SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hamam sokakta huzursuzluk var!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi “ Sokakta hayat var” sloganıyla yeni bir çehre kazandırmak adına girişimde bulunduğu Hamam Sokak’ta şu an kelimenin tam anlamıyla huzursuzluk hakim.

İçkili barlar memnun, esnaf huzursuz!

Belediyenin sokak esnafına yönelik uyguladığı düzenlemeler sayıları yaklaşık 8- 10 olan bar işletmecilerini memnun ederken yıllardır bu sokakta esnaflık yapan belki yüze  (100) yakın sokak sakinlerini de bir hayli huzursuz etmiş durumda.

Öyle ki bu sokakta çocuklara hitap eden çocuk gereçleri satan işyerleri, kırtasiyeler – dershaneler var, bayanlara hitap eden manifaturacı – beyaz eşya mağazaları, terzi, fırın, ayakkabıcı varken, Kartal Belediyesinin Hamam sokağı Çiçek Pasajı modelinde bir barlar sokağına dönüştürmek istemesi sokak sakinlerini ve belediyeyi karşı karşıya getirmiş durumda.

Önce sokak boyanacak güzel olacak dendi!

İBB’nin geçtiğimiz yıl İstanbul genelinde pilot olarak belirlediği 7 ilçede sokak güzelleştirme çalışmalarına Kartal Belediyesi de Hamam Sokağı önermişti. Bir boya firmasının sponsorluğunda sokak boyandı, boyanırken de esnaflara tabela sıkıntısı sorunu yaşatıldı. Daha sonra yapılan uygulamalar neticesinde Hamam Sokak’ta sadece içkili bar işletmesi yapılırsa sorun yok aksi takdirde gerek mal indirip bindirme sırasında gerekse dükkan önüne sergi amaçlı mal çıkarma sırasında zabıta baskısı artırıldığı belirtildi.

Sonra barlar sokağına dönüştürülmeye zorlama yapılıyor!

Yani cafe barlar işyeri önüne bir değil iki masa ( Yaklaşık 2 metre) sandalye atabilir, fakat diğer esnaf her hangi bir mal dışarı çıkaramaz veya 30 cm geçemez gibi yasaklama uygulanmaya başladı.

Barların işyeri önüne koyduğu masalar prosedüre göre akşam belli bir saatten sonra konulması gerekirken uygulamada ise masalar yerlerinden hiç kaldırılmaz olmuş. Bu durum mal indirmek ve bindirmek isteyen esnafı zor durumda bırakmış.

İki arada bir derede kalınmış vesselam!

Bir yandan zabıta baskısı, bir yandan da sokağın barlar sokağına dönüştürülmesi sebebiyle iş düzeninin bozulması Hamam Sokak esnafını sıkıntıya bir hayli sokmuş.

Kartal Belediyesi bu duruma halkın genelini düşünerek mutlaka bir çözüm bulmalı.

Emin Açıkalın, ”Hamam Sokak Meyhane Sokağı oldu masalar derhal kaldırılmalı. Hamam Sokak’taki Rezaleti görmüyorlar mı”?

 

İlyas Yapan, ”Hamam Sokak ta Ramazan’da bile içki içildi. Aileler sokaktan geçemez oldular”

 

Kartal’ın en eski ve tarihi sokağı Hamam Sokak’ı Kartal Haber Gazetesi olarak mercek altına aldık. Bir süredir Hamam Sokak’ta meydana gelen olumsuzlukların ve kayırmalar olduğu yönündeki iddiaları araştırdık.

Sokak esnafı ile görüştük ve ticaretin merkezi konumuna gelen tartışmalı sokağın önemli sıkıntılarını bizzat esnafın ağzından dinleyerek öğrendik ve ilgililere duyurmak istedik.

Hamam Sokak’ta bazı esnafın ‘çifte standart uygulanıyor’ yönündeki şikayetleri, özellikle İÇKİ içilen iş yerlerinin önlerine MASA çıkarılmasına izin verilmesi başlıca şikayetler olarak dikkatimizi çekti.

İŞTE ESNAFIN TEPKİSİ

Emin Açıkalın  : “ Yaklaşık 50 yıldır Kartal’da esnaflık yapıyorum böylesine mantıksız ve çirkin olay ile karşılaşmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Hamam sokağın  “Barlar Sokağı” olmayacağını defalarca ilgililere ifade ettim.

