Rusya’dan Putin-Erdoğan Görüşmesine Dair Açıklama Geldi

Yayın: 16:27 - 02.07.2024
Güncelleme: 16:27 - 02.07.2024

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında Astana’da yapılacak görüşmeye ilişkin Rusya devlet başkanlığından açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanlığı Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşecek olan Putin-Erdoğan görüşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz tarihinde bir araya gelecekler.

GÖRÜŞMEDE ELE ALINACAK KONULAR

Uşakov, iki liderin görüşmesinde ele alınacak konular hakkında şunları söyledi:

Türkiye’ye Ziyaret Planları: Putin’in Türkiye’ye uzun zamandır planlanan ziyareti bu görüşmede değerlendirilecek.

Bölgesel ve Uluslararası Konular: Türkiye’nin bölgedeki stratejik konumu ve rolü göz önüne alındığında, iki lider arasında bölgesel ve uluslararası birçok konunun görüşüleceği ifade edildi.

Sürekli Diyalog ve İşbirliği: Türk ve Rus liderler arasındaki sürekli diyalog ve işbirliği vurgulandı. Putin’in kısa bir süre önce Türkiye Dışişleri Bakanı’nı kabul ettiği ve bu temasların görüşmelerin ana gündem maddelerinden biri olacağı belirtildi.

DİĞER GÖRÜŞMELER

Uşakov, Putin’in ayrıca 3 Temmuz tarihinde Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Pakistan ve Moğolistan liderleriyle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi.

İRAN VE ŞİÖ ZİRVESİ

Putin’in 4 Temmuz tarihinde İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile bir araya geleceğini belirten Uşakov, bu görüşmenin ardından Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’nde ülkeler arasında siyaset, ekonomi, güvenlik ve işbirliği konularının ele alınacağını ifade etti.

kader gun
Exit mobile version