SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Teyo emmi Sultanbeylide!

Yayınlanma:
ABONE OL

Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan 2 perdelik “Ele Avuca Sığmaz” tiyatro oyunu, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

“Teyo Emmi” lakaplı Cumhur Seval’in Erzurum şivesi ve esprileri ile salondakileri kahkaya boğduğu oyun, başarılı rejisiyle dikkat çekti.

 

Oyundan önce bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Keskin, bu güzel oyun için Cumhur Seval ve arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Anadolu kültürünü yaşatmak adına başarılı bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Keskin, “Erzurum fıkraları ve hikâyeleriyle, bu güzel ilimizin kültürünü, şivesini eğlenceli bir dille bizlere aktaran Teyo Emmi ve tüm set ekibini kutluyorum” dedi.

Konuşmasına bazı hatırlatmalarla devam eden Başkan Keskin, “Bizler ilçemize yepyeni projeler, hizmetler sundukça, fiziksel, sosyal ve kültürel anlamda ilçemizi ilerilere taşıdıkça, bazı çevreler bundan rahatsızlık duyuyor ki, Sultanbeyli’nin gün geçtikçe düzelen olumsuz algısını geri getirmeye gayret ediyorlar” dedi.

 

İlçenin son 3 yılda bambaşka bir gelişim atağı içerisine girdiğini belirten Keskin,” Bunu sadece ilçemizde yaşayan insanlar değil, dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz de söylüyor. Kültür merkezlerimiz, TEM bağlantı yolumuz, yepyeni okullarımız, polis merkezlerimiz, kamu binalarımızla Sultanbeyli eski Sultanbeyli olmaktan çıkıyor. Sorunlarını bir bir çözüyor.

 

En temel meselemiz mülkiyet konusunda da ciddi mesafe kaydettik. Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızla yaptığımız uzun görüşmeler sonucu çalışmalarımızda nihai noktaya geldik diyebiliriz. Yıllardır herkes tarafından dillendirilen ancak bir türlü mesafe alınamayan “Sultanbeyli için özel yasal düzenleme” çıkarılması da bu çalışmalar neticesinde gerçekleştirildi. Ancak ben, konu fazlasıyla hassas olduğu için ve arsa fiyatları çok hızlı değişkenlik gösterdiği için, kimsenin mağdur olmaması adına konunun detaylarına girmeyi uygun görmüyorum. Biz konuyu vatandaşımızın iyiliği için gizli tutarken, bu ortamı bazı çevreler farklı yorumlayıp halkımızı endişelendirecek söylemler geliştiriyorlar.

 

Şunu açıkça söyleyebilirim ki, bu mesele için bu kadar mesai harcayıp bu kadar görüşme yaptıysak bu, tek bir insanımızın dahi mağdur olmaması içindir. Bu sebeple bizim açıklamalarımız dışında hiç bir söyleme lütfen itibar etmeyiniz” diyerek sözlerine devam etti.

 

Sultanbeyli’nin geliştikçe yatırımcıların dikkatini çekmeye başladığını ve ilçede fabrikalar, konutlar, iş merkezlerinin yükseldiğini belirten Keskin, “Yine kimileri, bu çalışmalarda bazı usulsüz durumlar olduğu iddiasını üretiyor. Yapılan bu yatırımların plan ve projelendirilme aşamalarında, 23 Kasım 2008 tarihinde İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren imar planı çerçevesinde ve imar mevzuatı hükümlerine uygun olarak işlem yapılıyor. Yatırım yapılan alanlarda mevzuat hükümleri dışına çıkılarak, hiçbir şahıs veya kuruluşa ayrıcalıklı bir uygulama yapılması söz konusu değildir. Aslı olmayan söylentilere itibar etmemenizi istirham ediyorum” dedi.

 

Haftaiçi Hasanpaşa Mahallesi sakinlerinin yaşadığı olaya da değinen Başkan Keskin, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gelen tebligattan dolayı endişe yaşayan vatandaşlarımız bizimle görüşmeye geldiler. O gün de söyledim, şimdi de söylüyorum. Orada bu tebligatları göndermekle yükümlü memurlar var. Onlar görevlerini yaptılar. Ancak bu, o evlerin tehlikede olduğunu göstermiyor. Daha önce de bu tebligatlar geldi. Biz vatandaşımızın yanındayız ve hukuksal olarak bu bölgelerde bedel ödeyerek yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için neler yapabileceğimizi avukatlarımızla görüşüyoruz. Sultanbeyli’nin bir sakini olarak kimsenin mağdur olmaması için elimden geleni yapacağımdan şüpheniz olmasın” dedi.

Sultanbeyli’yi sizlerle birlikte, el ele vererek kalkındıracak, ilçemizin sorunlarını sizlerle birlikte çözüme kavuşturacağız diyen Keskin, tüm vatandaşlara iyi seyirler diledi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]