SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Eğitimcilerin Ateşi Dinçer’i Yaktı!

Yayınlanma:
ABONE OL
Eğitimcilerin Ateşi Dinçer’i Yaktı!

AKP’nin politikalarını biliyoruz. Partinin sırtında yük olacağı düşünülenler, zamanı geldiğinde elimine edilir. Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu da benzeri sonları yaşamıştır, ancak içlerinde hiçbirisi Ömer Dinçer kadar antipatik olmayı başaramamıştır.

 

Geldiği ilk günden buyana, ortalığı hallaç pamuğu gibi atan, Ömer Dinçer’i, sıkça kullandığı, yaptığını söylediği, bizim ise bir türlü göremediğimiz PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ de kurtaramamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında yıllardır çalışan, birçok üst düzey yöneticisinden, hizmetlisine kadar emektar insanları dahi gözünü kırpmadan silen, öğretmenleri daha ilk günden hasım ilan eden, kazanılmış haklarını bir bir budayan Ömer Dinçer, AKP İktidarının en sevilmeyen Milli Eğitim Bakanı unvanını hakkıyla kazanmıştır.

 

Bakanlık görevine çok iddialı başlayan Dinçer, hiçbir eleştiriyi alamayan, her yaptığını doğru sayan ben bilirim anlayışla, MEB’i projeler çöplüğüne döndürmüştür. Bilhassa, çevresine topladığı, eğitim kökenli olmayan, eğitim çalışanlarından çok uzak müsteşar ve insan kaynakları genel müdürü ile bir acemiler ordusu yaratmış ve her geçen gün eğitim çalışanlarından uzak bir görüntü çizmiştir.

 

Türk eğitim Sen olarak, sık sık eleştirdiğimiz, karşı karşıya geldiğimiz, öğretmenleri güvercinlere benzeten, Bakan Dinçer’in ömrü bir güvercin kadar bile olmadı, göreve başladıktan 16 ay sonra, gelecek seçimlerde riskli görüldüğü için görevden alındı. Başbakan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le bir seçim yaşamayı göze alamadı. 850 bin kişilik eğitim çalışanlarının, 350 bin ataması yapılmayan öğretmenin Hükümete karşı infialini önlemenin tek yolu, Ömer Dinçer’i gözden çıkarmaktı ve gözünün yaşına bakılmadı, eğitimcilerin ateşi, şimdilik, Dinçer’i yaktı.

Eğitim çalışanlarının hükümete karşı kızgınlığını, Ömer Dinçer’i görevden almak yetecek midir? Öğretmenler, ataması yapılmayan öğretmenler Başbakan’ın kendileri ile ilgili sözlerini unutacak mıdır? Bu, artık, Sayın Başbakanın bundan sonraki tavrına, yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yaklaşımlarına ve becerisine bağlıdır.Öğretmenler bakımından, artık, cin şişeden çıkmıştır, 4+4+4 lük sistemin açtığı yaraları sarmak kolay değildir. Bakan, yandaş sendika ve siyaset üçlüsünün yarattığı güvensizlik ortamını ve kaosu çözmek, artık Nabi Avcı’nın ferasetine kalmıştır.

 

Türk Eğitim Sen olarak, Ömer Dinçer’in sadece 16 ay bakan olarak kalması, yaşattıkları ile hiç de hayırla yâd edilmeyecek olması, yeni Bakan Nabi Avcı için yol gösterici olmalıdır diye düşünüyoruz. Türk Eğitim Sen, öğretmen kökenli bir bakan olmamasına rağmen, yeni bakan Nabi Avcı’ya karşı asla peşin hükümlü değildir, Milli Eğitim Bakanlarına dostluğumuz, onların eğitim çalışanlarına dostluğu kadardır.

 

Ömer Dinçer’in tek başına gitmesi yeterli değildir, oluşturduğu, insandan, insanlıktan ve eğitim çalışanlarından uzak bir kısım bürokratları da gitmelidir (Görevini hak edenleri tenzih ederiz). Yerlerine öğretmen kökenli yöneticiler getirilmelidir. Aksi takdirde, Dinçer’in yıktığı, eğitim çalışanları ile Bakanlık arasındaki köprüyü kurmak mümkün olmayacaktır.

 

60 yaş olgunluğuna ulaşmış Sayın Nabi Avcı’nın, makamların gelip geçici olduğunu bilenlerden olmasını diliyoruz. Arkasından davul zurna çalınan bir Milli Eğitim Bakanı olmak Sayın Dinçer’e nasip oldu, yapmasını dilediğimiz hayırlı, adil, doğru ve gerçekten milli olan bir bakanlığı da Nabi Avcı’dan bekliyor, görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. UNUTULMAMALIDIR, MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLDİR.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

 

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]