SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

MHP düğümü

Yayınlanma:
ABONE OL
MHP düğümü

Milliyetçi Hareket Partisi, engelini aşmak için her yol deneniyor.

MHP’lilerin iddasına göre: 2011 seçimleri sonrası yeni bir anayasa yapılacak. Anayasayı yapmak isteyenler, MHP’siz bir meclis istiyor. Bunun için de her yol deneniyor.

Bize göre de seçime birkaç gün kala yayınlanan çirkin kasetler, MHP’ye yapılan bir şantajdır.

Oysa MHP ne tehdide nede şantaja boyun eğmez. Dün eğmedi, bugün de eğmeyecektir. Zira 1969 yılında kurulan MHP, 42 yıldır millet ve toprak bütünlüğünü demektedir. Dün 5 bin mesubunu kara törere kurban veren MHP, devlet ve millet bütünlüğünden asla vaz geçmedi. Bugün de geçmeyecek. Çünkü MHP’in hedefi; “Mutlu millet, Güçlü devlet,” tir

1969’da kurulan MHP girdiği ilk seçimde % 3 oy alarak Türkeş’i milletvekili seçtirdi. 73’de  % 3 oyla 3 milletvekili çıkardı. 77’de % 6,4 oy, 16 milletvekili aldı. 80’de askerler darbe yaptı. Darbe yapanlar: binlerce MHP’liyi tutuklayıp, yüzlerce MHP’linin idamı istedi. Oysa İhtilal olmasaydı; 1981 seçimlerinden zaferle çıkacak parti MHP idi.

Rusya ile Amerika’nın dövüştüğü soğuk savaş döneminde; MHP, Genel Başkan Yardımcısı, Gümrük ve Tekel Balkanı Gün Sazak ile İstanbul İl Başkanı Recep Haşatlı, Kartal İlçe Başkanları Musa Taştan, Haydar Çağlar ve Erdoğan Hançerlioğlu töröre kurban gitti. Kartal’da 26 MHP’li şehit olurken yurt genelinde 5 bin MHP’li terörist kurşunlarına hedef oldu. MHP, ilkelerinden taviz verdi mi? Hayır.

Darbeciler, 1983’de MHP’yi seçime sokmadı. 87’de MÇP adıyla seçime girdi. 91 de ittifak yapmak zorunda kaldı. MHP, yine ilkelerinden taviz vermedi. 1999’da % 17 oy alan MHP 129 milletvekili, 2007′  % 14 oy alan MHP 70 milletvekili ile meclise girdi.

1995 ve 2002 seçimleri MHP’nin meclis dışında kaldığı seçimlerdir. 1995 seçimleri arifesinde MHP’den kopanlar BBP’sini kurdu. Seçimde % 8,18 oy alan MHP, meclise giremedi. 2002’de ise milliyetçi söylemler ile öne çıkan GP vardır. Seçim sonunda % 8,35 oy alan MHP yine meclise giremedi. MHP, yine ilkelerinden vaz geçmedi.

MHP’lilerin iddalarına göre: dünkü oyun bugün yine sahnede. 2011 seçimleri sonrası anayasayı değiştirmek isteyenler, MHP’siz bir meclis istiyorlar ve MHP’yi meclis dışında tutmak için her yolu deniyorlar.

Eski MHP’li Namık Kemal Zeybek’in DP Genel Başkanı olarak seçime girmesi, eski MHP’li Yaşar Okuyan’ın Yalova’dan bağımsız milletvekili adayı olması, Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş’in AKP aday olması oyunun ilk belirtileri olarak görülüyor.

Saadet Partisi’nin ikiye bölünmesi ile seçime birkaç gün kala arka arkaya yayınlanan çirkin kasetlerin başka bir izahı olamaz.

Tüm bu verileri alt alta koyduğumuzda: ya MHP’den bir şey isteniyıor ya da MHP baraj altına itiliyor. AKP, CHP ve BDP’den oluşan meclis; Türk milliyetçilerinin tasfiyesidir. “Anayasalar değişmez metinler değildir”, “Türk kelimesi çıkartılabilir”, “36 etnik gurup”, “Bayrak bir bez parçasıdır” gibi ifadeleri seslendirenlerden oluşan meclis, yeni anayasadan “Türk kimliği, Atatürk, Türk bayrağı, İstiklal Marşı” gibi milli değerleri çıkarmak istiyor.

Konu; MHP’nin iç meselesi değil, milli bütünlüğümüzdür. MHP’yi meclis dışında bırakmak isteyenlerin amacı ülkeyi Türk-Kürt ve Sünni-Alevi olarak yeniden bölmektir.

Yugoslavya bölündü, Irak bölünüyor, Suriye, Mısır ve Libya’da bölünmek üzere. MHP, bunu görüyor ve tüm gücüyle direniyor. Dün 5 bin ülkücüyü toprağa vermesine rağmen devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen MHP, bugün de boyun eğmeyecektir.

MHP’ye yakışan da bu, oy vermekse seçmenin işi.

MustafaTelli

 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]