SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ada’daki halk plajımız güzelde…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin Kartal halkını denizle buluşturma adına Büyük Ada da kiraladığı ada tesisleri düşünce olarak ta ihtiyaç olarak ta bakıldığında gerçekten yerinde bir girişim.

 

Geçtiğimiz hafta içi bende bir Kartal halkı olarak çocukları alıp Büyük Ada’daki halk plajına götürdüm.

 

Gerek piknik alanı gerekse plaj kısmı fena değil, güzel çalışmalar yapılmaktadır. Konaklama bölümündeki tadilatlar henüz bitirilemediği için faaliyette değil. Konaklama bölümlerinin de tamamlanması halinde, Kartal halkı için çok yerinde bir girişim olduğunu belirtmek isterim.

İşletmesini şuan için Karyapsan A.Ş. yapıyor ve öyle hizmet kalitesi de yabana atılacak gibi değil. Gerek hizmet anlayışı açısından gerekse güvenlik açısından değerlendirildiğinde halkın memnun olduğu bir tablo var.

Bayan müdiresi oldukça nazik ve gelenlerle ilgilenip her hangi bir sıkıntınız varmı diye soruyor.

 

Güvenlik olarak Kartal zabıta ekipleri oldukça hassas ve özenli bir anlayış sergilemekte olduğunu gördüm. Plaj boyunca güvenliği sağlayan sivil ekipler ve piknik alanında görevli resmi üniformalı turizm eğitimi alan ekipler hem kibar hem dikkatli işlerini yapıyorlar.

 

Tuvaletleri temiz

En çok önem verdiğim konu tuvaletlerdir. Gördüğüm kadarıyla erkek ve bayan tuvaletleri temizlemekle görevlendirilmiş birer personel sürekli temizliyorlar.

 

Şu sıcak yaz günlerinde denize girmek isteyenler için kaliteli güvenli bir hizmet anlayışı olan böyle bir plajın olması, Kartal halkı için bence bu yazın en kazançlı işidir.

 

İşin maddi boyutu Kartal Belediyesi için karlı mı zararlı mı? O konu hesap işlerinin ve Başkan Öz’ün düşünmesi gereken mesele…

 

Rahatsızlık veren iki sorun acilen giderilmeli!..

Kartal Belediyesi halk plajımız güzel olmasına güzel de, halkın rahatsızlık duyduğu  iki konu var ki düzeltilebileceğini düşünüyorum.

 

Kara sinek çok fazla, çöp kutularının kapalı olması gerekir.

Birincisi;  aşırı derecede fazla kara sinek var. Bu kara sineklerin neden o kadar fazla olduğunu ve bu konuya bir çözüm düşünülüp düşünülemediğini sorduğumuz da aldığımız cevap aynen şöyle oldu, “ Burası Milli parklar statüsünde olduğu için ilaçlama yapılması yasak, o yüzden ilaçlama olmadığı için sinek oluyor”  denildi.

 

Bence de kara sinek genelde çöpe gelir. Gördüğüm kadarıyla gerçekten güzel düşünülmüş adım başı çöp kovası konulmuş. Ayaklı çöp kovalarının ağızları açık, içine çöp poşeti geçirilmiş fakat ağızları açık. Yani karpuzu yiyen kabuklarını çöpe atıyor. Benzeri çeşitli çöplerin bir saat bile açıkta durması herhalde sinekler için çok cazip bir alan haline gelmektedir.

 

Acilen çöp kutularının ağızları kapalı olanlarıyla değiştirilmeleri ve halkı da temizlik konusunda biraz daha fazla duyarlı olmaları için uyarmakta fayda var sanırım.

 

Kumsal temizlenmeli

İkincisi; plajın doğu kısmında yani iskeleli bölüm değil de, denizle kumun sıfır olduğu kısım neden temizlenmemiş. Denizde kumsalda çocukların oynayabileceği alan yani merdivenle inilen yer değil de kumsal alan resmen inşaat artığı malzeme dolu.

 

Fayans – cam – kiremit parçası ne ararsan var.

Denizde taş olur tamam, fakat o bölüm özellikle çocuklar için en uygun bölüm inşaat artığı hafriyat dökülmüş öylece duruyor. Azıcık kumsal alan var, zaten fazla geniş bir alan değil, burasını iyice bir temizlemek gerekiyor. Benim gibi denize giren bir çok kişinin ayağı yaralandı.

 

İlgililerin dikkatine…

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]