SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, işini biliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, işini biliyor.

Geçtiğimiz hafta Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, ile birlikte Pendik’i gezdik. Pendik Belediyesi’nce organize edilen gezide Başkan Şahin, bize; yaptığı çalışmaları gösterip,  bilgi verdi. Bir minibüsle yaptığımız gezide; minibüsümüze binerek  bize eşlik eden  Başkan Şahin,  gezi boyunca bizim ile sohbet edip,  görüş ve düşüncelerimizi aldı.

 

“Eş” diyorum. Çünkü bu tür gezilerde belediye başkanı  kendi özel aracına, gazeteci bir başka araca binerken;  Pendik’te ise Başkan Şahin, bizim ile aynı araca bindi. Şoföre yol tarif edip, projelerini  bizzat kendisi anlattı.

Bu geziden anladığımız kadarı ile Pendik’te: Pendik sokaklarını avucunun içi gibi bilen, yaptığı işin proje safhasından itibaren tüm gelişmeleri hakkında bilgi sahibi, kendisine ve çevresine güvenen, samimi , mütevazı ve gönül dostu bir başkan var ve “Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, işini biliyor.”

 

Bir güne sığdırdığı gezide başkan bize: Koşu parkı, Çocuk parkı, Oyun alanları, Spor tesisleri, Sosyal tesis, Yol düzenlemeleri, Araç alt ve üst geçitleri, Semt konağı, Gülenyüz projesi, Etüt merkezleri, Yüzme havuzu ve Sosyal konutlar gibi temeli yeni atılmış, bitmek üzere olan ve tamamen bitip kullanıma açılan yirmi kadar proje gösterdi.

 

Pendik’in değişik mahallelerine serpiştirilmiş, çalışmaların her biri başlı başına bir eser. Nerede bir boş arsa var? Nerede bir ihtiyaç varsa oraya el atmış. Tüm detayların düşünüldüğü çalışmada bir taşla iki belki de üç kuş vurulmuş. Mesela sahile koşu parkı yaparken: Pendikliyi,  Pendik sahili,  temiz hava, yeşil ve deniz ile buluşturan Pendik Belediyesi; Sapanbağları Mahallesi’ne spor tesisi yaparken: Sapanbağları’nda oturan Boşnakların basket ve voleybola yatkınlığını düşünmüş.

E-5 üzerinde alt ve üst araç geçidini: E-5 ile birbirinden ayrılan Pendik’in iki yakasını birleştirmek için yapmış. Bunu yaparken de: ihtiyaç, ulaşımı kolaylaştırma, yolda geçen zamanı asgariye indirme, benzin tasarrufu gibi sebepleri göz önün almış.

 

“Gülenyüz” adını verdiği projede eşi olmayan kadın ve çocuklar için bir ev inşa edilmiş. İçinde yönetici odası, derslik ve daireler bulunan bu ev, barınma ve eğitim amaçlı. Burada kalan aile: hem burada barınacak hem de bir meslek edinerek, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek.

 

Etüt merkezleri, oyun alanları, parklar, sağlık ocakları, semt konakları ve yol düzenlemelerini geçip: Velibaba Mahallesi’nde yapılan iki bin konuttan bahsetmek istiyorum.  Pendik Belediyesi, Velibaba’da iki bin konut yapıyor. Bu konutların yapım amacı: kentsel dönüşümde ortaya çıkacak konut açığını kapatmak.  Kentsel dönüşümde yıkılan ev sahip ve kiracılarını buralara taşıyıp, dönüşümü kazasız belasız yapmayı düşünen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in birinci amacı yıkılan evlerde oturanları geçici olarak buraya taşımak, tüm dönüşüm bittikten sonra da Pendik’te oturan herkesi bir eve kavuşturmak.

 

Geziyi yemek ile noktalayıp, yemekte küçük bir değerlendirme yapan başkana ne diyelim? Teşekkür başkanım. Kafamızdaki birçok soru işaretini silip, bizi aydınlattınız. Pendik’in, tüm Pendik’i kucaklayacak,  ne yapması gerektiğini ve ne yaptığını bilen bilgili, becerikli, alçakgönüllü ve insana değer veren sizin gibi başkanlara ihtiyacı var.  

Ne demiştik? “Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, işi biliyor.”

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]