SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Her şeyim tamam da bir heykelim noksan!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal mahalleleri heykelini bekliyor – mu?

Heykel – Hizmet kelimelerinin ortak noktaları ikisinde de (h – e) harfleri var. Başka bir ortak yanları yok.

Kartal’ın mahalleleri hizmet anlamında tam olarak doymuşmudur ki, “Her şeyim tamam da bir heykelim noksan” desin! 29 Mart 2009 tarihinden beri Kartal Belediyesini yönetmekte olan sayın Opr. Dr. Altınok Öz, ilk önce Neyzen Tevfik heykeli ile işe başladı. Bu heykelin her tarafı eleştiri konusu oldu. İşin sanatsal yönünden baksan beğenilecek bir tarafı yok, estetik değil. Kartal’ın ihtiyacı mı vardı desen, Başkan’dan başka “evet ihtiyacımız vardı, hemde çok güzel oldu” diyen hiç kimseye rastlamadım. İşin maddi boyutuna baksan o işten para kazananların haricinde kimsenin memnun olmadığı bir çalışma.

 

Yetmiyormuş gibi Taş Heykel Sempozyumu adıyla yeni yeni heykel üreterek halk tarafından çok gereksiz görünen bu işleri sempozyum adıyla sanki halkın yararına bir çalışmaymış gibi lanse edilmektedir. Yani heykel yapmak hizmet etmekle aynı anlama geliyormuş gibi bir anlam çıkıyor. Oysa halk hizmet bekliyor heykel değil.

 

Heykele harcanan bütçe yaklaşık 600 Bin TL, devamı da var!  

Bir tanıdığım arkadaş bir gün dedi ki, “ Ya şu Başkan Öz ne kadar akıllıca işler yapıyor. Adam Nevşehir’li ya, ticari zekayı iyi biliyorlar. Mesela Kartal’a 10 tane heykel kazandırmak için bir sempozyum düzenleyerek işi çok ekonomik bir şekilde halletmiş oluyor. Yani bu heykelleri ücretli yaptırsa daha yüksek rakamlara mal olabilirken sempozyum şeklinde yapıldığında, heykeller daha ekonomik bir şekilde kazandırılmış oluyor” şeklinde övgüyle bahsetti. Çok ekonomik denilen çalışmaların bütçesi yaklaşık 600 Bin TL.

Evet Kartal Belediyesi heykel yaptırırken, “Ey Kartal halkı karnı acıkan gidip heykele bakarak karnını doyurmayı düşünebilir, veya ekonomik – ruhsal sorunları olan gidip te heykele bakarak onlarla konuşabilir, stresini atabilir. Bu heykelleri sizler için yaptırdık ey Kartal halkı. Yenilerini de yaptırıyoruz” mu diyecek.

 

Taş heykel işi çok mu elzem bir ihtiyaçtır?

Halk arasında şöyle bir söylenti dolaşıp duruyor, “Bu taş heykel işleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün başının altından çıkıyor” Çok sevdiğim saygıdeğer güleryüzlü Ayhan Taş Müdürüm bu taş heykel çalışmalarının Kartal için elzem bir ihtiyaç olduğu düşüncesi nasıl hasıl oldu, çok merak ediyorum. Yani çok geniş çaplı bir anket mi yapıldı, çok yoğun talepler mi geldi müdürlüğünüze, halk dilekçelerle mi başvurdu, “Kartal’ımızı heykellerle donatın çok ihtiyacımız var, neden bizim mahallemizde bir heykelimiz yok. Aşımız işimiz olmasın ama, taş heykelimiz olsun” diye feveran edenler mi oldu, ne oldu. Birde mahalleler heykelini seçiyor şeklinde belediyenin web sitesinden anket yayınlanıyor.

 

Kartal halkı heykel istiyor mu?

Sanatsal çalışmalara karşı bir anlayışa sahip değiliz lakin, halka hizmet noktasında heykelden daha öncelikli onlarca yapılması gereken iş varken, halkın hiç ilgilenmediği bir konu üzerinde bu ısrar neden?

 

Basınla diyalogsuz bir belediyecilik nereye kadar?

Bir kentin yönetimini sağlayan Belediye gibi bir kurumun kentin basınıyla diyalog kuramaması ayrı bir eleştiri konusu. Basın Yayın Müdürlüğü diye bir birim var, yerel basınla diyalog yok. Önceki Müdür merhum Hüseyin Kabacıoğlu döneminde basın birimi gerek ulusal gerekse yerel basın mensuplarının sürekli sıcak diyalog içinde olduğu bir birim idi.

 

Hüseyin Bey rahmetli olduktan sonra yerine bakan arkadaşlar basınla ilişkiyi dengeli tutamayarak sıfır noktasına getirmeyi başardılar. Hatta öyle bir hale gelmiş durumda ki şu an Kartal yerel basını Belediye faaliyetlerini takip etmeyi bırakın aylardır haber olarak dahi yayınlamıyorlar. Ocak ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kartal’a geldi bir iki açılış yaptı. Yerel basın hiç görmedi bile. Burada basın Yayın biriminin diyalog kurmaktaki yetersizliği işleri bu boyuta getirdi. Basınla ilgili hemen her konuda ben bilmem başkan bilir mantığı ile hareket ederek, bir kurumun dışa açılan penceresi konumundaki basınla kurum ilişkisi kopuk bir hal aldı.

 

Eleştirilere de tahammülsüz bir tavır sergilenmeye başlandı. Belediye hakkında olumsuz bir haber yayınlayan arkadaşları birileri hemen arayarak “ başkan dedi ki ayağını denk alsın, böyle haberler yapmaya devam ederse bu ona tanıdığım son şans” gibi uyarılar göndermeyi de ihmal etmiyorlar. Bu belirttiğim uyarıları yapan arkadaş şimdiki göreve yeni başlayan sorumlu Enif Yavuz değildir, bir önceki sorumluyu kastettiğimi belirtmek isterim.

 

Başkan Öz, 3 yıllık faaliyetleri anlatacak mı?

Bir çok belediye başkanı seçildiği 29 Mart 2009 tarihten bu zamana kadar geçen 3 yıllık süre içindeki hizmetlerini anlattığı basın toplantısı düzenlemekte. Kartal halkı da merak ediyor acaba, Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, üç yıllık hizmet döneminde yapılan veya yapılamayan işleri anlatacak mı?  Üç yıl geride kaldı yerel seçimlerde 6 ay geri alındığında şurada kalıyor yaklaşık 1,buçuk sene. Kartal’a ne hizmetler yapıldı, anlatılırsa halkımız da bilgi sahibi olur.

 

Herkese başarılı çalışmalar dilerim.

 

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]