SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul MEM’ deki hak gaspına dur diyecek yok mu?

Yayınlanma:
ABONE OL
İstanbul MEM’ deki hak gaspına dur diyecek yok mu?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 9 yıldan beri haksız ve hukuksuz olarak ve hak edenlerin hakkı gasp edilerek İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve muhtelif ilçelerde Şube Müdürü olarak vekâleten ve görevlendirme ile toplam 119 kişi hukuksuz olarak çalıştırılıyor.Devlet bilerek ve kasten zarara uğratılıyor. Kimin umurunda?

Sendikamız tarafından yapılan tespitlere göre İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 18 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı norm kadrosu bulunuyor.Ancak bu kadrolarda 17 asil ve 13 de vekil olmak üzere toplam 30 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görev yapıyor. 11 norm kadrosu bulunan İl Milli Eğitim Şube Müdürlüklerinde de 9’u asıl ve 5’i de vekil olmak üzere toplam 14 kişiye görev yaptırılıyor. 126 norm kadronun bulunduğu İstanbul’un tüm ilçelerindeki şube müdürlüklerinde de 106 asıl şube müdürü, 9 görevlendirme şube müdürü ve 92 de vekil şube müdürü olmak üzere toplam 217 kişiye görev verildiği tespit ediliyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde 13 vekil İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı 5 vekil İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçelerde de 9 görevlendirme şube müdürü ve 92 de vekil şube müdürü olmak üzere toplam 119 kişi vekil ve görevlendirme ile çalışıyor. Bir başka ifadeyle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı için 18, İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü için 11, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü için de 126 norm kadro olmak üzere toplam 155 norm kadro bulunuyor. Ancak, fiili olarak aynı görevlerde 251 kişinin görev yaptığı ortaya çıkıyor. Daha doğrusu 132 kişi kadrolu (asaleten) ve 119 kişi de vekâleten veya görevlendirme ile bu önemli görevleri ifa ediyor.

İstanbul’daki 7 nolu şubemiz tarafından 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununa gereği görevlendirmeler hakkında bilgi verilmesi için İstanbul Valiliğine 08.03.2010 tarih ve 2010.430.14 sayılı yazı ile başvuruda bulunuluyor. İstanbul Valiliği tarafından süresi içinde bu başvuruya cevap verilmiyor. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığına başvuruluyor. Milli Eğitim Bakanlığının 10.11.2010 tarih ve 3594/68378 sayılı yazısı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlığa verdiği bilgilere istinaden İstanbul Milli Eğitim bünyesindeki görevlendirmelerle ilgili şu bilgiler sendikamıza gönderiliyor:

11.01.2011

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak 18 norm kadro bulunuyor ve bu kadrolarda 18 asıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının görev yaptığı belirtiliyor. Vekil ve görevlendirme ile görev yapan kişilerin bulunmadığı ifade ediliyor. İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak da 11 norm kadro bulunduğu ve bunların dışında hiç kimsenin vekil veya görevlendirme ile şube müdürü olarak görev yapmadığı belirtiliyor. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlükleri kadrolarında da İstanbul’un tüm ilçeleri için 126 norm kadronun bulunduğu ve buralarda da 110 asıl şube müdürü, 6 görevlendirme şube müdürü, 5 de vekil şube müdürünün görev yaptığı, 5 kadronun da boş bulunduğu bilgisi veriliyor.

Verilen bu bilgilerin norm kadro sayısı dışındakilerin hepsi yanlış. Bir kurum bu kadar yozlaştırılabilir. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlığı da kullanarak yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi gerçekten üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Çünkü aynı Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İdari Mahkemesine bir usulsüz atama konusunda da aynı şekilde yanlış ve yanıltıcı bilgi vermişti. Bu durum İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünü nasıl idare edildiğinin açık bir göstergesidir.    İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün il ve ilçelerde norm kadrodan daha fazla şube müdürü çalıştırarak, hem suç işlemekte hem de devleti zarara uğratmaktadır. Geçici görevlendirmeyle şube müdürü çalıştırılması, yandaşçılığın, adam kayırmanın bir sonucudur. Böyle bir dönem bugüne kadar yaşanmamıştır. Yapılan bu atamalar ve verilen ücretler norm kadro yönetmeliğine de aykırıdır, alenen suç işlenmekte, hukuk ayaklar altına alınmaktadır. Bu tablo, İstanbul Milli Eğitimin nasıl keyfi yönetildiğinin de fotoğrafıdır. Yandaşlarını korumak, onlara makam, mevki vermek için ‘geçici görevlendirme” adı altında şube müdürlükleri işgal edilmektedir.Bu kanunlara aykırıdır. Ayrıca bu durum İstanbul Milli Eğitimde kanunsuzluğun ve haksızlığın ne noktaya geldiğinin göstergesidir.

Hala istifa etmeyecek misiniz?

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]