SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tosttan zehirlendiği iddia edilen küçük Sefa hayatını kaybetti

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Paşaköy’de zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan 3 kardeşten 8 yaşındaki Sefa Arı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Anne Zehra Arı, çocuklarının en son okul çıkışında tost yediğini, iki çocuğunu kustururken, Sefa’yı kusturamadığını aktardı. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, tostun satın alındığı işyeri ve evden yiyecek örnekleri aldı.

Üzücü olay, Arı ailesinin Sancaktepe Paşaköy yolu üzerindeki evlerinde meydana geldi. Anne Zehra Arı’nın anlatımına göre, Paşaköy İlköğretim Okulu’nda okuyan İsmail (10), Sefa (8) ve Kıymet Nur (6) anneleri tarafından okuldan alındı. Çocuklar tost isteyince anne Zehra Arı yoldaki bir bakkaldan çocuklarına tost aldı.

Üç kardeş annelerinin aldıkları tostu yiyerek evlerine geldi. Ancak ilerleyen saatlerde üç çocukta da mide bulantısı, kusma gibi şikayetler baş gösterdi. Çocukların fenalaşması üzerine Kağıthane Belediyesi’nde memur olan eşi Eyüp Arı’yı arayan anne Zehra Arı bir türlü eşine ulaşamadı.

Zehra Arı, tuzlu su vererek 3 çocuğunu da kusturmaya çalıştı. Çocuklardan Kıymet Nur ve İsmail istifra ederken Sefa Arı annesinin tüm çabalarına rağmen yediklerini çıkaramadı. Gece boyunca çocuklarıyla ilgilenen Zehra Arı, sabah 06.00 sıralarında ortanca çocuğu Sefa’nın kendisine, “Binalar üzerime geliyor gözümü açamıyorum, uykum geliyor.” demesi üzerine çocuğunun uyumasına izin verdi. Ancak aradan bir iki saat geçtikten sonra Sefa’nın hareketsiz yattığını gören Zehra Arı yeniden eşini aradı. Bu sırada eve gelen Eyüp Arı, çocuğunun ağzından kan ve köpük geldiğini görünce önce 112 Acil Servisi aradıktan sonra kalp masajı yapmaya çalıştı. Eve gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatta olmadığını tespit ederek polise ihbarda bulundu.

Eve gelen polis, inceleme yaptıktan sonra gıdalardan numune aldı. Anne polise verdiği ifade de çocuklara çevredeki bakkaldan birer tost aldığını, çocukların tosttan başka bir şey yemediğini evde fenalaştıklarını, diğer ikisini kusturduğunu aktardı.

Bu sırada eve gelen bir kadın ve iki çocuktan oluşan akrabalar, Sefa’nın ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Bu kişilerin de geceyi evde geçirdiği, çocukların da aynı tosttan yediği ve fenalaştıkları gerekçesiyle hastaneye götürüldükleri öğrenildi.

Sefa Arı’nın cesedi ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaydan sonra yeniden eve gelen baba Eyüp Arı, basının konuyla ilgili sorularını yanıtsız bırakırken, anne Zehra’yı da alarak hastaneye gitti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Sefa Arı’nın dayısı İsmail Sarıtaş ta, “Çocukları annesi okuldan aldıktan sonra bir bakkaldan tost almış. Çocuklar tostu yiyerek eve gittikten bir süre sonra şikayetler ortaya çıkmış. Sefa da sabah saatlerinde hayatını kaybetmiş.” dedi.

MARKET SAHİBİ: TOST ALINMADI KAMERALARLA İSPATLADIK

Öte yandan tostun alındığı öne sürülen marketin sahibi Fahri Aksoy, bahsi geçen ailenin dükkandan alış veriş yaptığını ancak tost satın almadıklarını, bunu da işyerindeki güvenlik kameraları ile ispatladığını belirtti. Aksoy’un işyerinden her ihtimale karşı bazı yiyeceklerden örnekler alındığı öğrenildi.

Cihan İstanbul

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]