SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yüksek Okul, Enstitü ve Fakülte Sekreterlerinin Emeklilikle İlgili Mağduriyeti Giderilsin

Yayınlanma:
ABONE OL
Yüksek Okul, Enstitü ve Fakülte Sekreterlerinin Emeklilikle İlgili Mağduriyeti Giderilsin

 

 

            Üniversitelerin Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterleri görevli bulundukları birimlerde, idari personelin 1.derece sicil amiri, harcamalarda Gerçekleştirme Memuru, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarda Kurul, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurullarında raportör olarak görev yapmaktadırlar. Bu önemli görevleri yerine getirmelerine karşın emekli olurlarken yaklaşık maaşlarının yarısı kadar hak kaybıyla karşı karşıyadırlar.

 2547 sayılı kanunun 51. maddesine göre teşekkül etmiş olan Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreteri, bulundukları birimlerde yönetim teşkilatının başı olup; idari, mali, hukuki ve teknik hizmetlerin yürütülmesinde birinci derecede sorumlu bulunmaktadırlar. Bu birimlerde idari, hukuki, mali ve kamu (sağlık-işletme) hizmetleri yanında ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyede olmak üzere yurt içi öğrenci yüküyle birlikte; Türk Cumhuriyetleri ile diğer akraba topluluklarından gelen öğrencilerle görev yükleri daha da artmaktadır. Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarda bulunan Personel ve Soruşturma Büroları, Maaş Büroları, Satın Alma ve Ayniyat Büroları, Öğrenci İşleri Büroları ile İç Hizmetler Bürolarındaki işlerin yürütülmesinden Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterleri Dekana, Enstitü Müdürüne, Yüksekokul Müdürüne veya Üniversitelerde Rektöre karşı birinci derecede sorumludurlar.

              Fakülte Sekreteri, Daire Başkanı, Hukuk Müşaviri, Üniversite Genel Sekreter Yardımcıları 527 sayılı K.H.Kararname gereği 01.01.1995’den bu yana 3000 ek gösterge üzerinden,  Yüksekokul ve Enstitü Sekreterleri de 2200 ek gösterge üzerinden maaş almaktadırlar. Ön lisans programı mezunu bir büro şefi 2200 ek gösterge üzerinde maaş almakta ve emekli olunduğu zamanda da büro şefi ile fakülte, yüksek okul ve enstitü sekreteri aynı miktardaki maaşla emekli olmaktadır.

             Şu an net maaşı ise 2.369 TL olan bir Yüksek Okul Sekreteri,  emekli olduğunda 1214 TL maaş alacaktır. Çalışırken aldığı maaşla emekli olduğunda alacağı maaş arasındaki fark 1.155 TL’dir. Bu büyük bir farktır. Ek göstergeleri 3600’e yükseltildiğinde emekli maaşları 1638 TL olacaktır ki, bu da karşı karşıya bulundukları mağduriyeti önemli ölçüde giderecektir.

  Sonuç olarak mağdur edilen Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü sekreterlerinin gerek yan ödeme gerek özel hizmet tazminatları ve ek gösterge konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.

 

Buna göre:

1-     Ek gösterge 3600

2-     Yan ödemelerde iş riski 800, teminindeki güç zammı 900

3-     Özel hizmet tazminatlarının da %200 olarak düzeltilmesi gerekmektedir.

          TBMM’nde görev yapan Milletvekillerinin, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterlerinin karşı karşıya bulunduğu mağduriyeti giderme konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.

 

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]