SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

MEB bazı görevlendirmelerle devleti büyük zarara uğratıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

MEB Görev Mahalli Dışındaki Görevlendirmelerle Devleti Büyük Zarara Uğratıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ülke çapında kadrosunun bulunduğu görev mahalli dışında il, ilçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı ve Şube Müdürleri görevlendirmektedir. Bu görevlendirmelerle Devlet büyük zarara uğratılmaktadır.

Nitekim bazı internet sitelerinde yer alan bilgilere göre bir ilden o ile bağlı ilçelere, yine bir ilden başka bir ile veya ilçeye yapılan görevlendirmelerde, görevlendirilen kişilere 8.000 TL ile 11.000 TL arasında geçici görev yolluğu ödendiği anlaşılmaktadır.

Görev mahalli dışındaki geçici görevlendirmelerle Devleti zarara uğratmanın ve haksız ve hukuksuz kadrolaşmanın hangi boyuta ulaştığını tespit etmek amacıyla Türk Eğitim Sen olarak 22.10.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığından ülke çapında kadrosunun bulunduğu görev mahalli dışında görevlendirilen il, ilçe Milli Eğitim Müdürlerinin, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin isim liste istenilmiştir. Ancak; bakanlıkça bu liste gönderilmek istenilmemiş ve talebimiz reddedilmiştir. Ret işlemi ile Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmiş ve itirazımız neticesinde Milli Eğitim Bakanlığınca istenilen bilgilerin Türk Eğitim Sen’e verilmesine karar verilmiştir.

Başbakanlığın 2011/61 sayılı kararı neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 04.12.2011 tarih 8044 sayılı yazı ile yurt genelinde kadrosunun bulunduğu görev mahalli dışında yapılan 245 kişinin isimlerinin yer aldığı liste sendikamıza gönderilmiş bulunmaktadır.

245 kişi kadrosunun bulunduğu görev mahalli dışında farklı yerlerde görevlendirme sureti ile çalışmaktadır. Bu şekilde görevlendirmelerin çok istisna hallerde uygulanan bir yetki olmasına rağmen MEB, bunu bir keyfilik ruhsatı gibi kullanmaktadır. Bu görevlendirmelerin arasında çok sayıda çapraz yapılan görevlendirmeler vardır. Yani A ilindeki şube müdürü ve müdür yardımcısı B ilinde görevlendirilirken B ilindeki A ilinde veya C ilinde görevlendirilmektedir.

Hiçbir zorunluluk olmadan tamamen keyfi olarak uygulanan bu sistem bazılarını cezalandırmayı amaçlarken bazılarını ödüllendirme amacı taşımaktadır. Geçici görevlendirmelerin usul ve esaslarının kanunla düzenlenmemesi sanıldığının aksine idareye sınırsız bir takdir yetkisi vermemektedir. Sadece bir takım kişilere yakınlığı sebebi ile bakanlıkça bu kişilere nerede çalışmak isterlerse orada görevlendirme yapılması, özür grubu sebebi ile özrünün bulunduğu yere atanmak için bekleyen binlerce kişiye ve farklı ilçelerde görev yapan eşlerin bir arada bulunabilmek için görevlendirme talepleri reddedilen kişilere yapılmış büyük bir haksızlıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç olmadığı halde yüzlerce kişiyi geçici görevlendirme sureti ile çalıştırmakta, yüzlerce kişi görev mahalleri dışında başka yerlerde görevlendirilmekte, Devlet maddi olarak zarara uğratılmakta, onlarca kişi sınavsız şube müdürü olarak atanmakta ve 76. madde kapsamında yapılan bu atamalar hız kesmeden devam etmektedir. Hukuka ve meşruiyete uymayan bu görevlendirmeleri yapan MEB’in kural tanımayan bu iş ve işlemleri karşısında dik duruşumuzla mücadelemize devam edeceğimiz tüm kamuoyunca bilinmelidir.

 

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]