SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Analar Ağlamasın

Yayınlanma:
ABONE OL
Analar Ağlamasın

Haftanın konusu “Analar Ağlamasın” Hemen her hafta yeni bir konunun tartışıldığı ülkemizde, bu haftanın tartışma konusu: “Analar ağlamasın!”

Tabi ağlamasın. Ne sizin ne de bizim anamız ağlamasın. “Ağlasın” diyen de yok zaten? Var mı? Mesela siz “Analar ağlasın” diyor musunuz? Ya da siz, “Analar ağlasın” diyen birini gördünüz mü? Görmediniz. Duydunuz mu? Duymadınız.

Hayır. Bu ülkede “Analar ağlasın” diyen tek bir kişi yok. Biz ne gördük ne duyduk. Gören de yok. Duyan da yok. O halde bu “Analar ağlamasın” lafı nereden çıkıyor? Çıkıyor. Çünkü ağlayan analar var.

Yüzlerce, binlerce ana yıllardır fidanları, kınalı kuzuları için ağlıyor. Şehitleri, dul ve yetimleri için ağlıyor. Yalnız analar değil, babalar, dul eşler, yetim çocuklar da ağlıyor. Kardeşler, dayılar, amcalar ve bir millet ağlıyor.  Teröre kurban giden askerdeki oğlu, okuldaki öğretmeni, sağlık ocağındaki ebesi, sokaktaki polisi için ağlıyor. Kundaktaki bebeği, hamile kızı için ağlıyor.

Kalleşleri, kahpeleri, hainleri görüp ağlıyor, Katilleri, canileri, gözü dönmüşleri görüp ağlıyor. “Askerlik yan gelip yatmak değil” diyen mantığa ağlıyor. Gün geçmiyor ki askere pusu kurulmasın, karakola baskın yapılmasın. Gün geçmiyor ki bir asker, terörist kurşunu ile vurulmasın. Gün geçmiyor ki bir şehit cenazesi, gelmesin

Çünkü ülke topraklarını bölmek ve parçalamak isteyenler var. Dışarıda düşman içerde bölücülere destek yerli işbirlikçiler var. Kiralık katiller, ipotekli beyinler ve gafiller var. Onların niyeti, insanlarımızı ayrıştırıp, birbirine düşman etmek. Onların niyeti kardeşi kardeşe vurdurup, ülkeyi bölünme noktasına getirmek. Onların niyeti Rusya gibi, Yugoslavya gibi, Irak gibi “Bölünsün/bölelim” dedirtmek.

Bu planın en büyük parçası da ard arda gelen şehit cenazeleri, şehit cenazesindeki öfke ve “Analar ağlamasın” lafı? Sanki anaları ben ağlatıyorum. Sanki anları biz ağlatıyoruz? Hayır! Anaları ağlatan biz değiliz. Biz hiçbir ananın ağlamasını da istemiyoruz. Ama bu bir oyun. Bu bir tezgâh. “Analar ağlamasın” lafı da projenin can damarı.

Teröristlere af çıkararak, anaları kucaklaştırarak, çiçek- çikolata dağıtıp, kapı kapı gezerek kendinizi kandırmayın. Anaların gözyaşlarını dindirmek, bağırlarındaki ateşi söndürmek istiyorsanız; gidin teröristleri yakalayın. Şehitlerimiz bunu istiyor. Şehitlerimizin annesi, eşi ve çocukları bunu istiyor.

Otuz senedir ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen 30 bin kişinin katili/leri bölücü örgüt ve teröristler, orada. “Analar ağlamasın” diyorsanız; Kandil’e, Zaho’ya gidin İki aylık acemi erlerle değil, özel birliklerle gidin. Bebek katili teröristlerin gelir kaynaklarını kesip, lojistik kaynaklarını kurutarak silahlarını alın.

Gözü yaşlı analar da millet de bunu istiyor.

M. Nazım Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]