SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Borçlu üyelerimize can suyu

Yayınlanma:
ABONE OL
Borçlu üyelerimize can suyu

Türkiye Kamu-Sen ile LBT Varlık Anonim Şirketi arasında yapılan antlaşmaya göre, LBT’ ye devredilmiş borcu olan üyelerimiz artık rahat bir nefes alacak. Protokol uyarınca üyelerimiz ve yakınlarına ait borçların birikmiş tüm faizleri silinecek, borçların anaparaları da 36 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecek.

2010 yılı sonu itibariyle Türk bankacılık sisteminin bilançosundaki toplam kredi hacmi 600 milyar TL’ye yaklaşmıştır. Bu miktarın 25 milyar TL’yi aşan kısmı tahsili gecikmiş alacak statüsündedir. Birikmiş temerrüt faiz yükü ile birlikte tahsili gecikmiş kredi miktarı 40 milyar TL’yi aşmaktadır. Bu borç yükü ödenmediği sürece bir yandan temerrüt faizleriyle büyürken, bir yandan da borçluların Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosu nezdindeki kayıtlarında durarak borçluların ticari itibarlarını ve kredi kullanabilme imkânlarını olumsuz etkilemektedir.

Kuruluşlarından itibaren 20’ye yakın bankadan bir milyona yakın vatandaşımıza ait toplam 12 miyar TL kadar borcu devralan LBT Varlık Yönetim A.Ş. bankacılık sistemindeki tahsili gecikmiş alacakların %30’dan fazlasını üstlenmiş durumdadırlar. TÜRKİYE KAMU-SEN ile imzaladıkları protokol çerçevesinde LBT Varlık, TÜRKİYE KAMU-SEN üyelerinin ve yakınlarının borçlarını çok avantajlı şartlarda yeniden yapılandırmayı kabul etmişlerdir. Protokol uyarınca TÜRKİYE KAMU-SEN üyeleri ve yakınlarına ait borçların birikmiş tüm faizleri silinecek, borçların anaparaları da 36 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir.

TÜRKİYE KAMU-SEN üyeleri LBT Varlık şirketine devredilen banka borçlarını tüm faizi silinerek ve vade farksız 36 ayda ödeyebiliyor.

Türkiye Kamu-Sen

İstanbul İl Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

EK: Protokol

TÜRKİYE KAMU-SEN İLE LBT ARASINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR PROTOKOL

TARAFLAR

MADDE – 1: Bir tarafta yasal idare merkezi Dr. Mediha Eldem Sok.No:85, Kocatepe Çankaya/Ankara olan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu ( TÜRKİYE KAMU-SEN) ile diğer tarafta Profilo Plaza, B Blok, K:1 Mecidiyeköy, İstanbul adresinde faaliyet gösteren LBT VARLIK YÖNETİM A.Ş. (LBT) arasında işbirliği hususunda aşağıdaki şartlarla işbu Protokol imzalanmıştır.

Yukarıda yazılı adresler tarafların tebligatta esas adresleridir. Adreste bir değişiklik olduğu takdirde taraflar değişikliği karşı tarafa en geç (5) beş iş günü içerisinde yazılı olarak bildirecektir. Aksi halde taraflar protokolde yazılı adrese yapılacak her türlü tebligatın geçerli olduğunu kabul etmişlerdir.

AMAÇ

MADDE – 2: Bu Protokolün amacı; LBT’nin çeşitli bankalardan temlik almış olduğu, portföylerde bulunan tahsili gecikmiş kredi alacaklarından TÜRKİYE KAMU-SEN teşkilatı (alt kuruluşlar olan TÜRK EĞİTİM-SEN, TÜRK SAĞLIK-SEN, TÜRK BÜRO-SEN, TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, TÜRK HABER-SEN, TÜRK TARIM ORMAN-SEN, TÜRK İMAR-SEN, TÜRK ULAŞIM-SEN, TÜRK ENERJİ-SEN, TÜRK YEREL HİZMET-SEN, TÜRK KÜLTÜR SANAT-SEN ile TÜRK EMEKLİ-SEN ve BİRLEŞİK EMEKLİLER DERNEĞİ) üye ve çalışanlarına ait teminatsız borçların gerek geçmiş döneme gerekse de gelecek döneme ait gecikme faizlerinin alınmaksızın yalnızca anaparalarının, aylık faiz uygulanmaksızın 36 ay vade ile tahsili ile sona erdirilmesine dair yapılan işbirliğinin usul ve esaslarını belirlemektir.

