SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Memur ve Emekli Zammı Masada! Kritik Kabine Toplantısı Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Kabilesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. kabinenin ana gündemi memur ve emekli zamları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de kabineyi topladı. Kabine toplantısına yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı. Bugünkü kabine toplantısının ana gündemi enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı olacak. Milyonlarca kişi kabine toplantısının sonuçlarını merakla bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1 aylık aranın ardından toplandı. Beştepe’deki zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ederken, toplantıda kritik konu başlıkları ele alınıyor.

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Toplantının ana gündeminin ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı belli olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’deki zirvede, ekonomiden terörle mücadeleye kadar birçok kritik konu masaya yatırılıyor.

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Toplantının ana gündem maddesini ekonomi oluşturuyor. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte, yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranlarını bekliyor.

VERGİ TASLAĞI VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış ve yeni vergi taslağı konuları da ele alınacak. Enflasyonla mücadele stratejileri de kabine üyelerine detaylı bir şekilde sunulacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE ATEŞKES ADIMLARI

Kabinenin diğer önemli başlıklarından biri de terörle mücadele operasyonları olacak. Bölgesel gelişmeler kapsamında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da görüşülecek.

9.YARGI PAKETİ VE BÖLGESEL GELİŞMELER

Toplantıda, 9. Yargı Paketi ile ilgili son durum da değerlendirilecek. Bölgesel gelişmeler çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında gerçekleştireceği Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretlerinde ele alınacak konu başlıkları üzerinde ilgili bakanlıkların çalışmaları da sunulacak.

YENİ ATANAN BAKANLAR DA TOPLANTIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı’na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da ilk kez kabine toplantısına katıldı.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Politika
29 Haziran 2024
Fahrettin Koca, Yılmaz Tunç, Vedat Işıkhan, Yusuf Tekin İstifa Etti Mi? Kulisler Çalkalanıyor

Son dakika haberi… 4 bakanın istifa ettiği iddiası kulisleri çalkaladı. Peki Fahrettin Koca, Yılmaz Tunç, Vedat Işıkhan, Yusuf Tekin istifa etti mi? Son dakika haberi… Sosyal medyada ve bazı Basın Yayın organlarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifasını verdiği öne sürülmüştü. Henüz bu iddialar doğrulanmazken kabinede üç bakanın daha istifa ettiği öne sürülüyor. Milli Eğitim Bakanı […]

Politika
27 Haziran 2024
Özgür Özel Erken Seçim İçin Tarih Verdi: En Çok Ben İstiyorum

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçmişti. 31 Mart seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan CHP’nin genel başkanı Özgür Özel, erken seçim sorularına ‘istemiyorum’ şeklinde yanıt vermişti. Erken seçim konusunu yeniden gündeme taşıyan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı erken seçim yorumuna açıklık getirdi ve erken seçim için tarih […]

Politika
26 Haziran 2024
Özgür Özel’den Bakan Işıkhan’a asgari ücret resti! Zam yok demişti

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın yakından takip ettiği ara zam konusuyla ilgili bugün net bir açıklama gelmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam yapılmayacağını söylemişti. Bakan Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete ara zam konusuna kapıları kapatmasının ardından CHP kanadından çok sert eleştiriler gelmeye başladı. Asgari ücrete Temmuz ayında mutlaka ara zam yapılması gerektiğini […]