SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Akademisyenler Kısa Dönem Askerlik Yapsın

Yayınlanma:
ABONE OL
Akademisyenler Kısa Dönem Askerlik Yapsın

3 Ocak 2011 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında;  Polis Akademisi mezunlarının 3 hafta, Polis Meslek Yüksek Okulu mezunlarının da 6 ay askerlik yapmasını öngören kanun tasarısı imzaya açıldı.

Sendika olarak,  polislere verilmesi düşünülen kısa dönem askerlik hakkını önemsediğimizi, ancak bu tasarının akademisyenleri ve sözleşmeli öğretmenleri içine almadığı için eksik olduğunu belirtmek istiyoruz. Ülkemizde çok sayıda akademisyen ve öğretmen ihtiyacı bulunmasından dolayı, akademisyenlerin ve sözleşmeli öğretmenlerin de kadrolu öğretmenlerin gibi asker öğretmen olarak bu görevi yerine getirmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz.

Polislerimizin yokluğu ciddi bir hizmet eksikliğine neden oluyorsa,  akademisyenlerin ve öğretmenlerin eksikliği hizmet eksikliğine neden olmuyor mu? Akademisyenlere ve sözleşmeli öğretmenlere bu hakkın tanınmaması eğitimin önemini idrak etmemek anlamına gelmiyor mu? Güvenlik, eğitim ve sağlık ülkemizin üç temel ihtiyacıdır. Bu alanlardaki herhangi bir eksiklik, aksaklık ciddi sorunlara yol açıyor. Bu nedenle Türkiye’de akademisyen, öğretmen ve doktor ihtiyacını da karşılamakla yükümlü olduğunuzu hatırlatmak istiyoruz.

Kısa dönem askerlik hakkının polislere tanınması için mücadele eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı tebrik etmemek mümkün değil. Ancak Sayın YÖK Başkanı ve Sayın Milli Eğitim Bakanının eğitim camiasına neden sahip çıkmadığını da sormaktan kendimizi alamıyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak, 1999 yılından beri dile getirip, gündeme taşımaya çalıştığımız asker öğretim elemanı talebimiz YÖK Başkanı Sayın Yusuf Ziya Özcan tarafından da makul görülmesine rağmen henüz hayata geçirilemedi. 2010 yılı Toplu Görüşme masasına Eğitim İş Kolunda yetkili sendika olarak taşıdığımız önemli konulardan birisi de bu olmuştur. Toplu Görüşme masasında; Asker öğretmen uygulaması gibi asker akademisyen uygulamasına gidilerek yeni üniversitelerin bu yolla akademisyen ihtiyacının karşılanmasını istedik.

Ancak bu güne kadar yetkililerin sorunun çözülmesi hususunda ciddi bir atım atmadıkları görülmektedir. Nitekim İçişleri Bakanının ve Milli Savunma Bakanının polislerin kısa dönem askerlik yapmasını öngören çalışmalarının sonuç aşamasına geldiği bugünlerde, asker akademisyen konusunun gündemde olmaması Üniversite camiasında huzursuzluğa neden olmaktadır. Akademisyenler ve sözleşmeli öğretmenler; ilgililerden bu konuda ciddi adımlar ve sonuç alıcı girişimlerde bulunulmasını istemektedir.

Üniversitelerin ve eğitimin sorunlarıyla yakından ilgilenen herkese önemle duyurulur.

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]