SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çanakkale Ruhu Tuzla’da!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyon ile Çanakkale ruhu Tuzla’ya taşındı. Etkinliğin açılışı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Garnizon Komutan Vekili Albay Burhan Hasırcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, eğitimciler ve öğrencilerin katıldığı törenle yapıldı. Tuzla sahilinde kurulan çadırda gerçekleştirilen ve geçen yıl 105 bin kişinin ziyaret ettiği etkinlikler, 21 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek.

 

Yazıcı: Eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, en önemli görevinin Tuzla’yı geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Bize emanet edilen bu şehrin fiziki yapısı, sosyal, ekonomik, kültürel gelişimi için ilgileniyoruz ama geleceğe hazırlamak zorunda olduğumuzu da çok iyi biliyoruz. Biz, geleceğe hazırlamak istediğimiz Tuzla’nın, belli ruhlara, belli düşüncelere ve idealleri olması arzusuyla, bu konuda işin uzmanı olan Milli Eğitim camiasıyla işbirliğimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin o ruha sahip olarak gelecek Tuzla’yı oluşturması açısından elimizden gelen bütün gayreti, çabayı ve emeği gösterme azmiyle hareket ediyoruz. “Çanakkale Ruhu Tuzla’da” projesi de bu projelerden bir tanesi. Bu projede başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Milli Eğitim camiamız, öğretmenlerimiz, okullarımız ve iştirak eden öğrencilerimizin çok önemli emeği var. Bu projenin içerisinde yer almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

tuzla-canakkale-ruhu

 

Geçmişi Bilmeden Geleceği Hazırlayamazsınız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, milli ve manevi değerlerimizin özünü yitirmeden gelecek nesillere taşınmasını önemsediklerini belirtti. Bu ve benzeri projelerde yer almaya devam edeceklerini belirten Başkan Yazıcı şunları söyledi: “Geleceği hazırlamanın tek yolu geçmişi en iyi şekilde bilmekten ve anlamaktan geçer. Maziyi bilmeden atiyi sağlam bir şekilde inşa edemezsiniz. Mazide yaşanmış olan hadiseler vardır ki bir milletin, bir devletin hafızası oradadır. O mazide yaşanan hadiseler, savaşlar veya fiziki şartlar değil, asıl orada cereyan eden ruh, orda var olan fedakarlık, özveri ve yaşanılan bütün duyguların, bir milletin geleceği için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O ruhu aynı şekilde koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Modern çağ teknolojinin bütün imkanıyla gelişirken o ruhu asla kaybetmeden kendi öz ve kültürüyle, kendi benliğiyle, kendi mazisiyle barışık bir şekilde geleceğe taşımak zorundayız. Öz benliğini koruyarak hak ettiği yeri alabilecek şekilde dizayn edilecek bir toplumu geliştirmek için bu tür projelerde her zaman varız, var olacağız.”

 

Heybet: Çanakkale’de Verilen Mesajı İyi Okumalıyız

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Çanakkale’deki milli birlik ve beraberlik ile kazanılan zaferin günümüze çok anlamlı bir mesaj taşıdığını vurguladı. Kaymakam Heybet, “Milleti millet yapan, farklılıklar içinde bir teknede, bir potada yoğuran unsurlardan, olmazsa olmazlardan bir tanesi tarih bilincidir. Çanakkale Zaferi de, tarihimizin en önemli nişanelerden biridir. Türk, Osmanlı coğrafyasının değişik köşelerinden o mücadeleye katılmış, o destanı yazmış kahramanların omuz omuza verdikleri mücadelede şimdi koyun koyuna yattıklarını biliyoruz ve görüyoruz. Bunun bize anlattığı ibret dersini alıp kuşaklara taşımalıyız. On yıllardır süren gelen istismarların sona erdirilmesi anlamında, birlik ve kardeşliğin yeniden tesisi anlamında o mesajı iyi okumamız gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Tuzla sahili tören alanında kurulan dev çadırlarda gerçekleştirilen organizasyonda ziyaretçiler mehteran konseri ile karşılanıyor. Alanda, temsili Çanakkale anıtı ve şehitlikler yer alıyor. Ayrıca kurulan stantlarda, hem maketler hem öğrenciler tarafından Çanakkale savaşlarından kesitler canlandırılıyor. Savaşlardan kalan eserlerin yer aldığı mini bir müzenin de bulunduğu etkinlik alanını ziyaret eden misafirler, son olarak bir tiyatro gösterisi izliyor ve o günün menüsünde yer alan üzüm hoşafı ikram edilerek uğurlanıyor.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve çok büyük ilgi gören, genç yaşlı 105 bin kişi tarafından takip edilen etkinlikler, 21 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]