SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İşte Açılım

Yayınlanma:
ABONE OL
İşte Açılım

Bu ülkenin her bir vatandaşı diğeri ile eşittir ve eşit haklara sahiptir. Ne bir gurubun ne de bir zümrenin bir başkasına üstünlüğü veya ayrıcalığı yoktur. Bu anayasada da böyledir uygulamalarda da böyledir.

Açılım, demokrasi ve yol haritası diyenlere soruyorum.

Kürtler bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı mı? Bu ülkede bir Kürt sorunu var mı?

Ya da şöyle soralım bir Türk’ün yapıp da, bir Kürt’ün yapmadığı/yapamadığı şey/ler nelerdir?

Mesela:

Kürt, evlenebilir mi? Evlenir. Karşı tarafın evet demesi halinde istediği kişiyle evlenir.

Çocuk sahibi olur mu? Olur. Biyoloji ve eşinin izin vermesi halinde istediği kadar çocuk sahibi olur.

İstediği köy ve kasabada ev, arsa, yazlık, kışlık veya villa alabilir mi? Alır. Parası varsa köyde de alır, şehir de alır. Yurt içinde de alır, yurt dışında da alır.

Bakkal, manav,  market açar mı? Açar. Mağazalar zinciri, alışveriş merkezleri kurar. Fabrika sahibi olup işçi çalıştırır.

Askere gider mi? Gider. Er de olur, yedek subay da; albay da yarbay da olur.

İlk, orta, lise, üniversite gibi eğitim kurumlarında okuyabilir mi? Okur. Okul açar. Okulun sahibi, müdürü, öğretmeni, dekanı ve rektörü olur. YÖK’ün başına geçer, Milli Eğitim Bakanı olur.

Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan olur mu? Olur. Başbakan, Meclis Başkanı,  Cumhurbaşkanı olur.

Yüzbaşı, binbaşı, albay olur mu? Olur. Onbaşı da olur, yüzbaşı da olur. Genelkurmay Başkanı olup, Türkiye’deki tüm askerlerin başına geçer.

Sağlık kuruluşlarına gidebilir mi? Gider. İstediği doktora, istediği hastaneye gider. İster diş çektirir, ister estetik yaptırır. İsterse kalp ameliyatı olur.

Seyahat eder mi? Eder. Otobüs alıp seyahat acentesi kurar. Otel açıp işletir. Ay’a da gider, Mars’a da gider.

Peki, ne yapamaz?

Mesela başı örtülü üniversitede okuyamaz. Başında türban askeri tesise giremez.

Askere, polise taş atamaz, kurşun sıkamaz. Molotof kokteyli atıp, sokakları savaş alanına çeviremez. Çocuğun eline taş verip, çamı çerçeveyi indirerek şehirde terör havası estiremez.

Şantiye basıp, iş makinelerini yakamaz. Öğretmenleri kurşuna dizemez.

Bebek, çocuk, kadın, hamile, yaşlı ve silahsız insanları öldüremez.

İstediği partiyi kurup, teşkilatlanır. Üye yazar, propaganda yapar, seçimlere katılır. Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olur.

Dernek, vakıf ve oda kurar. Üyesi ve yöneticisi olur. Yasalar çerçevesinde her tür eylemi yapar.

İstediği dini, istediği mezhebi seçer.

İstediği dili konuşur. Kitap yazar, şarkı söyler.

Şarkıcı, tiyatrocu, artist, futbolcu olur.

Senaryo yazıp film çeker.

Gelelim açılıma:

Bu ülkede kaç memur var? 1,5 milyon. Memurun siyaset yapma hakkı var mı? Yok. Neden? Ben söyleyeyim. Eğitimli, birikimli ve donanım sahibi milyonlarca üniversite mezunu memur, siyasete girerse siz; işsiz kalırsınız. Varsa yüreğiniz? İşte açılım. Getirin memura siyaset yapma hakkını 1,5 milyon eğitimli insan siyaset yapıp, ülkenin önünü açsın.

Hayır! 70 milyon Türk’ün, hiçbir Kürt’le meselesi yoktur. Olmadı, olamazda. Sizin yaptığınızsa 30 bin kişiyi öldüren Terör örgütünün reklamını yapmaktan başka bir şey değildir.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]