SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Memurları ve öğretmenleri tahakküm altına almak istiyorlar

Yayınlanma:
ABONE OL
Memurları ve öğretmenleri tahakküm altına almak istiyorlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Hâkimiyet Gazetesine yaptığı özel açıklamada; bütün memurlar için iller arası rotasyon uygulamasına geçileceğini belirtti.

Faruk Çelik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu parça parça değiştirdiklerini son olarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle de ücretlendirme sisteminde yenilikler getirildiğini ifade etti. Yeni düzenlemenin 657 Sayılı Yasanın bir bölümüne ilişkin olduğunu söyleyen Çelik, kamu personel rejiminde çok daha kapsamlı değişiklikler yapılacağının sinyallerini verdi.  “Çok daha yeni düzenlemeler getireceğiz. İkisini söyleyelim: Birincisi personel rejiminin değişmesi lazım. Ben reformları seven bir insanım. Ancak ben müjdeci anlayışı olan bir bakan değilim. Yıllardır çözülmemiş sorunları irademi ortaya koyarak ve riskleri göze alarak çözme yoluna gittim. Mevcut durumda 5 çeşit personel rejimi var. Bu dağınıklığın giderilmesi ve toparlanması gerekiyor. Kaça ineceğini sosyal taraflarla konuştuktan sonra belirleyeceğiz. İkinci reformu da memurlarda rotasyon yaparak gerçekleştirmek istiyoruz”.

Bakan Çelik, memurların bütünü için iller arası rotasyon uygulamasına geçileceğini söyledi. “Memurlarda rotasyon mutlaka olmalı” diyen Çelik taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili bir gündem maddelerinin olmadığını da ayrıca vurguladı.

Her gün kamu görevlileri ve kamu yönetimi ile ilgili kapalı kapılar ardında hazırladıkları düzenlemelere bir yenisini ekleyen hükümet, şimdi de iller arası rotasyon uygulamasıyla, memurları tedirgin etmeyi ve tam olarak siyasi tahakkümleri altına almayı hedefliyor.

Hatırlanacağı gibi Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine iller arası rotasyon getirilmiş ve birçok karmaşaya, haksızlığa ve mağduriyete sebep olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Bursa’da yaptığı açıklama ile bu karmaşanın ve mağduriyetin başta öğretmenler ve öğretim üyeleri olmak üzere bütün memurlar arasında hâkim kılınmak istendiği göze çarpıyor.

İller arası rotasyon uygulamasıyla emekliliğe zorlanan memurlar, parçalanmış aileler ve sürgün edilen memurlar göreceğimiz aşikâr.

Türkiye Kamu-Sen olarak, bütün öğretmenlere, öğretim üyelerine ve bütün memurlara çağrıda bulunarak; tehlikenin boyutlarının farkına varmalarını ve kazanılmış haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]