SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Rumeli Mübadilleri faaliyetlerini arttırdılar

Yayınlanma:
ABONE OL

30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan Nüfus Mübadelesi anlaşması sonuncunda, Türkiye’ye gemi ve trenlerle getirilen Rumeli Mübadilleri İstanbul’un Kartal ilçesi’nde iskân edildiler. Yaklaşık 90 yıldan beri Türkiye’nin çeşitli il, ilçe, köy ve kasabalarında huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdüren Rumeli Mübadilleri’nin çocukları ve torunları süreç içersinde dernekleştiler, faaliyetlerini arttırarak günümüze kadar geldiler. Kartallı Rumeli Mübadilleri’nin çocukları ve torunları 2006 yılında kurdukları Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplandılar. Kısa süre içersinde üye sayısını ve etkinliklerini arttırdılar. Mevcut imkânları üçlüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayan Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği bu arada, kendi üyeleri içinde yetiştirdikleri sanatçılarla kurdukları müzik topluluğu Amatör Ruhla faaliyetlerini sürdürüyorlar.

NASIL KURULDU?

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği 2006 yılında kuruldu. Kurucu üyeler Başkan Ömer Zeyyat Özbaş, Başkan yardımcısı Kadrine Seyhun, Sekreter Vedat Özbaş, Muhasip Nahide Canbolat, Nihal Canbolat, Serpil Bengi, Fariş Fahri Şumnu tarafından başarı ile yönetiliyor. Karlıktepe Mahallesi Soğanlık Caddesi No: 45 Şumnu Apartmanı’nda dernek faaliyetlerini devam ettiriyorlar. Hem Kartal’daki mübadilleri kaynaştırmak, vefat etmiş mübadilleri her Ramazan ayında mevlit okutup anmak, Mübadillerin iyi günlerinde beraber olmak, Cenaze törenlerinde bulunmak derneğin faaliyetleri arasında. Bu arada kurmuş oldukları Bayanlar Korosu 6 senedir huzur evlerinde, kültür salonlarında konserler veriyorlar. Her ayın 26. günü bayanlar kendi aralarında toplanıp sohbette bulunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

KURS AÇTILAR 

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başlatmış olduğu müzik kursu dersleri büyük ilgi görüyor. Müzik Kursu hocası Şermin Niyazi, Kenan Mehmet Erkoç tarafından verilen dersler, aksatılmadan devam ediyor. Her hafta salı günleri dernek kadın ve erkek üyelerine açık tutularak hizmet sunuyor. Ud Kursu da Şükrü Özer tarafından veriliyor. Dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi almak isteyenlerin 0216 5172858 nolu telefondan ulaşabilirler.

“YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeyyat Özbaş Derneğin faaliyetlerini şöyle açıkladı:  “ Müzik ve Koro çalışmalarımız aksatılmadan devam ediyor bu arada enstüruman kursları açtık. Bunun haricinde bazı tasarruflarımız var imkânlarımızı zorlayarak 30-40 ihtiyaç sahibi öğrenciye burs yardımında bulunuyoruz. Daha başka bir takım programlarımız var ama şu anda gerçekleşmediği için şimdilik açıklamak istemiyorum. O nedenle faaliyetlerimiz bundan ibaret ama her zaman derneğimize müracaat ederek bizden yardım talebinde bulunan insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğer bizden istemiş olduğu yardımda samimiyse iki arkadaşımızı görevlendiriyoruz ve neticede hakikaten samimiyse ona gereken yardımı da yapıyoruz. İnşallah daha iyilerini yapma çabasındayız.” hatırlatması yaptı.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeyyat Özbaş, Kartal’da yaşayan Rumeli Mübadillerine şöyle bir çağrı yaptı: “ Derneğimize gelsinler ve üye olsunlar bu derneği daha yüksek seviyelere yükseltelim. Benim çağrım değerli hemşerilerime bu olacaktır” dedi.

Özbaş, yeni taşındıkları mekânı derneğe tahsis eden yönetim kurulu üyesi Fariz Fahri Şumnu’ya teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]