Sigaraya 10 TL, Rakıya 115 TL ZAM GELİYOR! Büyük Zam Dalgası Başladı

Yayın: 09:08 - 01.07.2024
Güncelleme: 09:08 - 01.07.2024

#image_title

Son dakika sigara zammı ve alkol zammı açıklandı. Sigara fiyatlarına paket başı 10 TL, Rakıya ise 115 TL birden zam geliyor.

Temmuz ayının gelmesi ile birlikte büyük zam dalgası da başladı. Geçtiğimiz hafta elektrik ve akaryakıt zammı duyurulmuştu. 1 Temmuz itibariyle de sigara ve alkol zammı açıklandı. ÖTV ile birlikte Sigara ve alkol fiyatlarına rekor zamlar gelecek. 3 Temmuzdan itibaren geçerli olacak zam miktarı belli oldu. Sigara fiyatlarına 10 TL, Rakıya ise 115 TL zam geliyor.

3 Temmuz Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 6 aylık enflasyon oranı açıklanacak. Enflasyonun açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaş zammı yapılacak ancak birçok kalemde de zam gelecek. Yani Temmuz ayının gelmesiyle birlikte büyük Zan dalgası başlıyor. Akaryakıt alkol ve sigara fiyatları artacak. ÖTV maktu tutarında beklenen artış belli oldu. Yüzde 20 oranında otomatik zamla birlikte sigara ve rakı fiyatları rekora koşacak.

RAKI FİYATLARINA 115 TL BİRDEN ZAM GELECEK

Temmuz ayı ile birlikte yeni bir sigara zammı ve alkol zammı dalgası geliyor. Özel tüketim vergisi oranında yapılacak %20’lik artışla birlikte 1 litre rakı fiyatı 115 TL birden artacak. Şu anda 1075 TL’den satılan 1 litre rakı bu zam sonrasında 1190 TL’ye yükselecek. Böylece 1 litre rakıdaki vergi 657 liradan 772 liraya Çıkmış olacak. Üstelik ÖTV zammı sadece rakı için geçerli değil. Tüm yüksek Alkollü içecekleri kapsayacak olan ÖTV zammından votka viski cin gibi diğer alkollü içeceklerde nasibini alacak.

SİGARAYA PAKET BAŞI 10 TL ZAM GELİYOR

Sigara fiyatlarına zam haberi de verildi. ÖTV tutarlarının arttırılması ile birlikte sigara fiyatlarında da %20’lik bir artış olacak. Yani sigaraya Sigaradan alınan vergi eşiği 50 liradan 60 TL’ye yükselmiş olacak. Sigaraya gelecek 10 TL’lik tam sonrası en ucuz sigara fiyatı 56 TL’den 66 TL’ye yükselmiş olacak. Üstelik bankalar artan maliyetleri gerekçe göstererek Sigara fiyatlarına daha da yüksek zamlar yapabilir.

Merve Aydın
Exit mobile version