SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Erdoğan Hançerlioğlu hakkı teslim edildi

Yayınlanma:
ABONE OL
Erdoğan Hançerlioğlu hakkı teslim edildi

İstanbul Kartal MHP eski İlçe Başkanı ve Hürsöz Gazetesi sahibi Erdoğan Hançerlioğlu, Türkiye’de bir ilki başardı. Erdoğan Hançerlioğlu’nun fotoğrafı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinin duvarına asıldı.

Bundan bir yıl kadar önce Kartal Belediye Başkanlığına hitaben bir yazı yazmıştım. Yazımın konusu: Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin bir duvarında düzenlenen “Basın Şehitleri” köşesiyle ilgiliydi. Kültür merkezinde oluşturulan köşede 15 gazetecinin fotoğrafı asılarak basın şehitleri anılıyordu. Ancak Kartallı bir gazeteci olan Erdoğan Hançerlioğlu o köşede yoktu.

Oysa Erdoğan Hançerlioğlu, Kartalın ilk gazetecisiydi 1962 yılında Kordon boyu Mahallesi Hamam Sokak’ta Koalisyon Gazetesi ile gazeteciliğe başlamış, Hakikat, Öz Hakikat, Hürses ve Hürsöz Gazetelerini çıkarmıştı. Kartal’da günlük gazete çıkaran, Kartal’da matbaası olan, Kartal’da oturan, Kartal’da öldürülen ve kabri Kartal’da olan Erdoğan Hançerlioğlunun fotoğrafı, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi “Basın Şehitleri” köşesinde neden yok?

Erdoğan Hançerlioğlu, MHP’li olduğu için mi?

Erdoğan Hançerlioğlu, Kartal MHP ilçe Başkanlığı yaptığı için mi?

Unutulduğu ya da gözden kaçtığı için mi?

1962’den öldürüldüğü 19 Şubat 1979 yılına kadar Kartal’da gazete çıkaran Erdoğan Hançerlioğlu, nasıl unutulurdu? Nasıl gözden kaçardı? Yazımız üzerine Kartal Belediye Başkanlığı hatasını görerek Kartal MHP İlçe Başkanlığı ile bir araya gelip, konuyu araştırmış, hatanın telafisi ve çözümü yönünde görüş alışverişinde bulunmuştu.

İşte bugün 19 Şubat 2011. Erdoğan Hançerlioğlu’nu MHP’liler 31 yıl sonra gündeme getirerek Kartal Merkez Mezarlığındaki kabri başında anıyorlar. Anma töreninden sonra Kartal MHP eski İlçe Başkanı, Hürsöz Gazetesi sahibi, Basın Şehidi Erdoğan Bey’in fotoğrafı, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinin duvarına asılacak.

Türkiye sevdalısı, gönül adamı Erdoğan Bey: 165 boyunda 65 kilo ağırlığında beyaz tenli, yuvarlak yüzlüydü. Giyimine özen gösterir, sürekli gözlük takardı. Konuşmayı ve dinlemeyi severdi. Eli açık, cömert, alçak gönüllü ve nazikti. Sevilen, saygı duyulan, kişilik sahibi biriydi. Yayınlarında hep halktan yanaydı. Halkın gözü, halkın kulağı, halkın sesiydi

Tebrikler ve teşekkürler Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz. 19 Şubat 1979’da teröre kurban verdiğimiz Hürsöz Gazetesi sahibi, Erdoğan Hançerlioğlu’nun fotoğrafını Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinin duvarına astırdınız. Siz, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiniz. “Basın Şehitleri köşesinde Kartallı bir gazeteci olan MHP’li Erdoğan Hançerlioglu’da, yer almalı” dediniz. Altınok Öz’e, CHP’ye ve Kartal’a da yakışan da buydu. Zira Hak ve hakikat de bunu gerektiriyordu.

İstanbul Kartal MHP eski İlçe Başkanı ve Hürsöz Gazetesi sahibi Erdoğan Hançerlioğlu, ölümünden 31 yıl sonra da olsa Türkiye de bir ilki başardı. Bir MHP’li olarak literatüre girdi. Bu Hançerlioğlu’nun, MHP’lilerin ve Başkan Öz’ün başarısıdır.

Dileriz: 19 Kasım 1979’da öldürülen Anadolu Gazetesi yazarı ilhan Darendelioğlu, 3 Aralık 1979 öldürülen hergün Gazetesi yazarı Kemal Fedai Coşkuner ve 4 Nisan 1980’de öldürülen Ortadoğu Gazetesi yazarı  İsmail Hakkı Gerçeksöz’de bir gün basın şehidi olarak hatırlanır ve layık oldukları yere konur.

İnsan olmak bunu gerektirir.

Hançerlioğlunu, saygıyla anıyor; kendisine, Allahtan rahmet diliyorum.

Mustafa Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]