SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

YA RESULULLAH

Yayınlanma:
ABONE OL
YA RESULULLAH

“Allah’a yemin ederim ki sizler için fakirlikten korkmuyorum. Fakat ben, sizden öncekilerin önüne serildiği gibi dünyanın sizin de önünüze serilmesinden, onların dünya için yarıştıkları gibi sizin de yarışa girmenizden, dünyanın onları helak ettiği gibi sizi de helak etmesinden korkuyorum. (Hadis-i Şerif)”

Ya Resulullah;
Sen bir Hadis-i Şerifinde buyurmuştun ki “Ben ümmetimin (kıyamet günü) çokluğuyla övüneceğim”
Bilmem bizimle övünecek misin ama?
Bizler çok olduk, çoğaldık.
Sayısal olarak çoğaldık, parasal olarak çoğaldık, makamsal olarak çoğaldık.
Sayımız arttı ama Allah’a ve sana olan sevgimiz ve bağlılığımız, inancımız, imanımız, dinimize olan bağlılığımız, ibadetlerde ısrarımız, tertip ve düzenimiz azaldı.
Sayımızla birlikte dünyaya, paraya, makama, bağlı olduğumuz partiye, futbol takımına, dünyevi olarak kendimize kimi lider ettiysek (parti, cemaat, tarikat) o kişiye olan bağlılığımız arttı.
Ya Resulullah, biliyoruz sen “Biz ahireti dünyaya tercih ettik demiştin” ama biz yapamadık, Artık ümmetin dünyaya inanıyor, dünya için yaşıyor ve dünyayı tercih etti.
Aynı cahiliye dönemdeki gibi güç, makam, para, soy, sop övünülen, gurur duyulan, kibirlenilen ve canhıraş bir şekilde elde edilmek için savaşılan metalar oldular.
Sen ahireti dünyaya tercih etmiştin ama bizleri dünyanın bütün zevklerini tadabilmek için savaş veriyoruz. Bizlerin, bir gecelik ücreti bir işçinin birkaç aylığına denk gelen yedi yıldızlı otellerimiz, sahillerimiz, müzisyenlerimiz, eğlence yerlerimiz var, kısaca her türlü dünyevi arzumuzu yerine getirecek lüksümüz var.
Ya Resulullah; Senin sünnetine duyduğumuz hassasiyet üzere birçoğumuzun ikinci, üçüncü hanımı var!
Eşlerimizin başındaki başörtülerin sadece bir tanesine veya ayağımızdaki ayakkabıların bir çiftine verdiğimiz parayla en az beş aile bir ay geçinebiliyor,
Ya Resulullah senin şükredebilmemiz için bizlere söylediğin “Allah verdiği nimeti kulunun üstünde görmek ister” hadisini nefsimize göre yorumlayarak ve mağrurlanarak, bol bol yiyoruz, içiyoruz, çok pahalı giyiniyor, geziyor, tozuyor, eğleniyor, yedi yıldızlı otellerde tatil yapıyor nefsimizin emrettiği hiçbir şeyden mahrum kalmıyoruz.
Ya Resulullah bizler; Allah ve Peygamber aşkıyla değil de yıllardır içimizde biriken kinle, intikam hırsıyla ve bu da bir imtihandır demeden makam sahibi olunca her şeyi ve herkesi kendi mülkümüz olarak kabullendik. İçine düştüğümüz kibir batağı ve büyüklenme nedeniyle devlet malı, yetim hakkı tanımadan makamımız sayesinde bize emanet edilen, insanlar dahil, her şeyi, bütün imkânları istediğimiz gibi kullanıyoruz.
Ya Resulullah bil ki; ibadetlerimizi de yerine getiriyoruz, camiye devletin aracıyla gidiyor, orucumuzu devletin kesesinden verdiğimiz iftar davetleriyle açıyoruz. Namazımızda dünya hesaplarını yapıyor, oruçluyken kul hakkı yiyor, dedikodu yapıyor, gücümüz oranında insanlara zulüm ve haksızlık ediyoruz.
Ya Resulullah; faizden, kul hakkından, haramdan korkmuyoruz ve gelsin de nasıl ve nereden gelirse gelsin hayasızlığıyla yaşıyoruz.
Ya Resulullah; senin haram olduğunu söylediğin devlet memurlarının hediye almasını birileri adına kolaylaştırmak için, zinayı nasıl suç olmaktan çıkardıysak, kanun çıkarıyoruz.
Ya Resulullah; Sen fethettiğin gün Mekke’ye girerken Allah’a şükür ve minnetini dile getirmek için bindiğin atın neredeyse karnına kadar başını önüne eğmiştin. Bu senin tevazuundan, bu senin büyüklüğündendi.
Şimdilerde bizler bir tuvalet bile açsak bunu dünyaya ilan ediyor yaptığımız her şeyi her gün insanların başına, başına kakıyoruz. “Ben olmasaydım” diye başlayan, kibrimizin ve enaniyetimizin sesiyle konuşuyor, bağırıyor, haykırıyoruz ve de övgü, alkış istiyoruz.
Ya Resulullah; Bizler bu güçleri, bu makamları, bu paraları elde etmeden önce veya elde etmeye çalışırken hep Seni, hep Hz. Ömer’i anlattık. Ama gel gör ki makamları elde edince gözümüz dünyaya açıldı ve şu an ki halimizi tasvir ve tarif etmeye gerek yok hepimiz nefsimize, kibrimize ve şeytana yenik düştük.
Ya Resulullah; Bizler senin günlerce sadece hurma ve su ile yetindiğini her yerde anlatıyor ama evimizde onlarca çeşit yemek, lüks otellerde bin bir çeşit yemek arasında fakirleri anıyor, kermesler düzenliyoruz ve oradan kalan artıklarımızı da fakirlere dağıttırarak vicdanımızı rahatlatıyoruz.
Ya Resulullah; gece olunca hepimiz okuyor, zikrediyor, tövbe ediyoruz ama sabah olunca birer inançsız gibi dalıyoruz dünyaya, paraya, güce ve makama.
Yetiş Ya Resulullah yetiş, ümmetin gücü, makamı, parayı ele geçirdikçe dünyaya, nefsine ve şeytana yenik düşüyor.
Beceremedik Ya Resulullah beceremedik, yetiş imdada, yetiş çünkü bizler dünya sevgisi sebebiyle kaybolan bir nesil olmak istemiyoruz.
Üstelik kapattık kalbimizi doğrulara, görmüyoruz, duymuyoruz, bizleri uyarmaya çalışanları da vebalıymış gibi kendimizden uzaklaştırıyoruz.
Yaptıklarına sevinen, yapmadıkları şeylerle övülmeyi arzu edenlerin azaptan kurtulacaklarını sanma. Onlar için elem verici bir azap vardır. (Ali İmran, 188)

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]