SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Muhalefetin Sesi!

Yayınlanma:
ABONE OL
Muhalefetin Sesi!

Gazete bir iletişim aracıdır.  Her hangi bir konuda haber veya bilgi vermek, yorum yapmak gazeteciliktir, bu işi yapan da gazetecidir.

 

Gazete muhalefet, gazeteci muhaliftir. neden muhalefet, neden  muhalif?

 

Mesela: Bir işveren ile işçi arasında bir problem var. İşçi diyor ki patron benim sigortamı yapmadı. Patron diyor ki yaptım.

 

Gazetecinin görevi: Kimin doğru söylediğini ya da kimin haklı olduğunu bulmak değildir. Bu önemlidir. Ancak haklı ve haksızı tespit mahkemenin işidir. Gazetecinin işi bu kavgada  işçiyi, işverene karşı savunmaktır.

 

Zira işveren güçlü, işçi ise güçsüzdür. Patronun avukat tutacak milyarları varken, işçinin karnını doyuracak parası yoktur.

 

Belediye ile probleminiz var. Bir yanda siz, diğer yanda belediye. Belediye kim? Belediye: Yüzlerce çalışanı, onlarca yaptırım gücü, milyarlarca parası olan devasa bir güç. Ya siz? Siz, sıradan bir vatandaş.

 

Belediye haklıysa; hakkını sizden alır. Ya siz haklıysanız? Haklıysanız, belediyeden hakkınızı nasıl alacaksınız? Hakkınızı alsaydınız problem olur muydu? Olmazdı.

 

Bir başka problemde yandaşlık.

Adamın biri, hükümetin bir uygulamasını eleştirdiğiniz yazınızı göstererek; “Siz hep AK Partiyi eleştiriyorsunuz? Başka parti mi yok” diyor?  Hükümet, bir yanlış yapmışsa, bir hata yapılıyorsa gazeteci tabiki hükümeti eleştirecek.

 

Basının görevi gücün, güçlünün  değil, güçsüzün yanında yer almaktır. Zira güç, her zaman hakkını savunur, her zaman hakkını alır. Gazetecinin görevi, zayıftan yana olmaktır.

 

Peki bunu her gazete ya da her gazeteci yapıyor mu? Yapanlar çok. Bunlardan biri geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Siraç’tır.

 

Ahmet Siraç aramızdan ayrıldı

 

1949 yılında Siirt’te doğan Siraç, 1979 yılında Akşam Gazetesi’nde gazeteciliğe başlamış. 1999 yılında Pendik Sonsöz Gazetesi’ne gelen Siraç, Pendik ve çevresinde önemli bir muhalefetti. Gördüğü ya da duyduğu her yanlışa karşı koyar, o yanlışın düzeltilmesi için mücadele ederdi.

 

Bir kaç defa dövülen, bir defa kurşunlanan Siraç, 15 Aralık 2012’de Hakk’a yürüdü. Siraç, şimdi aramızda yok. Dileğimiz Siraç’ı aramamak. Ama ya ararsak, ya Siraç’a ihtiyaç duyarsak ne yapacağız?

Susmayacağız, susturamazlar gibi 30 kadar kitabın müellifi olan Ahmet Siraç Fakurullahoğlu’nun vefatı ile Pendik önemli bir muhalefetini, gazeteciler de önemli bir arkadaşını kaybetti.  Kaybettiğimiz sıradan bir gazeteci değil, önemli bir sesti.

Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve basın dünyasına baş sağlığı diliyorum.

 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]