Sokak zaten çok dar masaların yayılması dar olan sokağımızı daha da daralttı. Sokağa taşmanın bir sürü mahsurları var.

Şöyle ki; sokak azami6 metregenişliğinde Hamam Sokak’ta fırın, Mağaza, Fotoğrafçı, Kuaför, Market, Elektrikçi, Kırtasiye, matbaa, Temizlikçi, Camcı ve Ambalajcı gibi işyerleri var.

Bu iş yerlerine çoğunlukla Aileler gelir. Bizim Barlar sokağına karşı çıkmamız havada kaldı. Ama şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’un bazı İlçeleri’nde bazı kısıtlamalar getirmiş. Yani çift masalık tek masalık haline getirmiş. Dışarı masa çıkaran esnaf geceleri masalarını içeriye almıyorlar ve dışarıda bırakıyorlar. İki arabanın yan yana geçmesine müsait olmayan caddeyi geniş bir şekilde kapatıyorlar.

O masaların orda bulunması, birde güya gölgelik diye bir de Brandalar çıkardılar. İşyerlerinin önlerine çam ağaçları yerleştirdiler. Bu gibi mantıksız oluşumların bulunması sokağı daraltıyor ” hatırlatması yaptı.

“HAMAM SOKAKTA Kİ REZALETİ GÖRSÜNLER”

Emin Açıkalın,  şöyle devam etti: “Mahalli teşkilatımız bize tahdit vermiş, (Sınırlama)’ bir metrelik yerden fazla çıkmayın’ Ama onlar 2 metrelik yere çıkıyorlar peki bu fazla çıkmayı Kartal Belediyesi ilgilileri görmüyor mu?

Şimdi 2 metreye çıkmaya karşı bir önlem alınamıyor. Neden? Hamam sokaktaki rezaleti bir devlet adamamız gelsin ve görsün. Çünkü yerel yönetim rezaleti görmüyor ve görmemezlikten geliyor.

Efendim sokak başlarına ve sokak ortalarına lambalar koydular lambalar daha da daralttı sokağımızı. Maalesef üzülerek ifade ediyorum.

HAMAM SOKAK MEYHANA SOKAĞI OLDU” şeklinde çok sert ve dikkat çekici bir açıklama yaptı.

“MASALAR DIŞARDA OLMAMALI”

1953 yılında Kartal Bahçe Sokak’ ta açmış oldukları simitçi fırınını 1960 yılında Hamam Sokağa taşıyan ve Kartal’ın en eski esnafları arasında yer alan Fırıncı İlyas Yapan: “ İşyerlerinin önlerine çıkarılan masaların dışarıda olmaması gerekiyor. Çünkü bu masalar dışarıda olduğu zaman Aileler sokaktan pek geçemiyorlar ve alış verişlerini de yapamıyorlar.

Masaların zaten dar olan sokağımızı daha da daraltması bizleri çok etkiliyor. Mesela Ramazan’da burada İÇKİ İÇİLİYORDU. İçkisini içerde içsin kimse kimseye karışamaz. Ama dışarıda ve sokak ortasında içki verilmesi ve içilmesi halk için ve çocuklar için iyi bir görüntü değil. Bu konuda fazla konuşmakta istemiyorum. Bu konudaki rahatsızlık ve çirkinlik ortada” şeklinde konuşmasını noktaladı. Bilmem daha fazla söze gerek var mı?

Bu arada görüştüğümüz sokak esnafı da Emin Açıkalın ve İlyas Yapan’ın yapmış oldukları aynı açıklamaları yaptılar, aynı tepkileri gösterdiler ve içki satışı yapan iş yerlerinin dışarıya  masa çıkarmamalarının altını da kalın bir çizgiyle çizdiler.

Belediye, esnafla toplantı yapılacak, çözüm bulacağız!

Hamam Sokak’taki belli rahatsızlıkları ve tepkileri Kartal Belediyesi Zabıta Biriminden sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Çiğdem Ertan’a ilettik ve karşı tepkisini almak istedik.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Çiğdem Ertan, “ Bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde Hamam Sokak esnafı ile yapacağımız toplantıda esnafın rahatsızlık duydukları konuları, sıkıntıları ve Kartal Belediyesi’nden olan beklentilerini öğreneceğiz” demekle yetindi.

Evet, ilgili toplantıyı bizde sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haber: Kenan Gülerci – Fethi Satıcı

author avatar
ŞİKAYETİM VAR!..

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ŞİKAYETİM VAR!.. See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]