SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul Milli Eğitim Binası İhmalden mi Yandı?

Yayınlanma:
ABONE OL
İstanbul Milli Eğitim Binası İhmalden mi Yandı?

İstanbul İl Milli Eğitim binasından sonra Galatasaray Üniversitesi binası da yanıp gül oldu. Aslında yanan tarihtir. Yakılan geçmiştir. Anlayan var mı veya tedbir alan var mı? Daha kaç tarihi bina yanacak? Kimin umurunda? Neden tedbir alınmıyor? Türk Eğitim Sen olarak aydınlatıcı cevap bekliyoruz.

 

Osmanlı Maarif Vekili binası olarak kullanılan bina 28 yıldan beri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılıyordu.  Yangının üzerinden bir ay geçmesine rağmen yangının çıkış sebebiyle ilgili kamuoyuna bir açıklamada bulunulmadı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yanan binadaki evrakların tamamının bir kopyası ellerinde olduğunu söylese de bu bilgi pek inandırıcı değildir. Nitekim bize gelen bilgilere göre Cumhuriyet tarihinden bu yana Azınlık okulları ile Özel okulların tamamına ait açılış izinleri, ruhsat ve onaylanan ders programları ile gerekli evraklara ilişkin dosyaların tamamı yanmıştır. Yine İstanbul Milli Eğitimine ait Bağış-Yatırım ve Emlak bilgileri; evrak ve proje bazında yanmıştır.

 

BİNA İHMAL SONUCU MU YANDI?

 

Sendikamızı arayarak bilgi veren vatandaşlar yangının çıktığı binada yangından bir hafta önce yağmur yağdığında çatının tamir edilmemesinden dolayı en üst katta bulunan Brifing salonundan kovalarla su taşındığı, durum yetkililere bildirilmesine rağmen bir tedbir alınmadığını belirtmektedirler. Yine binanın elektrik tesisatının yıllardır alarm verdiğini buna rağmen neden güçlendirme yapılmadığını,  yada bu tesisatın neden yenilenmediğini veya bakıma alınmadığını? sormaktadırlar. Yangının çıktığı Brifing salonu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız göreve başladığında milyarlarca para harcanarak yeniden düzenlendi. Buraya kilolarca döşenen kablolar su ile temas edince yangına neden olduğu ileri sürülmektedir. Durum böyle ise bu ihmalin sorumlusu kimdir?

 

Akan çatının tamir edilmesi gerekirken, 23-24 Aralık 2012 tarihlerinde (hafta sonu) Özel Kalem Müdürü makam odasına yapılan düzenlemede, döşeme ve her türlü konforun yapılması, zaten yetersiz olan elektrik kablolaması ile güç dengesi gözetilmemesi, lüzumsuz ve fuzuli masrafların tasarruf tedbirleri gözetilmeksizin yapılmasının sorumlusu kimdir?

 

Kurumda fazlasıyla teknik personel varken ve her türlü işlerin Özel İdare tarafından yapıldığı düşünüldüğünde bu kadar büyük ihmaller zincirinin hesabı kimden sorulacaktır?

 

Yangının çıktığı binada çalışan personel,  yangından sonra bölümleri ile birlikte adeta sokağa bırakıldı. Çalışanlar on-on beş gün içinde kendi imkânları ile masa, sandalye ve bilgisayar malzemesi bulmaya çalıştı. Adeta çalışanlar kaderine terk edildi. Muammer Yıldız İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü değil mi? Ne iş yapıyor? Koordinasyonu niçin ve neden sağlamıyor? Personelin acizlik içinde çırpınışlarından ve feryatlarından haberi yok mu? Doğru dürüst bir binanın kiralanması mümkün değil mi?

 

İki buçuk yıl önce Kumkapı’da bulunan C-Blok boşaltılarak Sirkeci’de fahiş fiyata kiralanan metruk bir binaya taşınmıştı. Kira bedeli olarak her ay 35 Milyar ödendi ve 5 yıllığına 6 Trilyona anlaşıldı. Sirkeci’deki bina oturulacak gibi olmadığından dünyanın masrafı yapıldı. Bir bucuk yıl sonra Sirkeci’de kiralanan bina boşaltılarak Kumkapı’daki binaya geri dönüldü. Bir yıl önce bunun hesabının sorulmasını istedik. Ne ilgilenen var ne de soran.

 

İki buçuk yıl önce 6 trilyondan fazla lüzumsuz masraf yapılırken kimsenin sesi çıkmadı. Şimdi acil binaya ihtiyaç var kimsenin umurunda değil.

 

Bütün bunların olup olmadığı konusunda çalışan personelin ifadesine başvurularak ilgililer ve sorumlular hakkında gerekli takibatın yapılması, sorumluların cezasını çekmeleri gerekmektedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanını ve Savcıları göreve davet ediyoruz.

 

 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen

İstanbul İl Başkanı

 

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]