KAPSAM

MADDE – 3: Bu Protokolün amacı; LBT’nin çeşitli bankalardan temlik almış olduğu, portföylerde bulunan tahsili gecikmiş kredi alacaklarından TÜRK EĞİTİM-SEN, TÜRK SAĞLIK-SEN, TÜRK BÜRO-SEN, TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, TÜRK HABER-SEN, TÜRK TARIM ORMAN-SEN, TÜRK İMAR-SEN, TÜRK ULAŞIM-SEN, TÜRK ENERJİ-SEN, TÜRK YEREL HİZMET-SEN, TÜRK KÜLTÜR SANAT-SEN ile TÜRK EMEKLİ-SEN ve BİRLEŞİK EMEKLİLER DERNEĞİ) üye ve çalışanlarına ait teminatsız borçların gerek geçmiş döneme gerekse de gelecek döneme ait gecikme faizlerinin alınmaksızın yalnızca anaparalarının, aylık faiz uygulanmaksızın 36 ay vade ile tahsili ile sona erdirilmesine dair yapılan işbirliğinin usul ve esaslarını kapsar.

DAYANAK

MADDE – 4: İş bu Protokolün hazırlanmasına, TÜRKİYE KAMU-SEN Yönetim Kurulunun… Tarihinde yapılan toplantısında alınan… Sayılı kararı dayanak oluşturur.

TANIMLAR

MADDE – 5: Bu Protokolde geçen;

TÜRKİYE KAMU-SEN: Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nu,

LBT : LBT Varlık Yönetim A.Ş.’yi,

TARAFLAR: TÜRKİYE KAMU-SEN ve LBT’yi ifade eder.

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

MADDE – 6:

6.1 LBT’nin, çeşitli bankalardan temlik almış olduğu, portföylerde bulunan tahsili gecikmiş kredi alacaklarından TÜRKİYE KAMU-SEN teşkilatı (alt kuruluşlar olan TÜRK EĞİTİM-SEN, TÜRK SAĞLIK-SEN, TÜRK BÜRO-SEN, TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, TÜRK HABER-SEN, TÜRK TARIM ORMAN-SEN, TÜRK İMAR-SEN, TÜRK ULAŞIM-SEN, TÜRK ENERJİ-SEN, TÜRK YEREL HİZMET-SEN, TÜRK KÜLTÜR SANAT-SEN ile TÜRK EMEKLİ-SEN ve BİRLEŞİK EMEKLİLER DERNEĞİ) üye ve çalışanlarına ait teminatsız borçların gerek geçmiş döneme gerekse de gelecek döneme ait gecikme faizlerinin alınmaksızın yalnızca anaparalarının, aylık faiz uygulanmaksızın 36 ay vade ile tahsili ile sona erdireceklerdir.

6.2 LBT, işbu Protokol kapsamında faizsiz olarak sadece anapara tahsili ile borç kapanması imkânını TÜRKİYE KAMU-SEN teşkilatı (alt kuruluşlar olan TÜRK EĞİTİM-SEN, TÜRK SAĞLIK-SEN, TÜRK BÜRO-SEN, TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, TÜRK HABER-SEN, TÜRK TARIM ORMAN-SEN, TÜRK İMAR-SEN, TÜRK ULAŞIM-SEN, TÜRK ENERJİ-SEN, TÜRK YEREL HİZMET-SEN, TÜRK KÜLTÜR SANAT-SEN ile TÜRK EMEKLİ-SEN ve BİRLEŞİK EMEKLİLER DERNEĞİ) üye ve çalışanlarına sağlamıştır. LBT’nin portföyündeki diğer borçlulara bu imkânı sağlamak yükümlülüğü bulunmamaktadır.

6.3 TÜRKİYE KAMU-SEN, işbu Protokolün imzalanmasını müteakiben teşkilat içi genelge ve basın duyurusuyla işbu Protokol hakkında üyelerini bilgilendirecektir.

6.4 LBT, işbu Protokol kapsamında borçları tahsil imkânı sağlanacak borçluların listesini kendisine ait internet sitelerinde yayınlayabilir. Listenin LBT’nin internet sitelerinde yayınlanması halinde TÜRKİYE KAMU-SEN, hazırlayacağı genelge ile bu hususu da duyuracaktır.

6.5 İşbu Protokol ile ilgili olarak LBT, TÜRKİYE KAMU-Sen’den herhangi bir hak veya alacak talebinde bulunamaz.

ANLAŞMAZLIKLARIN HALLİ

MADDE – 7: İş bu Protokol hükümlerinden doğacak anlaşmazlıkların çözümünde Ankara Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

YÜRÜRLÜK

MADDE – 8: İş bu Protokol 8 maddeden müteşekkil olup, tarafların imzasını müteakip 06/04/2011 tarihinde yürürlüğe girer.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu              LBT Varlık Yönetim A.Ş.

(TÜRKİYE KAMU-SEN) Adına Yetkililerin;                                           Adına Temsilcinin;

Adı Soyadı:                          Adı Soyadı:

İlhan KOYUNCU                   İsmail KONCUK                                       Hasan İlker YÖNEY

GEN. SOS. İŞL. SEK.       GENEL BAŞKAN VEKİLİ                   GENEL MÜDÜR VEKİLİ

 

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]