SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

UNIVERSIADE, GURUR, MUTLULUK VE SİTEM

Yayınlanma:
ABONE OL
UNIVERSIADE, GURUR, MUTLULUK VE SİTEM

Evinde sıkıntısı olan, hastası olan, aç olan, işsiz olan ve dolayısıyla haklı olarak kendi derdiyle ilgili olan insanlardan özür dileyerek ve onların bütün sıkıntıları paylaştığımı belirterek; bu son hafta, Üniversite Oyunları sebebiyle, Erzurum’da bir bayram havası, bir düğün neşesi, tatlı bir mutluluk yaşandığını söylemeliyim.

Büyük bir heyecan, büyük bir mutluluk ve çok hoş bir kalabalık yaşadık. Şehrimizle gurur duyduk, insanımızla gurur duyduk.

Son günlerde şiddetli soğuğa rağmen yarışmaların ve yarışmacıların seyircisiz kalmaması da Erzurumlunun bu oyunlara verdiği önemi göstermiş, bu konuda verilen emeğin boş olmadığını ispatlamış oldu.

Salonlar, yarışmaların yapıldığı alanlar, insanların fedakarca çalışmaları, bütün yapılanlar mutluluk ve hepimiz adına cesaret vericidir.

Hep birlikte bu heyecanı yaşadık ve hepimiz hem şu an için hem de gelecekte olabilecekler adına mutlu olduk.

Erzurum ve Erzurumlu, hükümetin hızına ve bu konudaki arzusuna ayak uyduramayan ve beceriksiz davranan yerel yönetime rağmen, gerektiğinde neleri başarabileceğini göstermiştir.

Şunu da belirtmek gerekir ki bu bir başlangıçtır ve dolayıyla nihai hedef değildir bu oyunlar Erzurum’un ileriye yönelik planlamalarında çok çok önemli bir araçtır ve sanıyorum ki Erzurum kendisine hükümet tarafından altın tepside sunulan bu imkanı şu ana kadar yerel yönetimin hataları dışında iyi kullanmıştır.

Allah için ben bu güzellikleri Erzurum’a yaşatan herkese minnettarım ve teşekkür ediyorum.

Bu noktada daha önceleri de yazdığım bir üzüntümü belirtmeden geçemeyeceğim;

Atatürk Üniversitesinin çok çok büyük katkılarıyla, çabalarıyla ve desteğiyle alınan bu oyunlardan üniversitemizin resmen dışlanması ve sanki Erzurum’da bütün kurumların böyle bir üniversite yokmuş gibi davranması bizleri bir hayli üzmüştür.

Unutulmamalıdır ki Atatürk Üniversitesi 55 yıldır bu şehrin hemen hemen her şeyidir ve herkes bilmektedir ki bu oyunlar Erzurum’a kurum olarak Atatürk Üniversitesi’nin, kişisel olarak da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Mehmet Ali Şahin’in çabalarıyla alınmıştır.

Sizler fırsat bu fırsat diyip o dönemlerde devlet parasıyla turistik seyahat yapanlara, kenarda gezip iş bitince ortada görünenlere ve onların söylediklerine bakmayınız.

İşte bu sebepledir ki, bu oyunlarda gereken ve yakışan Atatürk Üniversitesi’nin başrolde olmasıydı ama olmadı. Bu konuda söylenecek, yazılacak çok şey olmasına rağmen daha fazla yazmak ve konuşmak şu andan itibaren bizlere düşmez.

Ama Atatürk Üniversitesine yapılan bu haksızlıklar ve üniversiteyi kurum olarak hiçe saymalar karşısında suskun kalınmasını da doğru bulmadığımı belirtmek zorundayım.

Gerçi olan oldu önceden tedbir alınmalı ve üniversitenin hakları korunmalıydı şimdi konuşsan neye yarar denebilir fakat bu hata siyasiler ve kurumlar tarafından alışkanlık haline gelebilir ve üniversitemiz irtifa kaybedebilir.

Evet, testi kırılmadan önce kimseyi uyarmamış, uyaramamış olabiliriz ama bu hatanın üzerine gitmemek, olan oldu dememek ve yeni testilerin kırılmaması için güçlü ve etkin bir tedbir almak gerekir.

Unutulmamalıdır ki; Yarın, şu an en büyük makamdan, en küçüğüne hepimiz dâhil bu makamlarda oturanlar olmayacak ama Atatürk Üniversitesi ve Erzurum bir arada ve iç içe olacaktır.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]