SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

35’lik 50’lik 70’lik Rakı Fiyatları! Son Zamla 2024 Rakı Fiyatları Değişti

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuzda Alkol Fiyatlarına Zam Geldi: 70’lik Rakıya 78 Lira Zam.

Temmuz ayında birçok üründe olduğu gibi alkollü içeceklerde de zam fırtınası yaşandı. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, açıklanan 6 aylık enflasyon farkı sonrasında ÖTV artışı kapsamında rakıya gelen zamları hesapladı ve yeni fiyatları açıkladı.

VERGİ UZMANI DR. OZAN BİNGÖL’ÜN HESAPLAMALARI

Dr. Ozan Bingöl, 70 cl rakıdaki ÖTV miktarının 334,72 TL’den 399,96 TL’ye, KDV miktarının ise 116,50 TL’den 142,21 TL’ye yükseldiğini belirtti. Böylece toplam vergi tutarı 451,22 TL’den 542,17 TL’ye çıktı.

Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 70 cl rakının fiyatının bu artışlar sonrası önemli ölçüde yükseldiğini paylaştı.

TÜRKİYE TEKEL BAYİLERİ PLATFORMU BAŞKANI ÖZGÜR AYBAŞ’IN YORUMU

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Bingöl’ün bu paylaşımlarına cevap verdi. Aybaş, “70’lik rakıya 78 lira zam gelmiş oluyor. Muhtemelen firma zammı ile birlikte bu artış 90-100 lirayı bulur,” ifadelerini kullandı.

YENİ FİYATLAR VE ETKİLERİ

Temmuz ayında yapılan bu vergi artışları ve buna ek olarak firmaların yapabileceği zamlar, özellikle alkol tüketicilerini etkileyecek. ÖTV ve KDV oranlarındaki bu artışlar, rakı başta olmak üzere birçok alkollü içeceğin fiyatında belirgin bir yükselişe neden olacak.

ZAMLI RAKI FİYATLARI VE VERGİ ARTIŞI

ÖTV Artışı: 334,72 TL’den 399,96 TL’ye

KDV Artışı: 116,50 TL’den 142,21 TL’ye

Toplam Vergi Tutarı: 451,22 TL’den 542,17 TL’ye

70 cl Rakıya Zam: 78 TL (firma zamlarıyla 90-100 TL arası olabilir)

Alkol fiyatlarındaki bu zamlar, tüketici alışkanlıklarını ve piyasayı önemli ölçüde etkileyecek. Yeni fiyatlarla birlikte, özellikle alkol tüketiminde düşüş yaşanabileceği tahmin ediliyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK OLUYOR

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kartal Amatör Spor Kulüpleri (KASK) iş birliği ile düzenlenen kahvaltıda Kartal’da bulunan amatör spor Kulüpleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve İBB Gençlik ve Spor İşleri Müdürü İlker Öztürk’ün katılım sağladığı toplantıda, amatörler kulüplerin sorunları konuşularak çözümler üretilmesi […]

Basında Kartal
06 Temmuz 2024
KARTAL BELEDİYESİ VE İETT’DEN ULAŞIM SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM

Kartal Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) tarafından, ilçedeki ulaşım sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal’ın kronik ulaşım sorunlarının çözümü için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay […]

Genel
05 Temmuz 2024
SON DAKİKA! Sigaraya 6 TL indirim geldi! Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü

Son dakika haberi… Sigaraya zam değil indirim geldi. JTI grubu indirimi duyurdu. Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları düştü. Sigaraya zam haberleri devam ederken bu defa indirim müjdesi geldi. JTI grubu dün yaptığı zammın ardından sigaraya indirim sürprizini açıkladı. Sigara fiyatlarına 6 TL indirim geldi. İşte indirimli Winston, Camel, Monte Carlo LD Fiyatları… Sigara fiyatlarına […]

Genel
05 Temmuz 2024
2 Bin Euro Vatana Destek Vergisi Gelecek Mi? Son Dakika Açıklandı

Yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacağı iddiası sosyal medyada Gündem olmuştu. O iddiaya ilişkin Resmi açıklama yapıldı. Türkiye’de sık sık konuşulan yeni Vergi paketi ile ilgili bir iddia daha gündemdeydi. İddiaya göre yurt dışında yaşayan Türklerden 2000 Euro vatana destek vergisi alınacaktı. Bu iddia sosyal medyanın gündemine otururken Resmi açıklama geldi. […]