SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Senin adın Kemal ise, oyu verenin adı da halk!..

Yayınlanma:
ABONE OL
Senin adın Kemal ise, oyu verenin adı da halk!..

12 Haziran 2011 seçimleri, Türkiye siyaset tarihinin en önemli seçimi sayılabilecek özellikte olması bakımından çok hassas bir dönem geçirdik.

Türk milleti yıllardır alıştırılmış olduğu vesayetçi anlayışa –hayır… dediği bir dönemi yaşıyor. Üstünlerin hukukunun egemen olduğu dönemleri geride bırakıyoruz. Gerçekten hukukun üstün olduğu gerçek demokrasiye geçmek için adım atılmıştır.

Bu adımı hangi siyasi parti yaparsa yapsın halktan destek görecekti.

Öte yandan halka hizmet etme anlayışından uzak olup halkı ötekileştiren, ayrıştıran, sıkıştığında silahlı kuvvetleri göreve davet eden siyaset anlayışı artık halk nezdinde kabul görmemektedir.

Bunu en çarpıcı açıklamayla gündeme getiren usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ın “Askerin milleti yönetmesini çare olarak görme yanlışını benliğimize yerleştirmiş olarak yaşadık yıllarca” itiraf şeklindeki açıklaması oldukça ders çıkarılacak nitelikte oldu.

Sözün özü en kötü sivil siyasi iktidar bile askeri yönetimden, askeri darbeden iyidir. Halkımız buna kesinlikle inandı ve altına imza attı.

Ak Parti üç dönem iktidar olmanın tecrübesi ile ülkemize yaptığı hizmetler sonucunda markasını tescillemiş oldu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da güven veren karizması başka söze ne hacet dedirtiyor insana.

Kılıçdaroğlu rüya gördü

CHP Genel Başkanının seçimden kısa bir süre önce göreve gelmesi ve seçimlerde istikrarlı bir politika sergileyememesi neticesinde CHP seçmeni dahil halkın genelinde güven vermeyen bir profil oluşturdu.

Birgün iddialı bir açıklama yapıyor hemen akabinde o söylediklerim yanlış anlaşıldı ben öyle demek istememiştim, yok öyle yok böyle…

Benim adım Kemal ben hallederim…

Yok benim adım Kemal dedi, Atatürk’ün bir isminin de Kemal olmasıyla çağrışım yapar belki, Ecevit’in kasketini giydi belki halkçı Kemal derler ama nafile. Egemen Bağış’ın deyimiyle “ Çakma Gandi gerçek olmuyor işte rol icabı oluyor. Sonu da böyle hüsran oluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ömrü boyunca gelebileceği en iyi kariyer bence bu kadardır. Bu kariyeri de sürprizlere borçludur. Seçimler yapıldı bitti halk tercihini yaptı ve hayatın gerçekleri günyüzüne çıktı şimdi.

Kısacası sayın Kılıçdaroğlu tatlı bir rüya gördü, fakat ne yazık ki körolası çalar saat uyandırdı ve rüya bitti.

-Kemal bey Kemal Bey kalk oturduğun koltuğun tozunu alacaklar, bak Deniz Baykal ve Sav ekibi seni savacaklar, bekliyorlar. Haydi Kemal Bey işine gücüne bak, eve ekmek lazım.

Yerel de ise Yıldız havaya girmemeli

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız seçim sonucunun havasına kapılmamalı. Geçtiğimiz 2009 yerel seçimler öncesi ve seçim dönemi -biz iktidarız biz her şartlarda kazanırız havasına kapılma sonucunda Ak Partiye kaybettirdi.

Şimdi de aynı hava oluşmaya başladı sanki milletvekili seçimleri yine yüksekten bakma havasına soktu gibi.

Sayın Yıldız’a benden söylemesi. Mütevazı ve amatör ruhla davranılması gerekir. Havaya girmeyiniz.

CHP Kartal’da da Yüksel Çiftçi dönemini mumla arıyor

Düşünsenize  genel seçim çalışma dönemi yaşandı ve geride kaldı. CHP Kartal İlçe teşkilatı öyle çalışmış öyle çalışmış ki yerel basınla bir araya gelecek vakitte bulamamışlar, çalışmaları hakkında bir tek defa olsun bilgilendirme yapmamışlar.

İlçe Başkanı Haydar Oğuz’un kendi ifadesi ile – Biz medyatik değiliz, medyatik çalışmalar da yapmıyoruz … Allah aşkına bir siyasi parti ilçe başkanı böyle bir anlayışla nasıl siyaset yapar.

Seçim startı verildi, aday adaylarının tanıtım toplantılarında aday adaylarının arkasında yer almanın haricinde CHP Kartal İlçe teşkilatı seçim çalışma dönemi boyunca yerel basınla hiç mi hiç diyalog kurmadı. Öte yandan Genel Başkan ve İl Başkanlığı – Yerel basını çok önemsiyoruz, aman haberlerimize mutlaka yer verilmesini arzu ediyoruz diye toplantılar yaptılar.

Fakat CHP Kartal İlçe teşkilatı seçim döneminde neler yaptı nasıl çalıştı ne ben biliyorum ne de gazete okurlarımız duydu. 

İlçe başkanı olduğu günden bu güne kadar basınla bir toplantı yapmaması da düşündürücüdür.

CHP adına en çok gündemde yer bulan Süslü ailesi, yerel basınla girdiği polemiklerle adından söz ettirdi.

MHP daha başarılı olmalıydı!..

MHP İlçe teşkilatı rakamsal anlamda başarılı görünüyor ama bence daha başarılı olmalıydı. Tabii ki bu başarı derecesini etkileyen faktörler sadece ilçe teşkilat çalışmasıyla alakalı değil. (Dip not; İlçe binasında rahatça sigara içilmesinin, sigara içmeyenleri rahatsız ettiğini hatırlatmakta fayda var sanırım.)

 Genel Merkezin politikaları, aday tercihleri son derece etki etmektedir sonuçlara.

Aday sıralamasında özellikle belirtmek istediğim bir konu varki eminim bu bölgede maddi manevi gerekse saha çalışması yönünden Gıda sektöründe söz sahibi ve MHP MYK üyesi Fuat Fettahoğlu 6. sırada olmamalıydı. En azından 2. veya 3. sırada listede yer almalıydı, ama olmadı.

Bunun yanında Şenol Yondemir daha üst sıralarda olabilirdi. Listenin 1. sırasındaki Engin Alan’a duyulan tepki de  azımsanacak  gibi değil. Tüm bu ve benzeri sebepler sandığa etki eden faktörlerdir.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]