı da değişecek. Ancak SGK uzmanlarına göre süreç 20 temmuza kadar uzayabilir. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memur zammı ile ilgili yaptığı açıklamada Ocak ayını örnek verdi. Özellikle refah Payı zammı konusunda Ocak ayında 3 defa değişiklik yapılmıştı. Temmuz ayında da benzer bir tablonun ortaya çıkması yüksek ihtimal gibi görünüyor.

MAAŞ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Temmuz 2024 maaş zamları ile ilgili son hesaplamalarda ortaya çıktı. Son verilere göre SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %25 enflasyon zammı verilecek. Memur ve memur emeklisinin ise toplu sözleşmeden yüzde 10, Enflasyon farkı olarak yüzde 10 olmak üzere toplamda yüzde 20 zam alması bekleniyor.

REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Refah Payı konusunda tartışmalar hala devam ediyor. Her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah Payı olmayacak dese de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliler için talimat verdiği konuşuluyor. Ancak refah payı zammı sadece SSK ve BAĞ-KUR emeklisine gelebilir. Çünkü geçtiğimiz yıl memur ve memur emeklisine 8077 TL’lik seyyanen zam yapılmış, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi bu zamdan yararlanamamıştı. O nedenle bu yıl sadece SSK ve BAĞ-KUR emeklisine refah Payı verilmesi gündemde.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024 ZAMMI

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Ancak şu anki tabloda emekliye refah Payı hariç yüzde 25 zam yapılması durumunda en düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Ancak 10 puan refah Payı verilir ve emekli Temmuz zammı %35’e çıkarsa en düşük emekli maaşının da 13.500 TL olacağı konuşuluyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
2024 Temmuz Zammı Netleşti! Zamlı Polis, Doktor, Öğretmen, İmam Maaşları Açıklandı

2024 temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürerken Yeni liste çıktı. Memur maaş zammı netleşti. İşte zamlı Polis, Doktor, Öğretmen, İmam Maaşları… Temmuz 2024 maaş zamları Milyonlarca kişi tarafından Takip ediliyor. Asgari ücrete ara zam olmayacağı Kesin ve net bir dille Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ancak memur maaşları Temmuz ayında artacak. O sebeple memur maaşı alan Milyonlarca […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]