SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz’den, şok itiraf!

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Öz, katıldığı bir TV programında müdürlükler arası işbirliğinde sıkıntı yaşadığını dile getirdi!

Her müdür koltuğu ayrı bir imparatorluk gibi! Şeklinde serzenişte bulundu.

 

27 Haziran akşamı bir televizyon programına hizmetlerini anlatmak üzere canlı yayın konuğu olan Kartal Belediye Başkanı Öz’ü merakla izledik. Merakla diyorum, çünkü Kartal belediyesi adına Kartal’a ne hizmetler yapmış kendi ağzından dinleyecektik. Zira Kartal yerel medyasıyla kopuk bir ilişki içerisinde olduğu için şimdi dışa açıldı. Bakalım bu açılım Kartal’da etkisini ne kadar nasıl bir şekilde gösterecek.Bizlerde takip ederek abartısız halkı bilgilendireceğiz.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, katıldığı bir televizyon programında Kartal’da belediye hizmetlerini anlatmaya çalıştı.

 

Gazeteci Ali Tarakçı’nın Karadeniz TV’de hazırlayıp sunduğu Belediye’m programına konuk olan Başkan Öz’ün hizmetlerini sunmak için çıktığı programda kendisine yöneltilen sorulara cevap vermekte zorlanırken belediye yönetiminde yaşanan sıkıntıları itiraf etti.

 

Moderatörün sorularına cevap vermekte zorlandı.

 

Hizmet adına projelerim diye halkın karşısına geçipte anlatmaya çalıştığı konulara programı yöneten Ali Tarakçı dahi “Bu hizmetlerin sosyal demokratlıkla bağdaşır bir yanı varmıdır? “ diyerek hayretler içinde kalması dikkat çekti..

Tarakçı, Lüks malikane şeklinde yapılan Başkanlık özel konutu, sosyal demokrat anlayışın neresine yakışır? diyerek şaşkınlığını dile getirirken, İstanbul’un 39 ilçesindeki belediye başkanları özel başkanlık konutunda mı oturuyor, normal bir dairede oturamazlar mı? Yani siz normal bir dairede oturamaz mısınız? Demesi üzerine, Başkan Öz’de, “ Ben belediye başkanı olarak aldığım maaşımın 2000 – 2500 Tl sini ev kirasına verirsem geçinmem sıkıntılı olur. Hemde o konutu 3 ay gibi kısa bir sürede çelik konstrüksiyon şeklinde yaptırdık” diyerek kendince makul bir açıklama yapmış oldu.

 

Sosyal demokratlar lüksten taviz vermez mi?

Belediye Başkanı normal bir dairede oturamaz mı sayın başkan. Mesela Arif Dağlar, Mehmet Sekmen ve bir çok belediye başkanları yıllarca normal dairede otururken, sizler sosyal demokratlar olarak belli lüks çizgiden taviz vermez misiniz?

 

Halk diliyle objektif bir program sunan arkadaşımız Ali Tarakçı’yı programını başarıyla yapmasından dolayı tebrik etmek gerekir.

 

Başkan Öz ise gelen sorulardan dolayı zor dakikalar geçirdi.

Gelen sorulara ve program sunucusunun yönelttiği doğrudan sorulara cevap vermekte zorlanan Başkan Öz, fena halde terledi.

Programda yer alan konuşmaların en dikkat çekici itirafı ise, belediyenin iyi yönetilemediği konusu oldu.

 

Öz, Her müdürlük koltuğu ayrı bir imparatorluk gibi!

 

Düşünebiliyor musunuz sayın Kartal halkı, 3,5 senedir belediyeyi yöneten bir başkan bugün televizyona çıkıp benim belediyemde görev yapan müdürlükler arasında işbirliği sorunu yaşanıyor diyebiliyor.

 

Başkan Öz, “Belediyelerde müdürlüklerin işbirliği en sıkıntılı konudur…

Moderatör Tarakçı, başkanın müdürleri hakkındaki  şikayetine şaşkın bir şekilde “Belediyeyi siz yönetiyorsunuz böyle bir şey nasıl olur sayın başkan” diyerek hayret etmesi çok ilginç oldu.

