Bank Asya 1. Lig’de zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Çaykur Rize ve Kartalspor maça hırslı ve hızlı başladı. Takımlar sanki bir basketbol maçındaymış gibi hareket ediyorlardı. Top bir o kalede bir bu kalede gidip geliyordu. Gol adeta geliyorum diye bağırıyordu. İlk dakikalarda Kartalspor önemli pozisyonları değerlendiremedi. Özellikle Adem Sarı boş kaleye meşin yuvarlağı gönderemeyince bütün taraftara saç baş yoldurdu. Buna karşılık Rizespor da fırsatları değerlendiremeyince ilk 20 dakika karşılıklı ataklar şeklinde geçti
.
Rizesporlu Engin sahneye çıkarak takımının galibiyet golünü atarak bu gol kısırlığına bir son verdi. Golü bulan Rize ağırlığını biraz daha hissettirmeye başladı. Nitekim ilk yarının son dakikalarında Jallow’la ikinci golü bulurken takımını iyice rahatlattı.
İkinci yarı da aynı hırs ve kararlılıkla başladı. 60. dakikaya kadar orta saha mücadelesi şeklinde geçerken Bordo-Beyazlılar bu dakikadan sonra daha ofansif bir oyun sergilerken pozisyon üretmekte zorluk çekiyordu. Önder’in yokluğu hissedilmeyecek gibi değildi. Buna karşılık Rize daha kontrollü ve bilinçli hücuma çıkıyordu. Golü bir türlü bulamayan Kartal’da sinirler gerilince hakimiyet de kaybolmaya başladı. Keskin sirke küpüne zarar misali Hamza da kırmızı kart görünce Kartal’ın iyice gardı düştü. Maç bu sonuçla bitecek derken son dakikalarda Sezer’in karambolden vurduğu şut ağlara gidince Kartalspor biraz olsun ümitlendi, fakat kalan sürede başka gol olmayınca kendi evinde mağlup olarak ‘Atamayana Atarlar’ sözünü bize hatırlattı.
İlk dakikalarda ele geçen fırsatları değerlendiremezsen mağlubiyet de kaçınılmaz olur. Bir de buna Teknik Heyet’in yaptığı yanlış oyun kurgusu da eklenince kendi evinde puan alamazsın. Umarım takımımız yapılan hatalardan ders alarak diğer maçlarda üç puan kayıplarını telafi ederek yollarına devam ederler.
Erdoğan Özyuva
İlgili Haberler
Bugün terörsüz Türkiye için önemli bir adım atıldı
Okan Algün, Teknolojinin Geleceği Tehlikede, Yapay Zeka ve Veri Zehirlenmesi
Hüseyin Yücel mi Serdal Adalı mı?
İtina ile Çökertilen Bir Toplumun Siyasi Davası
Irak Türkmen Milletinin Hali; Hal-i pür melalimiz
Saddam Gerçekten Bir Devlet Adamı Mıydı?