 

Evet, Kartal Belediyesi geçen üç buçuk senede şeffaf belediyecilik adına yapacağı çalışmaları müdürlerinin uyumsuzluğundan dolayı henüz gerçekleştirememiş. Acelemiz de yok zaten seçimlere 1,5 sene daha var.

 

Kartal Belediye Başkanı Öz konuşmasında, “ –Şeffaf belediyecilik adına tüm gelir gider kalemlerini halka duyurarak belediyenin web sitesinden yayınlamak istiyoruz.  Şeffaf belediye olarak internetten geliri de gideri de halkımız takip etsin. İhaleleri de Gelir gider kalemlerinin de yayınlanması için çalışmalarımız sürdürülüyor, bilgi işlem müdürlüğümüz alt yapı çalışmalarını yapıyor bu çalışmalar henüz henüz tamamlanamadı.

 

Müdürlükler arası işbirliği gerekiyor.

Belediye içinde birim müdürlükleri koordinasyonunda aksamalar yaşanıyor, her bir müdür koltuğu adeta ayrı bir imparatorluk gibi, Belediyelerde müdürlüklerin işbirliği en sıkıntılı konudur. Her müdürlük koltuğu ayrı bir imparatorluk gibi” şeklinde hayretler uyandıracak ifadelerde bulundu.

 

 

Halktan gelen soru ve tepkiler!

Program akışı içerisinde gelen çarpıcı soruları da sansürsüz yayınlayan Tarakçı’da aldığı cevaplara hayret ettiği gözlendi.

 

İşte o sorulardan bazıları;

Personel maaşlarını ödeyemeyen bir belediye taş heykellere putlara neden para harcar?

 

-Personel maaşları ödenemezken heykel sempozyumu adı altında taş heykellere önemli ölçüde Kartal halkının paralarının harcanması, ne anlama geliyor? Sorusuna “ Heykel çalışmasının sanatsal bir değer gözüyle bakılması gerektiğini personel maaşlarının da temin edilecek ekonomik kaynaklar sağlandıkça ödeme yapılacağını ifade etti.

 

-Kartal merkezi meyhanelerden geçilmez oldu, yaptığınız iyi hizmetler bunlar mı? Sorusuna sadece Hamam sokakta içkili işyeri ruhsatları verildi, dedi.

 

-Soğanlık YKYM ne zaman hizmete açılacak?  Önceki başkan Arif Dağlar döneminde inşaatı önemli ölçüde tamamlanmış hizmete açılmak üzereyken, 3,5 senedir hala hizmete açılamamasının sebebi nedir? Sorusuna da Soğanlık YKYM temelinde bir miktar su çıktı, birde buraya kreş açacağız, dedi.

 

-Nevşehir oteli tartışma konusu, Kartal Belediyesi Nevşehir’de neden otel alır? Kartal’a ne gibi bir fayda sağlanmıştır? Şeklinde eleştiriler oldu. Nevşehir konusundaki açıklaması ise Başkan Öz’ün yine her zamanki gibi Kapadokya’nın, Hacı Bektaşi Velilerin turizm değerlerini anlatarak konu geçiştirildi. Kartal’a bugüne kadar ne gibi bir faydasının olduğunu izah edemedi.

 

-Ada plajından, denize giren halk memnun fakat, Kartal Belediye bütçesine maliyetleri açısından sorunlu olduğunu herkes biliyor…

 

Bir tek iddialı olduğu konu var oda Yıl Boyu Sünneti konusu.

 

 

Özetle programda anlatmaya çalıştığı hizmetleri toplamı * Kartal Yaşlı Bakım ve Huzurevi, önceki yönetimden devralındığı şekliyle muhafaza edilmektedir. Olduğu gibi duruyor. Depremzedelere valilik tarafından tahsis edildiğini sanki Kartal Belediyesi tahsis etmiş gibi açıklanmış.

* Kartallı Kazım Meydanı ve heykeli,

* Etüt merkezi inşaatı,

* Organik Pazar çadırı,

* Satranç turnuvası,

* Taş Heykel Sempozyumu ve yapılan heykeller” den öteye geçmedi.

Kenan Gülerci yazdı…

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kenan GÜLERCİ See Full Bio